Plăcile Trespa și ce pot fi făcute din acestea

Panourile Trespa® au devenit de mult timp sinonime cu panourile HPL. Deși alți producători fabrică și acest material din material plastic, producătorul olandez cu același nume este unul dintre liderii de lideri de pe piață. HPL reprezintă laminatele de înaltă presiune. laminate de înaltă presiune).  Așa că există Plăcile Trespa și, prin urmare, toate celelalte foi HPL fabricate în principal din hârtie kraft sau din fibre de lemn, care sunt comprimate în stratul interior al plăcii sub presiune ridicată și la temperaturi ridicate. Acest lucru face ca nucleul să fie mai stabil și robust. Liniile exterioare ale fiecărei plăci HPL sunt apoi în mod obișnuit impregnate cu rășină fenolică și apoi laminate din nou sub presiune înaltă.

Compoziția unei plăci HPL

compozitia hpl platesa trespa

De ce alegeți plăcile Trespa®?

HPL are în general multe avantaje care favorizează decizia de cumpărare. Folosit inițial numai în construcții, cum ar fi placări, table de bord sau placi de gabarit, materialul a fost mult timp stabilit atât în ​​designul interior, cât și în industria de publicitate, în special sub formă de panouri publicitare de pe stadioane.

Nu e de mirare, pentru că HPL sfidează nu numai fluctuațiile mari de temperatură și radiațiile UV, ci și umiditatea, praful și murdăria. Robuste și durabile, panourile Trespa® sunt adesea prima alegere pentru proiectele de construcție și schițele de proiectare, precum și multe proiecte mai mici de DIY la domiciliu.

Duritatea excepțională a stratului superior al materialului este de asemenea foarte ușoară și rapidă de curățat. Chiar și graffiti-ul lipsește cu greu. Întreținerea ușoară și întreținerea minimă sunt completate de prelucrarea neompletă a plăcuțelor HPL. Și într-adevăr, acestea pot fi editate exact ca lemn de esență tare. Forarea și frezarea, precum și tăierea și lipirea sunt ușoare cu ajutorul instrumentelor potrivite. Datorită pigmentării specifice, panourile sunt produse în nuanțe diferite, precum și în aspect de lemn, piatră sau metal.

Panourile Trespa® sunt perfecte ca o placare de fațadă

Element de placare eleganta in aspect de lemn cu placi hpl
Ce se poate face cu panourile HPL?

După cum este descris mai sus, acest material este versatil și este destul de popular și preferat de mulți atât în ​​construcții, cât și în design interior. Iată 5 modalități concrete de utilizare a panourilor HPL în proiecte de viață, înființare și chiar DIY. Puteți, de exemplu, să comandați tăieri personalizate personalizate Trespa® la comanda online.

# 1 raft și blat pentru bucătărie

Varietatea decorurilor, texturilor și culorilor pe plăcile HPL face ca acesta să fie alegerea perfectă pentru orice stil și gust. Rezistența mare la zgâriere a materialului îl face ideal pentru rafturile din cele patru pereți, precum și în special în cazul blatului de lucru utilizat în bucătărie.

Blat de lucru elegant cu textura de piatră

plăci de hpl de suprafață de piatră de blat

# 2 mobilier de baie și placări de pereți

HPL se dovedește a fi nu mai puțin potrivit pentru camerele umede, cum ar fi pentru baie și spălătorie. Ca placari de perete sau ca fronturi pentru orice tip de mobilier, materialul arata foarte clasic si la moda. Piatra, lemn sau sticla arata complet interiorul si asigura un interior de succes care poate satisface si cel mai bun gust.

Baie elegantă cu panouri PHL

mobilier de baie cabine de duș panouri panouri hpl# 3 Masă pentru canapea sau masă

În multe colecții de designeri bine-cunoscuți și noi, precum și de producători de mobilă, foile Trespa® sunt favoritele. Mai ales blaturi de masă de cafea și mese, dar și mese laterale și dulapuri de sertare arătau foarte elegante și elegante și se potriveau perfect cu designul interior modern.

Designul mobilierului contemporan de la HPL

Masa de cafea din tabelul tablei trespa hpl

# 4 Plăci de tăiere originale

Plăcile HPL vă permit să faceți propriile accesorii uimitoare și mobilierul mic, fără prea mult timp și bani, cum ar fi plăcile de tăiere în formă de hexagon, care sunt prezentate mai jos. Singurul lucru pe care trebuie să-l faceți este să tăiați panourile în forma dorită, de preferință cu un jigsaw, apoi să le lipiți împreună cu un clei special.

Faceți-vă singuri plăcile de tăiere cu diametru hexagonal

tăierea plăcilor de la plăcile trespa hpl

# 5 Diverse idei de mobilier pentru bricolaj

Creativitatea și imaginația sunt practic nelimitate cu plăcile HPL. Cu instrucțiunile corecte și culoarea și textura dorită puteți construi dulapuri de bucătărie frumoase, dulapuri, rafturi de perete și multe altele. Acest lucru se potrivește perfect cu alte materiale - cum ar fi lemn real, rattan, plastic etc.

Mobilier simplu și practic de bricolaj din panouri HPL

plăci alb albă placă trespa coadă împletită

Sperăm că, prin sfaturile și ideile noastre, am creat mai multă claritate cu privire la plăcile Trespa® și am furnizat cantitatea necesară de inspirație.

Distrează-te în timp ce gândești, selectezi și dorești să lucrezi editorii!