49 Maori Tattoo Ideas – principalele simboluri și semnificația lor

Tatuajul Maori sau în mod tradițional ta moko numit, este unul dintre cele mai populare tatuaje par excellence. În ultimul timp, astfel de tatuaje sunt destul de trendy din nou. Atât bărbații, cât și femeile le plac aceste tipuri de tatuaje tribale și sunt adesea ucise pe diferite părți ale corpului. În zilele noastre, desigur, metoda de tatuaj diferă substanțial de cele tradiționale utilizate în Polinezia și Noua Zeelandă de triburile native. Cu toate acestea, dorim să spunem câteva cuvinte despre tradiția antică a tatuajului maori.

Tatuajul polinezian Maori este din nou la modă

tribal motif maori bratul tatuaj bărbați tatuaj superior

Care sunt Maori?

Acesta este de fapt numele poporului indigen din Noua Zeelandă, care a venit inițial din Polinezia. Nimeni nu poate spune exact când Maori a pus piciorul pe coasta Noii Zeelande pentru prima dată. Dar este faptul că acest popor avea o cultură intactă, bogată în obiceiuri și obiceiuri unice, care erau complet necunoscute și incomprehensibile pentru europeni.

Un astfel de ritual a fost tatuat. Acest lucru a fost întotdeauna considerat sacru de Maori și a fost perceput ca o inițiere foarte specială.

Maori au fost, de asemenea, un popor destul de combativ, format din multe triburi care se implică adesea în războaie. În jurul secolului al XVIII-lea, viața maoriilor sa schimbat rapid datorită colonizării Noua Zeelandă de către europenii, care nu numai că au adus puștile, ci, din păcate, și bolile lor. Iată câteva fapte interesante despre istoria și cultura indigenă Maori.

Maori femei cu tatuaje faciale

Maori femei statui din lemn tatuaje fata
Arta tradițională de tatuaj

Singurul care știa secretul tatuajelor Maori a fost întotdeauna tohunga ta moko, ceea ce inseamna maestrul de tatuaje. El a fost unul dintre cei mai respectați și înțelepți ai tribului și a avut dreptul exclusiv de a tatua triburile. Deoarece capul a fost considerat cea mai sfântă parte a corpului în cultura Maori, în special războinicii și-au decorat chipurile cu tatuaje. Femeile, spre deosebire de bărbați, tind să-și tatueze bărbia și buzele. În mod tradițional, maori nu folosesc ace atunci când tatuiește așa cum o fac în zilele noastre. Dimpotrivă - instrumentele tohunga ta moko au fost folosite cuțite și daltă speciale (UHI) a sunat.

Artful Sleeve Tattoo Maori pentru barbati

bratul de umăr tatuaje masculine maori

De regulă, acestea au fost făcute din oase de albatros, dinți de rechin sau pietre. Și așa, tatuajele Maori nu au fost ciupite, ci literalmente cioplite în piele. Cernelurile tradiționale de tatuaj au fost obținute exclusiv din produse naturale - cenușă de lemn, cu o ciupercă specială infectată cu ciuperci sau cu Dammerharz, amestecată cu uleiuri de origine animală.

Tatuajul a început în copilărie și acest proces a durat până la vârsta înaintată. Prin diferite simboluri și semne au fost spuse cele mai importante evenimente din viața persoanei tatuate, precum și statutul, bogăția și caracterul lor.

Un tânăr războinic maori cu Ta Moko tipic pe față

Maori-tatuaj-tineri-războinic față de tatuajCele mai importante motive de tatuaj Maori

Fiecare tatuaj Maori este unic și foarte complicat. Și deși fiecare tatuaj a fost adaptat caracteristicilor specifice ale fiecărei persoane și istoriei lor de viață, există deja câteva simboluri și semne care sunt foarte distinctive și tipice pentru tatuajul Maori. Majoritatea dintre ei sunt astăzi foarte des întâlnite și bucuroși de aceste tipuri de tatuaje și preferate de mulți oameni. Acestea includ, de exemplu, geckos, tikis, semne enata, broaște țestoase, cochilii, raze manta, dinți de rechin, valuri, stele și soare.

Așa-numitul Marquesas cruce este, de asemenea, în mod tradițional foarte popular și are cele patru direcții mondiale. Acest simbol înseamnă, de asemenea, echilibru și armonie și ar trebui să dea persoanei tatuate stabilitate și pace. Bărbații pot simți acest simbol chiar și astăzi, mai ales ca tatuajul tribal al brațului superior combinat și cu alte personaje și elemente.

Maori Tattoo - accentul lui Marquesas Cross

Maori tatuaj bărbat tatuaje superioare tatuaj

Tiki este unul dintre personajele cele mai semnificative și cele mai gravate ale lumii de azi. Inițial, ea reprezintă prima ființă umană și, în funcție de organele trase - ochi, nas, gură etc., tatuajul este, de asemenea, atribuit anumitor semnificații diferite.

Un tiki combinat cu vârful de vârf stilizat

maori tatuaj idee tribale motive bărbați tatuaj

Gecko cu totii stim si ne iubim unii pe altii. Aceste șopârle drăguțe din Noua Zeelandă reprezintă norocul și protecția împotriva bolilor. În tradiția maori, se crede că geckos poate vorbi cu zeii și, prin urmare, sunt considerați ființe sacre. În mod individual sau ca parte a tatuajelor mai mari geckos, de asemenea, arata foarte eficient, în general, și devine rapid un ochi-catcher.

Tatuaj mamar cu simbol gecko

motive reale tatuaje bratul superior

raze Manta sunt printre cele mai populare simboluri maritime în designul tatuajelor Maori. Foarte adesea ucise peste tot pe spate și decorate cu numeroase motive mai mici. Patinele reprezintă putere și asertivitate. De exemplu, un războinic curajos este destul de justificat să poarte un astfel de semn.

Manta Rays ca tatuaj înapoi

Maori tatuaje femei tatuaje trib înapoi

broască țestoasă În toată zona polineziană, aceștia sunt considerați cei mai buni navigatori din ocean și astfel aceste creaturi sunt percepute ca un simbol al longevității, fericirii și rezistenței.

Tatuaj de țestoase combinat cu dinți mici de rechin

broască țestoasă bărbat tatuaje superba

De asemenea, toate celelalte creaturi marine sunt venerate de triburile maori și percepute ca vitale. Stați așa, de exemplu delfini pentru prietenie, armonie și bucurie și calmar simbolizează inteligența înaltă și cunoașterea inepuizabilă.

Soarele Ca și cultura europeană sau alte culturi antice, aceasta înseamnă măreție, putere și bogăție, și nu rar pentru divin.

Tatuaj maori cu picior inferior cu soare stilizat

Maori tatuaje motive tribale tatuaj picior

Descoperiți alte simboluri de tatuaj Maori în galeria noastră de imagini și aflați mai multe despre semnificația lor. Gândiți-vă la ce personaje sunt mai potrivite pentru dvs. și care dintre ele ar putea să vă fie înjunghiate în viitorul apropiat.

Care părți ale corpului sunt bune pentru tine? Poate că munca sau stilul tău de viață nu îți permit să purtați un tatuaj pe un corp deschis? Sau poate opusul?

Vă dorim multă plăcere să urmăriți și să căutați!

Maori tatuaj idee pentru bărbați

sărman tatuaj tribal tatuaj maori

Tatuaj pentru coapse fine pentru femei

picior tatuaj maori motive femei tatuaj

Sau subtilă pe umăr

doamnelor maori tatuaje idee umăr

Afla care Maori Tattoo este potrivit pentru tine!

motive curbate umăr tatuaj maoir

piept de umar maori bărbați tatuaj idee

tatuaj bărbați tatuaje idei tatuaj

amendă tatuaj maori roșu negru

motive geometrice tatuaje tatuaje tatuaje maori

spate înapoi maori tatuaj idee femei tatuaj

cap tatuaj maori tribale motive bărbați tatuaj

bărbați tatuaje maori tatuaje idei tribale motive bărbați tatuaje maori tatuaje idei partea superioară a brațelor picioarelor piept

Maori motivează bărbații cu tatuaje înapoi

maori tatuaj doamnelor tatuaje laterale șold

Maori tatuaje idei femei tatuaj bărbați

Maori bărbați tatuaj tatuaje gât gât

Maori tatuaje bărbați tatuaje brațul de sus

Maori tatuaje umăr tatuaje bărbați idee

maori tatuaj animal motiv tribal

nou zealand maori tatuaje brațul de sus

tatuaje tatuaje tatuaje maori tatuaje

brațul de sus umăr maori tatuaje idei skate

bărbați tatuaj braț bărbați tatuaje motive maori

bratul superior tatuaj maori motive tribale

bratul superior antebrat tatuaje maori motive

skate motiv maori tatuaje idei

back maori tatuaje idei barbati tatuaje

umăr tatuaje moarte tatuaje bărbați tatuaj

umăr tatuaje tatuaje tribale

star motif maori tatuaje idei tatuaje barbati

tatuaj desene animate maori motive tatuaje barbati

tribale motive maori tatuaje idei bărbați brat tatuaj superior

motivele tribale maori bărbați tatuaie superioare braț

antebrat tatuaj soare țestoasă

tribal motif antebrat maori tatuaj

tribal tatuaj maori brațul de sus

tatuaj tribal tatuaje umar maori

antebrat maori tatuaj idee

antebrat brațul de sus braț tatuaj maori tatuaje bărbați