Salvador Dali Works – Immerse-te in lumea fanteziei!

O călătorie magică prin lumea plină de fantezie

"La vârsta de 6 ani, am visat să fiu bucătar; un an mai târziu, am vrut să fiu ca Napoleon. De atunci ambițiile mele și megalomania mea au devenit tot mai mari și mai mari. Astăzi vreau doar să fiu Salvador Dalí, nu am o dorință mai puternică decât asta. "Curiozitatea deosebită a lui Dali față de noua și pasiunea sa arzătoare pentru pictura este încă reflectată în primele sale lucrări. Fiind unul dintre cei mai mari pictori și artiști de grafică din toate timpurile, a fost ușor pentru el să provoace rapid interesul tuturor celorlalți sculptori și cercetători de artă cu ideile sale inovatoare, noi forme și combinații de culori. Chiar și urâtul în picturile sale pare a fi o plăcere estetică pentru ochi; imaginile sale imaginare sunt învelite într-un mister misterios, în timp ce formele pe panza îi transmit maturitatea emoțională, încrederea în sine și extravaganța.

Salvador Dali Works - Nu mai ai nevoie de nimic dacă ai o mare dragoste!

salvador dalí lucrează la gală

Cea mai mare iubire a vieții sale la cunoscut pe Dali în timpul șederii sale la Paris. Gala a fost întruchiparea pură a viselor și fanteziilor sale, dorințele sale cele mai adânci. Figurile feminine din tablourile sale, misterioase până atunci, se luaseră deja în scenă. Gala și Dali și-au petrecut tot timpul împreună - ea l-au însoțit pretutindeni, l-au protejat, i-au admirat opera și i-au inspirat capodoperele.

Ea a fost muza sa, dând sens vieții sale și oferindu-i echilibrul mental și emoțional necesar. Această dragoste arzătoare, vindecătoare, inspirată și indestructibilă ia dat impulsul și dorința interioară de a crea unele dintre cele mai faimoase și frumoase picturi din lume. În forma Galei, materialul și spiritul, cel celestial și pământesc, misteriosul și deja cunoscut, infinitatea și mortalitatea, neclintitul și fragilul, se intersectează.

Salvador Dali Works - capodopera marelui artist și a mesajelor sale

sakvador dalí memorează memoria persistenței
Cea mai faimoasă lucrare a lui Dali "Permanența memoriei" poartă caracteristicile tipice ale suprarealismului și este astăzi în Muzeul de Artă Modernă pentru a vedea în New York. Pictorul însuși descrie pictura ca o fotografie a visului său, care ar trebui să reprezinte lumea din jur într-un mod neconvențional. Ceasurile moi simbolizează tranziția și ar trebui înțelese ca o metaforă pentru timpul de rupere infinit și iremediabil de rupere. Antrenele reprezintă moartea și decăderea, în timp ce măslinul ilustrează înțelepciunea veche, dar deja uscată. Marea descrie uluitorul și nemuritorul, timpul este diferit - în funcție de ceasul și mersul călătorului interior.

Dali - expoziția de la Potsdamerplatz

salvador dalí works berlin

În inima capitalei germane veți descoperi o expoziție unică a artistului ingenios, care a fost un magnet pentru vizitatori din 2009 și atrage mii de vizitatori în fiecare an. Mai mult de 2.000 de lucrări de colecții private din întreaga lume vă așteaptă aici - desene, litografii, gravuri, tăieturi de lemn, cărți ilustrate și multe altele! În plus, veți avea ocazia să aflați mai multe despre viața interesantă și interesantă a pictorului spaniol, de primă mână, pentru a vă apropia de lumea imaginației și pentru a vă lăsa grijile în urmă pentru puțin timp. Picturile aduc tranziția vieții în prim plan, mesajele lor atingând cel mai adânc suflet al omului și determinând spectatorii să se despartă de gândurile de zi cu zi și să se scufunde într-o lume a magiei. Lucrările de intoxicare depășesc limitele obișnuite, exprimă întreaga lume interioară și vă oferă o nouă perspectivă asupra lumii!

Salvador Dali și arta lui extravagantă

salvador dalí lucrează pictorSalvador Dali Works - ilustrațiile lui Dali de Don Quichot

salvador dalí don quhott

salvador dalí lucrează don quihot

Salvador Dali Works-Pictura Elefanții este acum în proprietate privată

salvador dali lucrează elefanți

Gala - muza lui Dali și cea mai mare iubire a vieții sale

salvador dali lucrează la pictura de gală

Salvador Dali Works - Fata lui Mae West

Mae West a fost actrita americană și scenaristă în anii 1930, care a fost apoi simbolul femme fatale

salvador dali lucrează față

Muzeul Teatrului Dalí în Figueres (lângă Barselona), cu arhitectura excentrică

salvador dali lucrează muzeu

Pictura Fata lui Mae West Face fata fetei ca o camera

în Muzeul Teatrului Dalí pune această idee suprarealistă în jur

dali muzeu spania

lucrările muzeului dali

Muzeul Dalí în St. Petersburg, Florida

Salvador dali florida

Muzeul Salvador Dali din Florida