Îmbrăcăminte ecologică: Materialele organice din care sunt făcute hainele

Îmbrăcăminte Eco: Ce materiale sunt durabile?

În prima parte, am explicat care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească așa-numitele materiale sustenabile. Acum ilustrăm cele de mai sus cu câteva exemple concrete.

Îmbrăcămintea ecologică este sănătoasă și modernă

eco îmbrăcăminte bumbac organic bumbac alb rochie rochie

Imbracaminte Eco - moda durabila pentru femei

organice îmbrăcăminte organice
Bumbac organic

Bumbacul are un mare potențial ca produs ecologic. Este bun pentru sănătatea ta și poate fi câștigat în mod durabil. Cu toate acestea, acest lucru se întâmplă numai cu condiția ca cantitățile achiziționate să aibă un preț ridicat și că consumul este rezonabil.

Bomboanele din bumbac organic sunt scumpe

eco haine de bumbac organice stil de viață sănătos

Tricotaje moderne din bumbac organic, în culori subtile

haine ecologice tricotaje bumbac organicCa regulă, bumbacul este rapid atacat de dăunători și, prin urmare, sunt folosite multe pesticide. Nu numai insectele, ci și multe animale și oameni care vin în contact cu ele mor.

Bumbacul organic, organic și organic evită acest pericol. Peisajele bio produc cantități mai mici de bumbac. Nu există chimicale folosite în producția lor.

Bumbacul organic este denumit și bumbac organic

eco îmbrăcăminte de bumbac beneficii

În mod ideal, producția este achiziționat la un preț mai mare, astfel încât oamenii care lucrează în domeniile, pentru a primi un salariu corect și nu trebuie să compromită în cazul în care altfel sănătatea lor.

Etica este doar un argument pentru cumpărarea de haine din bumbac organic. Nu numai că protejează oamenii din lumea a treia (sau cei ai clasei sociale mai sărace din Europa), ci și pe sine - mediul înconjurător și sănătatea ta.

fibre de cânepă

Caneaua poate fi utilizată în industria modei. Spre deosebire de bumbac, de exemplu, este relativ ușor de cultivat și nu are nevoie de pesticide. Chiar mai mult: Chiar nu este recunoscut ca producția de cânepă ecologică consumă puține substanțe chimice împotriva dăunătorilor, precum și rădăcinile plantei în sine trebuie să facă fertil și, astfel, a restabili echilibrul ecologic proprietatea de a îmbogăți solul.

Cane în nuanțe albastre

eco îmbrăcăminte cânepă stil de viață sănătos viață

Haine de zi cu zi din cânepă

bijuterii organice îmbrăcăminte de cânepă tendințele stilului de viață

bambus

Bamboo joacă un rol extrem de important în dezvoltarea ecologică în toate domeniile de modă și design. Poate fi obținut în mod durabil în cantități mari și este, de asemenea, foarte sănătos pentru oameni. Bamboo este hipoalergenic, absorbant, cu uscare rapida si are proprietati antibacteriene naturale. Bambusul crește foarte rapid și are nevoie de pesticide pentru îngrijirea lui.

Bambusul are o serie de calități bune

eco îmbrăcăminte bambus tesatura organice

Cu toate acestea, datorită consumului ridicat, există riscul ca pădurile de bambus să fie distruse în mod arbitrar. Din cauza profitului, pesticidele sunt consumate astfel încât să crească tot mai mult.

Se întâmplă de multe ori că bambusul este durabil, dar asta nu este întotdeauna cazul. Materialul ar trebui să provină din păduri special desemnate, iar producătorii ar trebui să se abțină de la produse chimice. În majoritatea cazurilor, producătorii corecți furnizează informații despre locul de proveniență a bambusului și modul în care acesta este procesat. Ceilalți ascund istoria produselor. Mai degrabă ne-ar descuraja să cumpărați din urmă.

lenjerie

Aceasta este o altă plantă naturală care necesită mai puține produse chimice și apă decât producția de bumbac. De asemenea, am opta pentru producția ecologică în acest caz.

Pantaloni scurți de pantaloni scurți în roz

îmbrăcăminte pentru îmbrăcăminte ecologică scutec organic

Lână organică

Lana organică devine din ce în ce mai accesibilă consumatorului obișnuit. Acesta provine din ferme ecologice regionale și poate fi produs regional.

Utilizați lână organică pentru producția de îmbrăcăminte organică

îmbrăcăminte organică negru rocă lână organică sinceritate

Poliester refolosit

Căutăm mai multe și mai multe jachete și pantaloni misto pe piață, fabricate din sticle de plastic reciclate. Asta nu face din poliester un material durabil. Dar cel puțin cantitatea de deșeuri care se încadrează în natură scade.

Reutilizați poliesterul și faceți haine

bijuterii îmbrăcăminte bijuterii onestby poliester reutilizate