10 idei de decor japonez pentru a oferi apartamentul nostru în stilul Zen

bonsai copac idei de decorare japoneză motiv stil zen original

10 pași pentru a configura apartamentul nostru în stil Zen - idei de decor japonez

În zilele noastre este foarte epuizant și dificil de găsit pacea și liniștea în viață, prin urmare una dintre puținele opțiuni este de a crea un loc de liniște și confort la domiciliu. Acesta este motivul pentru care principiile japoneze au devenit o tendință de top în designul interior.

Dar ce înseamnă cu adevărat Zen? În japoneză, Zen se referă la meditație. În designul interior reflectă echilibrul, armonie și relaxare. Deși Zen nu este un stil de design potrivit, are o carte cu reguli stricte. Adesea este asociat cu minimalismul, cu simplitatea și puritatea liniilor. Este mai mult o modalitate de a vă organiza casa și de a crea o atmosferă pentru a uita de stresul și tulpini de lucru de birou de zi cu zi. Gândiți-vă la acești 10 pași simpli pentru a configura casa dvs. complet Zen.

10 idei japoneze de deco pentru dotarea apartamentului nostru în stilul Zen

stil de viață zen japoneză deco idei design deco
 în primul rând Zen de design are în jur cu culori moi, cum ar fi alb, gri, bej sau nuanta roz-bej, care au puterea de a evoca un sentiment de relaxare și liniște. Armonia cromatică dintre diferitele elemente este la fel de importantă ca și continuitatea vizuală dintre pereți, mobilier și podele. Pentru a include linii externe într-o cameră monocrome, puteți decide întotdeauna să combine o culoare dominanta cu obiecte adaptive și țesături structurate, cum ar fi de culoare albă, cu moleschin sau de culoare bej cu lemn de trandafir. Pentru a crea o varietate de culori și forme, combinați două culori potrivite sau experimentați cu nuanțele diferite ale culorii preferate.

Vedere frumoasă din grădină din dormitor, decorată în stil Zen

alb decor japonez idei mobilier zen stil dormitor plăcut

 în al doilea rând Parchetul este întotdeauna un pariu sigur, precum și orice podele din lemn masiv. Albul, griul sau orice parchet lăcuit viu este deosebit de rafinat, dar puteți alege și parchet colorat. Pardoseala poate crea, de asemenea, o atmosferă modernă și plăcută în apartament sau în pod. Covoarele din lână oferă un sentiment real de confort, dar necesită un nivel mai ridicat de întreținere. Cu toate acestea, dacă alegeți un covor, puteți să vă perfecționați decorarea Zen și să îmbunătățiți senzația camerei prin combinarea unor covoare de lână diferite. Rețineți din nou că culoarea covorului trebuie să corespundă culorii podelei.

 Un pat confortabil cu patru uși în dormitor - accesorii de mobilier din lemn de culoare închisă

Idei japoneze de decor plat mobilier pat pat negru treilea Substanțele ar trebui, desigur, să respecte aceeași regulă. Unul dintre elementele esențiale ale decorului dvs. Zen sunt perdelele care asigură nivelul de intimitate. Trateaza-le intr-un mod special si foloseste textile naturale cum ar fi lenjeria sau lana si le aranjeaza in stil in camera. Pentru o ambianță mai artistică, combinați-le cu obloanele care reglează lumina. Acordați o atenție deosebită sistemului de fixare.

Simplitatea și confortul pe terasa - ideea de decor japonez

Idei japoneze de decor plat cu terasă de soare în stil zen

4a Pentru o atmosferă odihnitoare, înlocuiți luminile strălucitoare cu lumânări cu lumină inspirată din natură. Evitați lumina directă puternică din tavan și utilizați toate opțiunile de amestecare a unei lămpi de podea, a unui lanternă și a luminii indirectePentru dormitor, sconturile sunt foarte convenabile. Dacă vă place lumina difuză, puteți alege unele lumânări parfumate.

Camera interioară albă în stil zen

Idei japoneze de decor plat zen stil dormitor

a 5- Decorul în stil Zen este caracterizat de linii simple și curate, care evită detaliile și excesul de ornamentare. Mobilierul ar trebui să fie de înaltă calitate și realizat din materiale naturale. Mobilierul pentru depozitare (dulapuri, dulapuri, mese de schimb) ar putea fi vopsite în culori vii. Deoarece dormitorul este, de obicei, cea mai importantă cameră a unui interior Zen, iată câteva sugestii specifice pentru mobilierul său:

- Plasați patul lângă o sursă de lumină și evitați spațiul din fața ușii. Înălțimea patului trebuie să fie cea care te face să te simți confortabil, dar paturile mari (mai mult de 55 cm) accentuează de obicei senzația de confort. Alegeți un pat tapițat din piele sau unul cu capul colorat.

- Păstrați lenjeria de pat la un nivel minim: Utilizați dușuri din lână sau găini și nu exagerați numărul de perne decorative.

- Noptierele sunt foarte utile și un element deco elegant. Asigurați-vă că alegeți o noptieră care se potrivește bine cu interiorul dormitorului.

- Pentru un colț de lectură, alegeți un fotoliu simplu și acordați atenție liniilor simple ale mobilierului.

Pentru decorarea peretelui se aplică aceeași regulă de mobilier: simplitate

Idei de decor japonez flat zen zona de simplitate zona de luat masa

a 6- Pentru decorarea peretelui se aplică aceeași regulă de mobilier: simplitate. Evitați să colectați fotografii sau fotografii și să păstrați numai cele pe care le iubiți cel mai mult. Pentru o arhivă complet armonioasă și de primă clasă, acoperă toate cărțile în hârtie monocromă.

Uleiurile esențiale sunt una din modalitățile de a umple camera cu mirosuri proaspete

Idei de decor japonez flat arome Zen lumanari arome de ceara de albine

7. Un spray de casa pentru lenjerii de pat sau de lumânări din ceară de albine și uleiuri esențiale sunt câteva dintre modalitățile de a umple camera cu mirosuri proaspete, care nu sunt numai linistitor atunci cand dormi, dar, de asemenea, au un sănătos, atunci când este timpul să se trezească.

Piele de culoare albastră din piele întunecată și o masă rotundă din sticlă

Idei japoneze de decor plat zen stil de culoare închis maro piele de piele

a 8- Dispozitivele electronice sunt de obicei distragătoare, astfel încât acestea nu se integrează foarte bine într-o casă în stilul Zen. Cu toate acestea, dacă vă place televizorul dvs. în dormitor, asigurați-vă că acesta este plasat într-o zonă separată. Ascundeți toate cablurile și cablurile care pot distorsiona atmosfera senină în întreaga cameră.

Bonsai și terariile suspendate sunt o alegere bună

Idei japoneze de decor plat plante stil zen calmant

nouă Plantele au un efect calmant din cauza culorilor lor verzi și datorită faptului că generează oxigen. Evitați florile care necesită o îngrijire specială. De exemplu, copacii bonsai și terariile agățate sunt o alegere bună.

Stil interior elegant din Zen - construcții din lemn

Idei japoneze de decor flat zen simplitate stil

al 10-lea Păstrați accesoriile mobile la un nivel minim. Scoateți elementele inutile și inutile și păstrați numai ceea ce aveți nevoie, dar nu ezitați să adăugați elemente care vă vor oferi un plus de confort.

          scaune confortabile perne-pătrat-întuneric-romantic-stil japonez-deco