Flori tipice de toamnă fac strălucirea grădinii tale

Dragi cititori! Noi, la redacția revistei freshideen, sperăm că ați petrecut cu toții o vară de neuitat, plină de emoții pozitive și experiențe minunate. În cele mai calde sezoane, în jurul nostru sunt atât de multe lucruri frumoase și ispititoare. Soarele strălucește plăcut cu noi și face grădinile și parcurile noastre să apară în toată gloria lor. Să nu mai vorbim de peisajul grădinii proprii! Acum, vara se apropie încet, iar sosirea toamnei este evident simțită dimineața și seara. Deși noul sezon aduce vreme rea, ploaie și ceață, nu putem face fără florile grădinii noastre. Dimpotrivă! Încercați să păstrați flerul de vară în zona dvs. de exterior cât mai mult posibil! Acest lucru poate părea o sarcină neatinsă, însă există frumoase flori de toamnă care, cu puțină grijă, fac ca fiecare grădină să strălucească chiar și în toamnă.

În toamnă, nu ar trebui să fie neapărat chel și incolor în grădină

florile de toamnă tagetes în frumusețea lor minunată

Am prezentat deja câteva flori de grădină cu înflorire târzie într-un alt articol. Acum vine următorul grup de flori de toamnă care aduc culori încântătoare grădinii și o fac să pară invitatoare chiar și în sezonul rece. Florile de toamnă minunat înfloritoare contracarează vremea groaznică. Ei ne reamintesc zilnic vara trecută și respirăm o stare mai bună.

Jocul ei plin de culoare din exterior este cu adevărat încântător. Esti deja curios ce flori sunt exact? Apoi stați cu noi și bucurați-vă de marea autumnală de flori în imagine și text!

Florile de toamnă colorate oferă un joc minunat de culori în patul de grădină

flori de toamnă Gladiolus în roz înfrumusețează zona exterioară în toamnă
Pălărie de soare (Echinacea)

Coneflowerul este un tipic peren nativ din America de Nord, dar este bine distribuit în țara noastră. Specialiștii și grădinarii de hobby disting două tipuri, care arată foarte asemănătoare. Pălăria galbenă de soare (Rudbeckia fulgida) se numește încă Hat galben sau Shining Sun and Hat roșu de soare (Echinacea purpurea), de asemenea, cunoscut sub numele de cap de arici sau sunhat violet. Toate numele sunt corecte și se referă la aceleași plante perene înflorite, rezistente și ușor de întreținut. Înfloresc în grădină pe tot parcursul verii până la sfârșitul toamnei. Implantarea are loc în primăvară.

Pălăria preferă o locație însorită până la umbrire în grădină și vă va mulțumi pentru florile sale naturale. În pat, puteți planta un grup mai mare de pălării de soare, în cazul în care acestea sunt considerate de florile lor colorate ca eye-catcher de necontestat. Ele nu sunt doar o plăcere pentru ochii noștri, ci încă ademenesc multe albine și fluturi. Dacă doriți să proiectați o adevărată grădină fermă, optați pentru pălării de soare. Acestea vă aduc spațiul în aer liber să strălucească în toamnă!

 Pălării de soare pot crește până la 1,50 m înălțime

flori de toamnă sonenhut în culoarea frumoasă de toamnă

Gladiolus (Gladiolus)

O notă nobilă din grădină introduce gladioli. La fel ca pălăria soarelui, gladiolusul crește înălțime, tulpinile în formă de sabie lungă sunt decorate cu flori deosebit de interesante. Ele pot fi de culoare albă, roșie, roz, galben, portocaliu sau violet. Aceste flori de toamnă aparțin familiei familiei irisului și, datorită mișcărilor minunate, ele seamănă și în vasele pline de bucurie. Aceste flori ca locurile însorite în afara. Ele sunt originale din Marea Mediterană și Africa de Nord și se simt foarte bine în zilele calde. Ele sunt ușor de îngrijit, dar trebuie să fie udate și fertilizate în mod regulat pentru a scoate florile lor frumoase. Gladioli sunt rezistenți, dar vă recomandăm să eliminați tuberculii de la sol după înflorire. Lăsați-le într-un loc răcoros și uscat pentru iarnă.

Adorabil aspect gladioli în grădina de toamnă

flori de toamnă pentru gladiolele grădiniigălbenele

Tagetele sunt încă cunoscute sub numele de Portenblume, garoafe turcesti sau flori de colectare. Aceste flori de toamnă sunt numite după ziua demi-zeului Etruscan. Aproximativ 60 de specii Tagetes, originare din Mexic, Argentina și America de Sud, sunt cunoscute. Acestea sunt plante perene de grădină care răspândesc un miros minunat. Dar există și specii care au un miros puternic și astfel distribuie insecte. Acestea sunt flori tipice de toamnă care înfloresc în octombrie și își păstrează frumusețea naturală până la sfârșitul toamnei. Plantele Tagetes sunt ca un loc însorit în grădină și preferă un sol bine drenat, ușor umed. Ele sunt ușor de întreținut, dar foarte atractive și aduc multă culoare și miros la grădina dvs. de toamnă.

Culoarea și mirosul fac din grădină un loc frumos chiar și în toamnă

toamna flori tagetes în culori frumoase autumnal

Toamna trecătoare (Colchicum autumnale)

Herbstzeitlose este pe lista noastră următoarea frumoasă floare de toamnă care arată florile sale delicate târziu în septembrie și octombrie. Din păcate, este otrăvitoare pentru oameni și animale, deci fiți avertizați! Această floare asemănătoare crocusului înflorește din august până în noiembrie, timpul ei de înflorire nu poate fi determinat cu exactitate, i. ea este atemporală. Acesta este exact motivul pentru care floarea de toamna își datorează numele – toamna, atemporal. Nu este nevoie de îngrijire. După înflorire, rămâne în pământ și ierni acolo. Dacă într-un fel nu îi împiedică reproducerea, o nouă se formează din tubercul vechi în primăvară. Din aceasta vine primele frunze de verde închis în primăvară. Florile delicate conduc Herbstzeitlose mult mai târziu. Preferă un sol umed pe pajiști și pășuni, desigur, în grădină.

Ce știi de fapt despre timpul de toamnă?

flori de toamnă frumusețea delicată a lotului de toamnă

Stonecrop (Sedum)

Stonecrop a fost numit perenă din 2011. Se găsește în multe grădini. Această floare de toamnă este indigenă în Asia și este o plantă de grădină perene destul de neobișnuită. Prin frunzele sale verzi groase, Fetthenne este observat, dar numai florile lor delicate în toamnă le fac un adevărat ochi-catcher în grădină. Aceste flori de gradina sunt rezistente, extrem de usor de curatat si potrivite pentru gradini de hobby fara experienta care nu au un deget verde. Plantele sedum ca un loc însorit și se pot prospera bine pe sol uscat. Sunt rezistente la secetă și trebuie doar să fie aruncate pe perioade lungi de secetă. Doar în toamnă, pietricelele arată florile lor, care sunt colorate în alb, galben, roșu și roz. Deci, aceste flori de toamnă contribuie mult la frumusețea naturală a fiecărei grădini.

Sedum are o prezență extraordinară în grădina de toamnă

florile de toamnă sedum înfrumusețează grădina de toamnă

Vrei să aduci mai multă culoare în grădina ta? Ce floare de toamnă ai selectat deja?

Herbstblumen herbstzeitlose aduce un fler proaspăt

flori de toamnă pălărie de soare revigorează grădina în toamnă

toamna flori de plante sunhat în curtea din spate

toamna flori sedum aduce culoarea la grădina de toamnă