Cele mai importante puncte atunci când construiți o piatră înălțată pat tine

Cele mai bune sezoane pentru construirea paturilor crescute sunt primăvara sau toamna. Suntem acum pe pragul verii. Subiectul este încă actualizat. De fapt, puteți chiar să terminați un pat înălțat acum. Doriți să petreceți mult timp în afara, atunci orice lucrare artistică vă poate face bine. Trebuie doar să aveți grijă ca timpul potrivit pentru reproducere să nu revină până când devine puțin mai rece.

Designul modern de grădină este caracterizat printr-un caracter tot mai confortabil. Structura, planurile de etaj interesante, structura diferitelor zone sunt caracteristici tipice. Paturile înalte pot îndeplini aceste funcții de proiectare în plus față de funcția principală, și anume de a face grădinăritul mai ușor și mai eficient.

Materialul este foarte important atât din punct de vedere al designului, cât și din motive practice. Următoarele sunt despre ce să luăm în considerare atunci când construim noi înșine un piatră înălțată de piatră. Acest material este foarte popular și aduce multe beneficii estetice și practice.

Căsuțele crescute de casă au o varietate de forme

patul oval ridicat

Acordați atenție bunei baze dacă construiți singur un pat înălțat

Dintre toate alternativele, un pat de piatră ridicat este unul dintre cele mai stabile. Poate fi construit și pe o înălțime considerabilă. Spre deosebire de alte variante, cum ar fi lemnul sau plasticul, acesta poate dura mai mult. Dacă construiți singur un pat de piatră stabilă, acesta poate continua să vă servească pentru mulți ani.

Restul ar trebui, de obicei, să fie înlocuit cel mai târziu după 2-3 ani.

Baza trebuie să fie din beton, iar sub aceasta să aveți nevoie de un strat subțire impermeabil. Acesta din urmă poate fi făcut din pietriș sau lavă. Acest așa-numit strat de drenaj trebuie să fie mai mare de 70 sau 80 cm sub pământ. Depinde de adâncimea atașamentelor solului umed. Stratul de drenaj trebuie să fie strâns în jur de 30-40 cm. Baza însăși ar trebui să aibă aceeași înălțime. Pentru comprimarea stratului inferior preferați să folosiți o placă vibratoare. De asemenea, este important ca baza să iasă pe toate părțile, la aproximativ 5 cm, în fața peretelui care acoperă.

Pietrele înălțate din piatră, de diferite înălțimi, pot să arate bine în grădină

piatră ridicată pat
Calea corectă de a construi

Construirea unui pat de piatră ridicată nu este prea complicată. Cu toate acestea, există câteva puncte critice de urmărit. Primele pe care le-am menționat, și anume compresia de sub bază. Nu trebuie să pierdeți aceste lucruri. Scopul tău nu este de a permite apă. Aceasta va duce la instabilitate și alunecare a structurii după înghețare în timpul iernii. Aceasta, desigur, aduce dezavantaje practice și estetice.

Următorul punct critic îl reprezintă primul rând. Acesta trebuie așezat complet direct folosind dispozitive speciale de măsurare. Orice inegalitate în acest moment nu poate fi îndreptată cu restul structurii.

În plus, asigurați-vă că mortarul se usucă foarte bine după ce primul strat a fost așezat. Numai atunci ar trebui să vă deplasați pentru a alinia pietrele următoare. Pentru sudarea împreună a acestora puteți folosi adezivul de construcție convențional și niciun mortar obișnuit. Este posibil să puteți solicita o alternativă mai adecvată la cumpărare.

Un moment important în construirea patului înalt de piatră este marginea vizibilă. Pentru aceasta trebuie să procesați pietrele cu un cracer de ghips sau așa-numitul Scharriereisen.

Pardoselile de piatră în formă de spirală sunt, de asemenea, foarte frecvente

spirală piatră ridicată pat

Diferitele posibilități cu formularele

Paturile de piatră ridicate oferă numeroase posibilități variate în ceea ce privește stilul și formele. Ele pot fi ovale, pătrate, lungi dreptunghiulare. Structurile în formă de scară sunt, de asemenea, comune. Paturile crescute sunt adesea folosite multifuncționale datorită numeroaselor posibilități. Aceste structuri servesc, de asemenea, ca o zonă de depozitare sau de ședere. Ei își asumă rolul accentelor decorative și al ecranelor de confidențialitate.

Baza este probabil cea mai importantă parte a unui astfel de proiect DIY

piatră de bază ridicată patDiferite opțiuni privind stilul

Din punct de vedere al designului, în funcție de culoare și formă, pietrele pot fi neutre, moderne, minimaliste, dar și rurale, brute sau industriale. Caramizile au un caracter foarte diferit de piatra naturala. Paturile crescute din piatră sunt, în general, doar un clasic și, prin urmare, afectează designul grădinii întotdeauna de lux și elegant.

Pietrele în diferite culori ar putea alcătui structura unui pat înălțat

caramida ridicată pat

Particularitățile în raport cu celelalte materiale

Dacă vrei să construiești singur un pat înalt de piatră, atunci trebuie să te aștepți la un efort mult mai mare. Munca exactă și următoarele din toate etapele importante sunt cruciale. Trebuie să lucrați detaliile bine, astfel încât construcția să fie atrăgătoare și stabilă din punct de vedere vizual. Marile avantaje față de alte construcții sunt caracterul ecologic, precum și rezistența îndelungată. Piatra înălțată din piatră poate dura mult mai mult înainte de a fi renovată sau înlocuită cu altele.

Aruncați o privire la o instrucțiune minunată pentru crearea structurilor cadru ale paturilor înălțate de piatră în următorul videoclip!

Iată un manual de construcție excelent pentru construirea unui pat ridicat:

Primul rând este crucial pentru proiectare

Creați un pat înălțat

Un pat înalt de piatră ar putea de asemenea să înfrumusețeze fațada

piatră ridicată în fața fațadei

Puteți alege diferite forme geometrice pentru paturile dvs. înălțate din piatră

figuri interesante piatră ridicată pat

Paturile lungi dreptunghiulare sunt de obicei cele mai practice

lung pat rectangular ridicat

Piatra înălțată de piatră poate fi un accent interesant în grădină

forme ovale ridicate pat

O mare serie de paturi crescute cu pietre naturale

piatră ridicată de legume curte

Forma pietrelor poate face patul înalt să pară foarte interesant

piatră înalt de înălțime mică

Structurile scărilor sunt, de asemenea, foarte populare cu paturile înălțate din piatră

piatră ridicată etapă construcția patului