Taro plantă – fapte interesante și sfaturi practice

taro plante frunze mari și flori roșii

Taro pentru uz în aer liber și interior

Planta Taro este o floare populară pentru casă și grădină, dar are caracteristici naturale dificile și neobișnuite. Dacă aveți suficientă răbdare și îngrijire pentru această plantă veșnic verde, atunci puteți avea un adevărat "trofeu" în grădină. Dar, desigur, vrem să vă avertizăm în prealabil că planta este foarte exigentă!

Aici puteți citi sfaturile noastre despre modul de creștere a plantei taro din casa sau grădina dvs.

Taro-ul (Colocasia esculenta)  vă va impresiona cu siguranță în toate anotimpurile din zona dvs. de locuit - aceasta este o plantă frumoasă, mereu verde, cu frunze mari în formă de inimă. Cu un Taro acasă, puteți crea cu siguranță o atmosferă exotică acolo. Alte nume oficiale ale plantei sunt taro, colocasia, Eddoe, Dasheen.

Oamenii îl numesc poreclit "Elephant Ear", care se explică prin frunzele sale mari

taro plantă și palmieri
Pentru Taro aveți nevoie de mai mult spațiu la domiciliu, deoarece frunzele sale viguroase verzui pot ajunge la o înălțime de până la 2 metri. Mulți oameni, cu toate acestea, preferă să crească planta în aer liber.

Taro rareori flori, acest eveniment este văzut ca un mare succes în rândul grădinarilor. Florile sunt verde deschis și seamănă cu cele ale lui Calla, dar nu ar trebui să aibă un miros plăcut.

Florile se taie la scurt timp după apariția lor, deoarece costă planta o mulțime de energie și o pneu

taro plantă în cada de flori
Ar putea suna ciudat, dar Taro nu ar trebui să aibă întotdeauna doar trei frunze. Cu grija buna, el poate creste minunat si poate dezvolta pana la 10 frunze. Aici este principiul: cu cât mai multe frunze, cu atât starea plantei este mai rea. De aceea grădinarii îndepărtează imediat cea mai veche frunză atunci când vine unul nou. Numărul 3 al frunzelor nu trebuie să vă deranjeze.

Cum de a crește planta taro?
După cum sa menționat mai sus, taro este o plantă viguroasă, permanentă, permanentă, care formează rizomii care cresc atât vertical cât și orizontal în sol. Răzalele sunt carne și au un diametru de 3 până la 5 cm. Da, taro-ul are nevoie de multă grijă, dar dacă ai învățat vreodată cum să ai grijă de planta, nu vei avea probleme în viitor.

Taro este compatibil cu alte plante, de exemplu cu hortensii

taro pentru uz exteriormoar

Una dintre cele mai importante premise pentru buna creștere a plantei este cantitatea potrivită de apă pe care o primește

Taro plantă inițial din tropice

Taro necesită udare moderată. Dacă vă exagerați, rădăcinile pot să putrezească - ceea ce este de fapt una dintre cele mai frecvente cauze ale bolilor plantelor. Taro-ul îi place temperaturile aerului în jurul valorii de 21 grade C și umiditatea constantă în aer. Atenție, nu este rezistent la îngheț!

lumină

Alegeți un colț însorit la domiciliu pentru planta dvs. taro, se simte bine lângă fereastră, dar nu în lumina directă a soarelui.

Taro vine din regiuni tropicale, așa că iubește ambianța caldă și umedă

taro plantă în grădină

pămînt de

Potrivit este aici pământul mixt: turbă, nisip, lut. De asemenea, este nevoie de un drenaj bun. În sezonul de vârf, din primăvară până în toamnă, trebuie să fertilizați planta. sursă

transplant

Planta este propagată prin tăieturi. Veți avea nevoie cu siguranță de un vas mai mare pentru transplantare, deoarece planta dezvoltă un sistem puternic de rădăcină.

Cel mai bun moment pentru transplant este la sfârșitul primăverii, când temperaturile cresc în afara

taro planta recolta

Alte indicii pe care le puteți lua în considerare

Ține-ți taro-ul de la dăunători precum afidele și acarienii. Când frunzele devin galbene, aerul din cameră este prea uscat și instalația dvs. exigentă are nevoie de mai multă apă. În sezonul rece, Taro crește perfect într-o grădină de iarnă, dacă aveți unul, atunci puteți pune planta acolo, va supraviețui bine iarna rece.

Și așa arătau rădăcinile acestei culturi

taro rădăcini de plante

De ce Taro "plânge"?

Cand Taro vedem mici picaturi de apa pe frunze si ne intrebam de ce planta "plange". De fapt, acest proces se numește guttare - adică livrarea apei în picături lichide în unele plante. Apa este eliberată astfel încât, în ciuda saturației apei, transportul de nutrienți în frunze să fie garantat. Deci, picături de apă pe frunzele taro sunt practic normale, dar tot trebuie să fii atent, frunzele taro sunt otrăvitoare și pot provoca diverse reacții alergice. Motivul pentru guttare la taro poate fi o violare a frunzelor de plante, ceea ce o face de fapt din greșeală.

Legenda spune că cele trei frunze de taro simbolizează trei generații de femei într-o familie mare - bunica, mama și fiica. Și pentru că ne place foarte mult unul pe altul, floarea "plânge" când unul dintre acești oameni moare. Pentru ca Taro dvs. să nu mai plângă, puteți reduce temporar cantitatea de apă folosită în irigare și puteți vedea cum se adaptează planta la noile condiții.

În tropice se poate vedea adesea câmpuri întregi cu taro

planta taro ca planta folositoare

Vă dorim multă distracție cu îngrijirea fabricii dvs. din Taro!