Fotografie alb-negru? Cum puteți îmbunătăți fotografiile?

negru fotografie alb copac frunze coajă toamna

Fotografie alb-negru? Cum puteți îmbunătăți fotografiile?

Nu este amuzant că, deși fotografia coloră a existat încă din anii 1920, fotografia alb-negru este încă atât de apreciată și populară de mulți oameni? Chiar se poate spune că astăzi, în epoca digitală, acest tip de artă se confruntă chiar cu un punct culminant.

Un mesaj mai puternic

Fotografiile alb-negru par a influența simțurile noastre în multe feluri mai mult decât celelalte. Probabil că schema de culori a lumii este obișnuită pentru noi. Fotografia alb-negru reprezintă, prin urmare, totul într-o lumină mistică, unică.

Ciclul de viață neîntrerupt

fotografie alb negru mâinile picior cerc de viață
Dar este și altceva. Unele efecte de culoare sunt mult prea strălucitoare în fotografie. Nu sunt chiar în lumea obișnuită. Toate acestea nu sunt necesare ca o problemă în fotografierea alb-negru. Puteți continua să vă concentrați mult mai mult pe subiect.

Fotografii profesionisti iubesc imaginile alb-negru

Fotografii profesioniști iubesc fotografia alb-negru. Chiar și unii dintre ei, cum ar fi Henri Cartier Bresson, merg de fapt chiar atât de departe încât să interzică fotografierea colorului. Ei sunt de părere că ar trebui să păstreze imaginile colorate numai în albumele de familie.

Henri Cartier Bresson

alb negru fotografie henri cartier bresson

Una dintre cele mai renumite fotografii ale fotografului

alb negru fotografie che gevara henry cartier bressonCe faceți, de obicei, cu fotografie alb-negru?

În fotografierea alb-negru sunt afișate peisaje și portrete deosebit de frumoase. Un exemplu extraordinar de capodopere artistice sunt picturile lui Ansel Easton Adams, care a pictat peisaje minunate. Ele se caracterizează prin caracterul lor grafic. În plus, ei impresionează cu mii de nuanțe de alb și negru, pe care le aduc la lumină.

Ansel Easton Adams

alb-negru fotografie ansel adams fotograf

Fotograful binecunoscut în căutarea momentelor de neuitat

fotografie alb-negru ansel adams aparat de fotografiat retro

Vasele de pescuit de Ansel Adams au adăugat

fotografie alb-negru ansel adams bărci de mare

Când trebuie să accesați fotografie alb-negru?

Adesea, odată ce versiunea aceleiași imagini este afișată în alb-negru și apoi în culoare, veți avea două rezultate foarte diferite. În cele mai multe cazuri, varianta cu cele două nuanțe primește un mesaj mai puternic.

Dar nu ar trebui cineva să prefere versiunile colorate în fața celorlalte în unele cazuri? Acest lucru este probabil adevărat, de exemplu, dacă reprezentați un animal care nu este atât de bine cunoscut, sau poate doriți să reprezentați frumusețea incomparabilă a unui răsărit sau a apusului soarelui ... De fapt, trebuie să faceți o altă obiecție aici. Depinde în aceste exemple, în cea mai mare parte, în ce măsură doriți să obțineți exact acest lucru. Doriți să puneți accent pe starea de spirit și atmosferă sau să arătați splendoarea culorilor și nuanțelor? Puteți să vă răspundeți singur, pentru care din cele două cazuri colorate și pentru care fotografia alb-negru ar fi mai potrivită sau?

Autobuz cu podea în fața Catedralei Sf. Paul

fotografie alb negru london autobuz st paul

Avantajele tehnologiei moderne

Frumusețea tehnologiei moderne este că nu trebuie să vă gândiți atât de mult la un moment potrivit, indiferent dacă fotografiați în culori sau alb-negru. Mai degrabă, este important să înregistrați scenă. Prin camerele foto digitale puteți lua decizia care a fost doar discursul, mai târziu.

Uneori însă, dacă aveți experimente cu fotografie alb-negru, decizia preliminară poate fi, de asemenea, foarte utilă. Dacă reglați camera în mod corect, atunci puteți vedea scene în timp ce vizualizați în alb și negru. Deci, veți putea dezvolta un sentiment al modului în care lumea se simte când este văzută în alb și negru!

Dragostea incomparabilă a mamei

alb negru de fotografie maimuță copil mamă

Salvador Dali - Portret

fotografie alb-negru salvador dali portret

Nostalgia pe vechea chei

alb negru de fotografie veche nostalgie nava

Muzica în alb și negru

alb pian alb fotografia

Panorama naturală uimitoare

fotografie alb negru natura peisaj mare pietre

Tăcerea și perfecțiunea

fotografie alb-negru zen sentiment de flori galbene

O privire retro la New York

fotografie alb-negru New York panorama retro

 Dragoste și pace în alb

alb negru fotografie nunta albă porumbei