Stilul Bauhaus: de ce este atât de important pentru arhitectura modernă?

De ce stilul Bauhaus este încă atât de important pentru arhitectura modernă

 

Oricine este interesat de istoria arhitecturii cunoaște termenul Bauhaus. Este vorba despre școala fondată de Walter Gropius pentru arhitectură și design. Ea a fost activă oficial între anii 1919 și 1933. De fapt, este cazul ca studenții lor să continue să lucreze. Mulți arhitecți moderni și clădirile lor pot fi considerați succesori ai acestei școli.

Arhitectură și design în stil Bauhaus

Bauhaus arhitectura stil Bauhaus clădire Dessau

Bauhaus a fost fondată în 1919 de Walter Gropius

Stilul Bauhaus acopera culorile geometrice
Plăcuțele de înmatriculare

Tipic pentru stilul Bauhaus este utilizarea culorilor primare, adică roșu, albastru și galben. În plus, stilistii de la Bauhaus au folosit mereu forme geometrice foarte clare. Această abordare poate fi explicată prin filozofia acestei școli. Artiștii Bauhaus de pretutindeni au căutat forme simple care se potrivesc cu producția în masă.

"Mai puțin este mai mult" - motto-ul Bauhaus-ului

Bauhaus scaun stil scaune de designer diferite culori

Unii designeri Bauhaus au mers atât de departe încât să dezvolte stilul Bauhaus într-un așa-numit stil internațional, care ar trebui să se potrivească tuturor popoarelor și culturilor.

Design practic și confortabil

Bauhaus mobilier stil scaun scaun birou de ziFormele simple și materialele naturale

Bauhaus scaun de mobilier din oțel rattan scaun

Cifrele importante ale mișcării Bauhaus

Dacă doriți o idee mai clară despre stilul Bauhaus, uitați-vă la lucrările unora dintre cei mai importanți designeri din lume. Apoi, veți observa cu siguranță vizual ce forme tipice arata. După aceea, veți recunoaște cu ușurință influența acestui stil în lucrările moderne de construcție și de design care ne înconjoară.

Funcția determină forma

Bauhaus stil barcelon achair designer Ludwig Mies van der Rohe

Walter Gropius

Să începem cu Walter Gropius, care este și fondatorul școlii Bauhaus. El a formulat teoretic ideologia acestui stil și apoi a folosit-o în lucrările sale.

Johannes Itten

Acesta este un alt nume pe care ar trebui să-l amintiți despre Bauhaus. Acest artist a susținut utilizarea culorilor primare. El a determinat, de asemenea, nuanțele care au devenit tipice pentru stilul Bauhaus.

Opera sa a fost foarte importantă pentru stilul Bauhaus. Cu toate acestea, trebuie să menționăm că la un moment dat și-a luat propriul drum și sa îndepărtat de ideile originale ale stilului Bauhaus.

Laszlo Moholy-Nagy

După ce Johannes Itten a părăsit Bauhaus, Laszlo Moholy-Nagy și-a preluat atribuțiile. Datorită activității sale de construcții dedicate, astăzi unele dintre cele mai frumoase opere de arhitectură ale acestui stil sunt în Ungaria.

Barcelona scaun și otoman

Bauhaus stil Mies Barcelona scaun și otoman

Stilul Bauhaus și arhitectura modernă

Deci, de ce este stilul Bauhaus atât de important pentru arhitectura modernă și designul contemporan? Răspunsul nu este atât de complicat cum credeți.

În clădirile moderne, aveți puține locuri de manevră. Astăzi întotdeauna se bazează pe linii clare și o structură stabilă. În plus, intensitatea luminii și accesul la lumină în fiecare cameră sunt deosebit de importante.

Linii curata si structura stabila in arhitectura moderna

Bauhaus stil Arhitectura moderna Bauhaus

Pentru ca aceste structuri să fie originale, ar trebui să planificați utilizarea creativă a formelor de bază în construcția lor. O posibilă abordare este utilizarea unor forme organice, care sunt comune multor arhitecți moderni.

Forme geometrice joacă un rol semnificativ în Bauhaus

Bauhaus arhitectura stil și arta

Alții, pe de altă parte, se ocupă creativ de compoziția formelor geometrice. Acesta este cazul designerilor, artiștilor și arhitecților care se referă la Școala Bauhaus.

Design simplu

Casa Bauhaus stil soskin

Școala Bauhaus și formele organice

În arhitectura modernă, observăm, de asemenea, în anumite locuri o fuziune a Bauhaus și a formelor organice. Mai ales în cazul formelor rotunde, uneori coincid. Limitele dintre cele două sunt total neclare, dacă se folosesc încă materiale naturale. Ele pot fi prelucrate trecute și moderne de tehnologiile moderne și, în același timp, asigură întotdeauna un aspect natural.

Forme organice și culori expresive

Bauhaus stil poster arta arhitecturii moderne

Bauhaus stil Dessau Legend design mobilier Grupius

Bauhaus stil Bauhaus construcție de biciclete de argint
Bauhaus stil de design kostrukt culori și forme Bauhaus stil de design interior hotel kostrukt Design stil Bauhaus Decor optimizat pentru camere Design stil Bauhaus Pat optim pentru camera de cameră Design stil Bauhaus Scară optimizată pentru cameră
Bauhaus stil Dessau Legend cabinet mobilier de design Culorile stilului Bauhaus modelează arhitectura de design

Bauhaus stil panton scaun roșu Stilul Bauhaus Compoziția Piet Mondrian roșu galben albastru

Bauhaus stil Yves Saint Laurent Mondrian rochie Stilul Bauhaus Piet Mondrian Odysey Design stil Bauhaus stil Piet Mondrian
Bauhaus stil Retvield mobilier de designer scaune Bauhaus