O prezentare generală a suprarealismului și a artei lui Salvador Dali

salvador dali surrealism istoria artei artistului

O prezentare generală a suprarealismului

 

Surrealismul este unul dintre cele mai importante stiluri din secolul al XX-lea. Se bazează pe tezele psihanalitice ale lui Sigmund Freud. O altă influență importantă este contextul dezordonat al erei politice. Mișcarea a început în anii '20, în Paris, Franța.

Sigmund Freud și influența sa asupra artei suprarealiste 

suprarealismul-artist-Sigmund Freud
Ca precursor al artei suprarealismului, putem privi dadaismul. Filozofia din spatele acestui stil pune la îndoială multe dintre credințele vechii Europe.

Artistul Salvador Dali este principalul reprezentant al suprarealismului

surrealism artist salvador dali

Mai multe despre originea Surrealismului

În octombrie 1924, a fost semnat un manifest de suprarealism. Această dată este, de asemenea, luată ca fiind începutul oficial al acestui stil. Manifestul a fost creat de André Breton. Căuta o nouă formă de expresie artistică. Ar trebui să reprezinte mai bine impulsul emoțional al poporului. Arta ar trebui să vină în contact cu cei sensibili, nu cu cei raționali și moderați.

Manifestul lui André Breton

salvador dali lucrări de artă și suprarealism artăArta este considerată prin înțelegerea personală a autorilor, precum și prin modul în care ei își pot înțelege emoțiile și le pot vizualiza. Prin urmare, un artist trebuie să fie conștient de existența conștientului și a subconștientului. De asemenea, el trebuie să fie conștient de existența ființei sale interioare, a viselor sale, a propriei puteri și a punctelor slabe. Surrealismul este, de asemenea, legat de dezintegrarea valorilor sociale actuale. Acest lucru sa întâmplat simultan cu căutarea unui lucru nou. Oamenii caută o nouă societate, pentru noi valori și atitudini.

Lucrări de artă recunoscute de Salvador Dali

surrealism artist salvador dali opera de arta

Școala de artă a suprarealismului

Suprealul de suprarealism se raspandeste atat in pictura, cat si in sculptura. A moștenit o mare parte din limba oficială a dadaismului, iar ideile sale au fost preluate în mare măsură de stilul modernismului.

Și așa este și surrealismul născut ...

surrealism artist salvador dali la locul de muncă

Caracteristici care caracterizează suprarealismul

Se poate compara metodele pictorilor din suprarealism cu cele ale psihologilor din analizele lor. Urmează impulsurile de a ajunge mai aproape de subconștient. În plus, explorați dorințele și gândurile ascunse, chiar și cele intruzive pe care nu le puteți scăpa.

Ceasurile de topire ale lui Dali

surrealism artist salvador dali lucrări de artă

Cu alte cuvinte, voiau să transforme visele, dorințele, dorințele care stau cel mai adânc în sufletele lor în artă. Imaginile și alte lucrări care rezultă sunt ireale. Ei scapă de beton în toate căile posibile. Aceasta este, de asemenea, una dintre formele de expresie a artei care se bucură de cea mai mare libertate a tuturor stilurilor artistice.

Lucrări ireale

salvador dali artist de suprarealism arta

Libertate față de toate stilurile de artă

Surealism artist salvador dali art

În suprarealism, se urmărește impulsurile de a ajunge mai aproape de subconștient

Surealism artist salvador dali lucrări

Artistul suprarealist ar trebui să fie conștient de existența conștientului și a subconștientului

arta si arta salvador dali