Gips-carton pentru baie – idei noi si oportunitati pentru tine

baie de burete 1 imagine

Gips-carton pentru baie - idei noi si oportunitati pentru tine

Gresie este încă una dintre cele mai populare variante pentru renovări și reamenajări de orice fel. La urma urmei, puteți construi partiții, chicinete sau o cameră nouă într-un mod atât de flexibil. Dar mai presus de toate în baie, atenția a fost întotdeauna necesară.

În cazul construcției de gips carton neprofesional sau a materialelor greșite, este posibil să se dezvolte rapid mucegaiul care nu este doar urât, ci și dăunător pentru sănătate. Dar noile tehnologii și avansarea materialelor au făcut în cele din urmă gips-carton în baie mult mai simplu, mai practic și mai profitabil.

Timp mare pentru a face o renovare optimă

renovare la gips-carton toaletă baie 2 imagineCe materiale sunt potrivite pentru baie?

Camerele care vin în contact cu umezeala reprezintă o provocare specială pentru construcția de gips-carton. În mod clasic, aceasta include bucătăria și bineînțeles baia. Ghipsurile speciale ar trebui să se schimbe acum și au fost special concepute pentru instalarea în încăperi umede. Astfel, renovarea băii este acum mult mai ușoară. Deoarece plăcile de ciment utilizate până acum erau relativ grele, costisitoare și foarte costisitoare de a lucra cu. Noua așa-numită "placă de cameră umedă" este o alternativă mult mai ușoară ca Rigips, dar cel puțin la fel de sigură și rezistentă la mucegai ca și cimentul. Chiar și în zonele foarte încărcate, plăcile speciale de gips ar trebui să fie acum utilizabile. Potrivit producătorului, avantajele noii dezvoltări sunt în

 • longevitatea materialului,
 • rezistența înaltă a mucegaiului,
 • prelucrarea usoara a gips-cartonului,
 • greutatea redusă de bază, de numai 10,5 kg / m²
 • adecvarea plăcilor de gips pentru construcții hibride și mixte.

DIY gips carton?

În tendința actuală de a face-te-yourself, tot mai mulți constructori acasă își încearcă mâna la construcția de gips-carton. Acest lucru este destul de fezabil, dar nu este recomandat pentru un laic. În special în baie sunt profesioniști bine pregătiți, cum ar fi specialistul în gips-carton KATI GmbH & Co KG, necesare pentru a evalua posibilitățile, riscurile și particularitățile camerei respective și pentru a putea adapta în mod specific sistemul de gips carton. Dacă totuși doriți să încercați renovarea băii, puteți obține o scurtă trecere în revistă a construcției de gips-carton pe traumbad.de.

Dar cel mai târziu când este necesară o construcție de tavan, constructorii de hobby ar trebui să angajeze urgent un specialist. În caz contrar, aceasta poate duce rapid la riscuri de securitate atunci când se remodelează. Chiar și cu o greutate mare pe pereții noi, de exemplu, printr-o toaletă liberă sau chiuveta, construcțiile deosebit de rezistente sunt necesare de către profesionist.

Obțineți instrumentul potrivit

gips-carton baie 3 instrument

Cele mai bune sfaturi pentru gips carton în baie:

 1. Dacă un perete nu este acoperit cu faianță, acesta are nevoie de un tencuibil rezistent la apă, care îl protejează de umiditate. Umiditatea din încăpere nu trebuie subestimată în dimensiunile sale. În caz contrar, se produce mucegai și posibile consecințe asupra sănătății. Acest lucru ar necesita o renovare costisitoare.

Poate ai nevoie de o schimbare de țiglă

gips-carton baie baie renovare 4 imagine 1. Oricine folosește adezivul pentru ipsos și gresie trebuie să sigileze îmbinările cu o bună umplutură comună, astfel încât umiditatea să nu poată pătrunde aici. Pentru îmbinările de pe podea sau pe tavan, acrilul sau siliconul sunt potrivite în special ca material de etanșare. Acest lucru păstrează în același timp elasticitatea peretelui sau a podelei. Penelele, racordurile și racordurile trebuie planificate și calculate de către un profesionist. Poziționarea incorectă poate cauza fisuri permeabile la umiditate, în special în încăperile umede.
 2. Pentru baie este recomandată întotdeauna o izolație internă. O varianta populara pentru aceasta este o asa-numita "shell intent". Aici este construit un stand, umplut cu vată minerală și atașat la gips-carton.
 3. Plăcile de ghips pot fi apoi umplute cu plăci sau lemn la alegere.
 4. Conexiunile electrice trebuie să fie așezate și compactate de un specialist. De asemenea, conexiunile de apă, pentru a evita daunele ulterioare. Dacă este posibil, cablurile ar trebui să fie așezate sub podea sau tavan pentru o accesibilitate suplimentară. Aici este necesară și o bună izolare.

Robinet cromat robust

gips-carton baie baie 5 imagine

 1. La umplere, profilele de protecție ale colțurilor și șuruburile nu trebuie uitate. În plus, muchiile tăiate ale plăcilor de ipsos trebuie să fie netezite în prealabil. Curățitorul de lucru, suprafața mai ușoară și cu atât mai ușor poate fi prelucrată sau decorată.
 2. În baie, trebuie respectate așa-numitele clase de stres de umiditate. Aici are loc clasificarea în clasele 0, A01 sau A02. Acestea indică în ce măsură suprafețele peretelui și podelei sunt contaminate cu pulverizare cu apă.
 3. Soluția cea mai simplă și cea mai practică pentru protejarea stratului de gips-carton de umiditate este așezarea plăcilor în procesul patului subțire. Aici, plăcile sunt atașate la gips-carton printr-un strat de adeziv de două până la șase milimetri grosime, protejându-le de intrarea umezelii în același timp.
 4. Este posibil ca instalarea ulterioară să fie atașată noului gips-carton. O toaletă sau chiuvetă cu suspendare liberă necesită instalarea unor suporturi speciale de sprijin. Acestea sunt, de obicei, "lucrările pe două coloane", adică un schelet întărit al gips-cartonului.

Surse imagine:

 1. Unsplash © (CC0 1.0) / Pixabay.com
 2. Unsplash © (CC0 1.0) / Pixabay.com
 3. MichaelaThiede © (CC0 1.0) / Pixabay.com
 4. jelo-hx © (CC0 1.0) / Pixabay.com
 5. Mătușa Tati © (CC0 1.0) / Pixabay.com