Plante interioare pentru camere întunecate

thai aglaonemata plante de plantare

Sfaturi utile pentru iubitorii de plante

Cele 10 plante de interior prezentate aici nu suferă de lipsă de soare. De asemenea, puteți prospera la umbra, destul de departe de fereastră. Ele cresc bine în camere întunecate, unde nu sunt îndreptate spre soare. Luna directă este chiar dăunătoare pentru ei. Majoritatea plantelor descrise aici nu au flori, dar ele se caracterizează prin forma și dimensiunea frunzelor lor.

Piston filet - plante interioare pentru camere întunecate

Aglaonema Firecracker instalații de interior pentru camere întunecate
Piston filet - frunze verzi-verde

aglaonemata plante de interior pentru camere întunecate

Frumusetea firului pistonului este fruntea alungita si colorata. Planta crește foarte lent, deci ar trebui să o transplantați la fiecare 3-4 ani. Iubește fertilizarea, căldura și aerul umed. Nu poate suporta curenții de aer și fum în încăpere. Construiți planta într-un vas mic de flori și protejați-o de lumina directă a soarelui.

Schattenblume

aspidistra plante de interior pentru camere întunecate verde saturateAceasta este una dintre cele mai robuste plante de interior, așa că englezii le-au numit "fier". Poluanții atmosferici, fără udare sau aer uscat sunt pentru umbra floare nu dăunătoare. Razele directe ale soarelui își pot arde frunzele, așa că păstrează ghiveciul departe de fereastră. Transplantați floarea la fiecare 5 ani.


Asplenium Ceterach

Asplenium alpinism plante de interior pentru camere întunecate Asplenium trichomanes specii exotice

Frunze elegante, lungi

plante de apartament cu pământ la distanțăs

Feriga bine cunoscută este feriga de splină, pe care englezii o numesc "cuib de pasăre de fern". Această plantă aparține familiei ferigilor. Frunzele în formă de sabie au lungimea de 60 cm. Feriga de splină iubește umbra și aerul umed. Aerul uscat și cald este foarte dăunător pentru această plantă verde.

bob

Helksine proaspete frunze verzi bibokopf

El arată asemănător cu mușchiul cu frunzele sale scurte, scurte, dar îl puteți crește și într-un coș de flori agățat. El acoperă podeaua cu o alegere, covor verde. Dar aveți grijă - mențineți planta departe de speciile de plante joase, le poate sufoca. Adesea, ar trebui să-i apăzi și să-i spui.

Sansevieria

Plantele de plante Sanseviera pentru camerele întunecate

Cârnia de câmp prosperă atât în ​​soare, cât și în umbră, aerul uscat, curenții și udarea neregulată nu-l dăunează. Nu poți să o transplantezi de mai mulți ani și întotdeauna să rămână atât de sănătos și frumos. În timpul iernii, puteți chiar să uitați udarea.

Efeutute

Scindapsus agățat container ușor de plante de îngrijire Mențineți cu ușurință plantele de interior Scindapsus pentru camere întunecate

În Anglia, această liana este numită iederă a diavolului cu frunze de ceară colorate. Lăstarii galbeni sau albi sunt decorați cu frunze verzi verzi. În umbră, pot să se înalțe foarte repede. Această plantă arată foarte interesantă și atractivă într-un coș de agățat pe perete. Curenții, aerul uscat și lumina directă a soarelui nu-i plac efigiile.

filodendron

alpinismul plantelor de interior cu crawlere silversword spații exotice plante întunecate

Filodendronul este o plantă tropicală care îi place aerul umed și lumina moale. Frunzele strălucitoare și culoarea verde deschis sunt tipice acestei specii. La umbra, el prospera foarte bine. Aceasta este o liana, asa ca pune un tulpina acoperita cu mucegai care va servi drept suport. Nu uitați de pulverizarea obișnuită.


copac dragon

Dragon Tree ghivece de plante idei de îngrijire plante de interior pentru camere întunecate

Palmă-ca frunze

copac dragon exotice de interior plante spații închise

Bradul de dragon are frunze subțiri, lungi (70 cm) și se poate prospera în umbra gurului și îndurește îngrijirea neregulată. Amplasat pe o fereastră de vest sau de est, pomul de balaur se dezvoltă cel mai bine.

ferigi

Casa de plante pentru camere întunecate departe

Mai mult de 2000 de specii de ferigi sunt ușor de crescut la domiciliu. Presărați frunzele în special în timpul iernii, aveți grijă de solul umed în ghiveci.

Iedera târâtoare

plante de interior ivy pentru camere întunecate

Foarte popular, liana populară este iedera, care se dezvoltă rapid și acoperă pereții.

plante de interior ivy pentru camere întunecate

 Speciile de iedera sunt infinite - ovale, în formă de stea, frunze ondulate. Plantele cu frunze monocrom sunt mult mai eficiente decât cele colorate - galben și verde-verde. Umbra parțială, tulpina (ca suport), pulverizarea frecventă (chiar și în timpul iernii), transplantând la fiecare doi ani în ghiveciul mai mare - au nevoie de ea. Și grijă, bineînțeles!