Plantele cu grădină de gradina – cele 6 favorite fac peisajul stâncos colorat

Grădina rock nu este o veste în arta grădinii. Au trecut mai mult de două secole de când a fost creat primul peisaj stâncos la Chelsea Physic Garden din Londra în 1773, dar popularitatea acestui design de grădină este în continuă creștere. Omul modern se simte din ce în ce mai des atras de robustețea pietrelor și de splendoarea culorii anumitor plante de grădină de rock. Dar, mai presus de toate, el vorbește despre armonie și seninătate deplină în grădina rock.

Peisajul stâncos din zona dvs. exterioară trebuie să fie o adevărată imitație a peisajului montan și să aducă o mică bucată din acesta în grădina dvs. Deoarece plantele rezistente și rezistente la secetă se dezvoltă foarte bine în sălbăticie, acestea sunt, de asemenea, foarte potrivite în grădina de rock. Dintre aceste specii, cu toate acestea, există unele care apar ca o stropi de culoare între pietre. Ei duc o mulțime de culoare și veselie într-un design grădină stâncoasă. În special pe astfel de plante de grădină de rock, vrem să atragem astăzi atenția și să prezentăm cele 6 favorite din lista noastră.

Cactusii verzi sunt bineveniți în fiecare grădină de rock

Grădină Rock creează cactus decora curtea interioară

Cea mai creativă parte a proiectării unei grădini de rock este plantarea ei. Aici puteți să vă dați liber ingeniozității și să vă exprimați aptitudinile în alegerea și amenajarea speciilor de plante adecvate. Sfatul nostru este: alegeți plante care iubesc caldura, rezistente și ușor de îngrijit. În interstițiile create între pietre, se dezvoltă plante veșnic verzi care determină culoarea de bază verde în grădina de rock.

Această culoare dominantă poate fi perfect combinată cu griul pietrei îmbătrânite, creând o vedere unică. Un verde saturat prezinta cactusi cu frunze groase si alte suculente care nu trebuie sa lipseasca in nici un peisaj stâncos. De exemplu, casaleek poate prospera peste tot și în principiu nu necesită aproape nici o îngrijire.

Frunzele groase ale diferitelor specii de Sedum stochează apă și pot supraviețui cu ușurință uscăciunii

Suculentele de grădină rock arată foarte bine sub roci
Desigur, găina grăsime este cel mai faimos sedum și cea mai populară plantă de grădină de rock. Dintre toate cele 500 de specii Sedum, unele dintre ele sunt foarte populare la nivel national si pot fi vazute in fiecare gradina de rock. Pictura de piatră picantă (Sedum acre) este adesea numită "diavolul în grădină" și este considerată insensibilă. Sedum cyaneum "Sahalin", cunoscut și ca covorul rosu Sedum, este foarte tolerant la secetă. Aceste plante groase păstrează apa în frunzele lor și pot supraviețui perioade lungi de vreme uscată. De aceea se potrivesc în fiecare grădină de rock. Dar acum vrem să vedem care plante cresc bine între pietre și pietriș și aduc multă culoare în acest peisaj de grădină. În cele ce urmează, vă prezentăm plante de grădină care nu necesită o experiență, care, totuși, aduc splendoarea lor la suprafață pe pământ uscat.

Primula (Primula) - flori de gradina pline de culoare

Primrosea este, fără îndoială, o plantă de grădină foarte populară în țările vorbitoare de limbă germană. Se poate dezvolta la fel de bine în vase, cutii de ferestre și vase, așa cum se întâmplă în grădină. Este unul dintre primii mesageri ai primăverii și ne va arăta culorile sale glorioase din martie - de la alb la roz, galben și purpuriu până la portocaliu și roșu, primrozele vor înflori în diferite culori încântătoare. Ei preferă un loc însorit, dar au nevoie de udare regulată. Florile lor sunt delicate, dar robuste și cresc 8-10 cm înălțime. Acestea sunt toate caracteristicile care fac primrosii perfecți pentru o grădină de rock. Culorile lor bogate aduc o nouă culoare peisajului stâncos. În plus, aceste frumuseți de grădină sunt ușor de întreținut. Scoateți numai florile uscate și primrosurile vă vor încânta ochii cu varietatea lor de culori pe parcursul verii.

 Varietatea culorilor primrozelor este o plăcere pentru ochi

plantele de gradina de gradina primroseaza si dau gradinii un aspect colorat

Lavandă (Lavandula) - ochelari de soare totali în violet îmbinați cu parfum proaspăt

În grădina dvs. de rock se poate miros, de asemenea, frumos, datorită lavandei! Îi place o locație uscată, o mulțime de soare și este extrem de ușor de îngrijit, robust și rezistent. Piatra și pietrișul în pământ nu pot să-i perturbe creșterea. Deci, lavanda este perfectă pentru grădina de rock. În plus față de aroma sa liniștitoare, ne bucură cu florile sale într-o nuanță delicată alb-violet. Și nu uitați, levantica este una dintre plantele medicinale pe care trebuie să le aveți afară în grădină!

Cunoașteți mirosul liniștitor de lavandă?

Gradina de gradina pe calea ferata cu planta ingrasaClove (Dianthus sylvestris) - Această perenă nedemontabilă aparține grădini de rock

Clovnul este de asemenea cunoscut sub numele de Polster sau Heidenelke. În sălbăticie, planta este distribuită cel mai bine în țările din Europa și Asia. Ea este tolerabilă și secetă. Catelul este una dintre plantele perene care cresc rapid. Preferă locații însorite și este potrivită pentru acoperirea solului în grădina de rock. Florile lor roz se răspândesc rapid și își arată splendoarea din iulie până în septembrie. Ea nu este deloc demnă, dar servește cu succes ca un adevărat ochi-captiv în grădină.

Idei pentru designul grădinii colorate

plante de gradina de rock Diathus sylvestris aduce unele culori la gradina

Floarea balonului (Platycodon grandiflorus) - sfere mici care se transformă în curând în baloane

Următorul nostru favorit este, de asemenea, o plantă tipică perenă. Floarea balonului poartă acest nume din cauza formei balonului de muguri de flori. Acestea sunt de obicei colorate în violet-albastru și introduc o notă proaspătă în fiecare grădină. Floarea balonului îi plac locurile însorite cu sol bogat în nutrienți și crește până la 50 cm înălțime. Perenitatea este ușor de întreținut, dar udarea regulată este bună pentru ea. Evitați orice aglomerări de apă, acest lucru poate fi mortal pentru rădăcinile florii balonului. De la sfârșitul lunii iulie până în toamna târzie, acestea sunt în floare și în aceste luni, această plantă de grădină de rock va fi o schimbare atractivă în peisajul dvs. de grădină stâncoasă.

Planta tipica de gradina de rock - floarea balonului prezinta bilele ei mici

plante de gradina de gradina Floare de balon pentru un aspect frumos de gradina

Trifoiul roșu (Anthyllis) - cea mai populară floare de grădină de rock

Un alt arbust care adaugă culoarea grădinii dvs. rock este Trifoiul roșu. Este din nou ușor de îngrijit, dur și persistent. Trifoiul roșu preferă un loc însorit și un sol de calcar. Perenitatea se usuca usor si se potriveste perfect in gradina de rock. Gloria sa este de la sfârșitul lunii iunie până la începutul lunii septembrie. Florile albicioase, galbene sau roșii atrag atenția tuturor.

Red Witch Clover este întotdeauna cu ochiul în grădină de rock

selectați plante de gradina rock roșu rădăcină trifoi

Phlox de covor (Phlox subulata) - parchetul perfect din grădina rock

Nu în ultimul rând, am dori să vă prezentăm cea mai bună acoperire a solului printre plantele de grădină de înflorit - floarea de covor. Această perenă este, de asemenea, cunoscută sub numele de Polsterphlox. Planta oferă o plantație frumoasă în grădină, deoarece se răspândește rapid și arată ca un covor plin de culoare pe suprafața grădinii. Polsterphlox este planta ideala pentru gradina de rock, pentru ca are nevoie de mult soare si putina apa. Florile sale apar in primavara si ne incanta cu varietatea lor de culori - sunt vopsite in tonuri delicate de zapada, roz, dulce sau rosu, iar paleta de culori ajunge la albastru si violet. Acesta este un adevărat ochi-catcher, pe care nu-l preferați fără în grădina proprie.

 Cu flox-ul de covoare puteți ajunge la o plantație neobișnuită în propria grădină de rock

grădini de grădină de gradina Flox de covor captivizează ochiul în grădina modernă

Care dintre preferințele noastre vă place cel mai bine? Sau vrei să ai toate 6 în peisajul tău stâncos? Toate aceste flori în grădină de flori înflorite adaugă culoarea designului dvs. de grădină stâncoasă și vă fac bine ochii și simțurile!

Aduceți ceva mai multă culoare la grădina dvs. rock!

grădini de grădină de gradina Flox de covoare ca un accent în grădina modernă

 Alege plante colorate și înflorite în grădină de rock!

Grădina de piatră creează calea de piatră și mobilier de grădină verde și multe flori

pune pe rockery și frumoase idei de deco cu lavanda

rock rock crea idei de decor pentru gradina moderna

Plantele de gradina rosie formeaza suculente in curtea din gradina rock

Grădină de piatră creează idei cu plante pentru o decorare colorată

Creați o grădină de rock și decorați-vă cu lavanda

a crea rockeries care plante sunt cele mai potrivite

plante de gradina de gradina plante de flori cu pietre

Plantele suculente oferă grădinii dvs. un aspect atrăgător