O prezentare generală a suprarealismului și a artei lui Salvador Dali
O prezentare generală a suprarealismului
Surrealismul este unul dintre cele mai importante stiluri din secolul al XX-lea. Se bazează pe tezele psihanalitice ale lui Sigmund Freud. O altă influență importantă este contextul dezordonat al erei politice. Mișcarea a început în anii '20, în Paris, Franța.
Sigmund Freud și influența sa asupra artei suprarealiste
Ca precursor al artei suprarealismului, putem privi dadaismul. Filozofia din spatele acestui stil pune la îndoială multe dintre credințele vechii Europe.
Artistul Salvador Dali este principalul reprezentant al suprarealismului
Mai multe despre originea Surrealismului
În octombrie 1924, a fost semnat un manifest de suprarealism. Această dată este, de asemenea, luată ca fiind începutul oficial al acestui stil. Manifestul a fost creat de André Breton. Căuta o nouă formă de expresie artistică. Ar trebui să reprezinte mai bine impulsul emoțional al poporului. Arta ar trebui să vină în contact cu cei sensibili, nu cu cei raționali și moderați.
Manifestul lui André Breton
Arta este considerată prin înțelegerea personală a autorilor, precum și prin modul în care ei își pot înțelege emoțiile și le pot vizualiza. Prin urmare, un artist trebuie să fie conștient de existența conștientului și a subconștientului. De asemenea, el trebuie să fie conștient de existența ființei sale interioare, a viselor sale, a propriei puteri și a punctelor slabe. Surrealismul este, de asemenea, legat de dezintegrarea valorilor sociale actuale. Acest lucru sa întâmplat simultan cu căutarea unui lucru nou. Oamenii caută o nouă societate, pentru noi valori și atitudini.
Lucrări de artă recunoscute de Salvador Dali
Școala de artă a suprarealismului
Suprealul de suprarealism se raspandeste atat in pictura, cat si in sculptura. A moștenit o mare parte din limba oficială a dadaismului, iar ideile sale au fost preluate în mare măsură de stilul modernismului.
Și așa este și surrealismul născut ...
Caracteristici care caracterizează suprarealismul
Se poate compara metodele pictorilor din suprarealism cu cele ale psihologilor din analizele lor. Urmează impulsurile de a ajunge mai aproape de subconștient. În plus, explorați dorințele și gândurile ascunse, chiar și cele intruzive pe care nu le puteți scăpa.
Ceasurile de topire ale lui Dali
Cu alte cuvinte, voiau să transforme visele, dorințele, dorințele care stau cel mai adânc în sufletele lor în artă. Imaginile și alte lucrări care rezultă sunt ireale. Ei scapă de beton în toate căile posibile. Aceasta este, de asemenea, una dintre formele de expresie a artei care se bucură de cea mai mare libertate a tuturor stilurilor artistice.
Lucrări ireale
Libertate față de toate stilurile de artă
În suprarealism, se urmărește impulsurile de a ajunge mai aproape de subconștient
Artistul suprarealist ar trebui să fie conștient de existența conștientului și a subconștientului