Arhitectura futuristică care stă la înălțime – Idei proaspete pentru interior, decor și peisaj

Dezvoltarea tehnică extrem de rapidă a lumii moderne a adus noi provocări oamenilor. Acestea trebuie notate în toate domeniile vieții economice, sociale și culturale. În mod special afectată de aceasta este arhitectura actuală. Este destul de în perspectivă și se ridică mai des în aer. Datorită urbanizării rapide la nivel mondial, arhitecții caută noi dimensiuni și crează viziuni imaginative. Am prezentat deja cinci exemple minunate de arhitectură futuristă. Acestea sunt cele 5 cele mai înalte zgârie-nori din lume. În acest articol, facem un alt pas în aceeași direcție și vă vom arăta următoarele 5 clădiri uimitoare care se află pe lista celor mai înalte clădiri din lume. Cu toate acestea, toate aceste clădiri au caracteristici comune - ele sunt proiectate organic și imaginativ, aruncă în aer toate dimensiunile și trag în sus. Ele sunt construite atât de precis încât vă simțiți în siguranță în secolul următor.

Contents

 Un exemplu excelent de arhitectură futuristă care ne conduce în viitor

One World Trade Center Arhitectura futuristică din New York

Fiecare vizionare a acestor giganți este o plăcere pentru ochi și suflet. Nu numai că se disting prin designul izbitoare al arhitecturii, dar oferă de asemenea o eficiență energetică excelentă și sunt construite ecologic și durabile. Formele lor moi, care curg spre cer și ne atrage ochii spre vârf.

Acestea sunt structuri futuriste din oțel, beton și sticlă, ale căror turnuri strălucesc ușor în aer. În arhitectura modernă, ne străduim în mod constant să combinăm designul inteligent cu eficiența și durabilitatea. Din cauza acestei aspirații, au apărut structuri unice care sunt mai predispuse să aparțină viitorului. Mai jos puteți vedea zgârie-nori care fac loc pentru arhitectura futuristă.

La renumitul Ground Zero din New York este acum One World Trade Centre

Ground Zero One World Trade Centre Arhitectura unică a New York-ului 

1. One World Trade Center, Statele Unite - 541 m

Centrul One World Trade, cu forma și înălțimea impunătoare (541 m), este nu numai cea mai înaltă clădire din New York, ci și cel mai nou și cel mai înalt zgârie-nori din Statele Unite. În locul originalului World Trade Center, cunoscut sub numele de Ground Zero, a fost construit cel mai impresionant zgârie-nori din America, ocupând locul șase pe lista celor mai înalte clădiri din lume. Are 104 etaje, dintre care 70 sunt birouri. Finalizat în 2014, gigantul a fost construit ca o clădire funcțională pentru comemorarea atacurilor din 11 septembrie 2001 și a fost numit după Turnul de Nord al originalului World Trade Center. Clădirea a fost cunoscută pentru utilizarea energiei regenerabile, inclusiv reutilizarea apei de ploaie. O impresie foarte realistă a acestui zgârie-nori izbitoare puteți obține în următorul videoclip.

Planurile viitoare ale arhitecților și ale orașului New York includ construcția a cinci turnuri de birouri, care ar trebui să aibă ca rezultat o compoziție comună cu One World Trade Center. O parte din acesta va fi Memorialul și Muzeul Memorial Național din 11 septembrie.

 Cel mai bun este încă să vină ..........

One World Trade Center Arhitectura futuristică din New York

Centrul de finanțe CTF din China este cu doar 11 metri mai mic decât cel al World Trade Center din New York

CTF Finance Center în arhitectura orientată spre viitor a Chinei 

2. Centrul de finanțe CTF, China - 530 m

Centrul de finanțe CTF (Centrul de finanțe Guangzhou Chow Tai Fook, numit și Turnul Est)  este cea mai nouă clădire, dovadă a arhitecturii orientate către viitor în China și în întreaga lume. Situat în orașul Guangzhou din sudul Chinei, este un zgârie-nori strălucitor, recent adăugat la această listă cu cele mai înalte clădiri din lume. A fost finalizat în octombrie 2016. Există unul dintre cele mai rapide ascensoare din lume, cu viteze de până la 44,7 mph. Există un total de 111 etaje. În clădire există un centru comercial cu o parcare desemnată de 1705 de mașini. Zgârie-nori chinezi găzduiește numeroase birouri. La cele mai înalte șaisprezece etaje este un hotel cu un total de 251 de camere, care nu este încă deschis.

 Competiție enormă în arhitectură și design

Arhitectură și proiectare China CTF Finance Center

 

 Imagine panoramică superbă a capitalei Taiwanului cu zgârie-nori Tapei 101

Tapei 101 zgârie-nori imagine panoramică capitala Taiwanului

3. Tapei 101, Taiwan - 1667 de metri

Centrul Tapei Financiar cu 101 etaje (sau pur și simplu numit Tapei 101) este situat în orașul omonim al orașului Taipei, capitala Taiwanului. Până în 2006 a fost cel mai înalt zgârie-nori din lume, dar până acum competiția a construit alte structuri de arhitectură futuristă pe care le-am prezentat deja. Cu toate acestea, Tapei 101 cu înălțimea de 527 m este încă de invidiat, cu greu de menționat cât de remarcabilă este clădirea. Forma sa impunătoare este minunată pe întreaga panoramă a orașului și chiar se întinde dincolo de orizontul orașului.

Zgârie-nori Tapei 101 atrage ochii tuturor din afară

Tapei 101 zgârie-nori imagine panoramică capitală Taiwan (2)

 Cea mai înaltă clădire din Taipei are o nuanță unică de culoarea albastru-verde și este o minunată zi și noapte. Clădirea a fost proiectată de C.Y. Lee & Partenerii și asociația în comun KTRT proiectate și construite și sunt flexibile și rezistente la cutremure și taifunuri. Clădirea specială a primit, de asemenea, un premiu înalt de către Leadership in Energy and Environmental Design (LEED). Este un exemplu de arhitectură postmodernă.

 Arhitectura care aparține mai mult viitorului

Arhitectura viitoare Shanghai World Financial Center

4. Shanghai World Centrul Financiar, China - 492 m

Acum ajungem la o altă minune asiatică - Shanghai World Financial Center! Nu trebuie să vă surprindeți că cele mai înalte clădiri din lume sunt construite în Orientul Îndepărtat. Europa a pierdut mult timp concurența cu aceste țări. Doar Shanghai are multe zgârie-nori și două dintre ele se află pe lista prestigioasă a celor mai înalte clădiri din lume - Turnul Shanghai (632m înălțime) și Shanghai World Financial Center (492m). Finalizată în 2008, Centrul Financiar Mondial din Shanghai este un simbol al arhitecturii de ultimă oră. Acesta este situat în cartierul Pudong din Shanghai, unde se aliniază zgârie-nori. Există centrul financiar și comercial internațional al orașului. Construcția Centrului Financiar Mondial din Shanghai a fost concepută pentru a demonstra puterea financiară a Chinei și a le prezenta lumii. Dar rămâne exemplul perfect al arhitecturii postmoderne.

Estetica ridicată, ergonomia și prietenia cu mediul înconjurător

Shanghai World Financial Centre

Centrul Financiar Mondial din Shanghai are 101 etaje și găzduiește camere de hotel, birouri, săli de conferințe, punți de observare și centre comerciale. Baza clădirii cu o înălțime de până la 24 m este acoperită cu granit brut. În plus față de un motiv estetic ridicat, există, de asemenea, pur practică astfel - astfel încât întreaga construcție este stabilă și turnul este protejat de cutremure. Corpul principal este imbracat cu un perete perdele de sticla, reflectand cerul si imbunatatind efectul WOW al cladirii si arhitectura acesteia. Zgârie-nori Shanghai are o caracteristică izbitoare, acesta este un portal de 50 m lățime, care se află la etajele superioare. Conceptul este acela de a reduce sarcina extraordinară a clădirii în vânturi puternice. Din cauza acestei forme unice, acest zgârie-nori este numit încă "deschizator de sticle", cu o mulțime de umor. Designul și construcția lui fascinează localnici și vizitatori în fiecare zi.

 Zgârie-nori din Hong Kong, de asemenea, strălucește albastru pe timp de noapte

Hong Kong noaptea

  1. Centrul Internațional de Comerț, Hong Kong - 484 m

Centrul Internațional de Comerț Hong Kong este ultimul zgârie-nori din prezentarea noastră de astăzi. Este de 484 de metri înălțime, are 108 etaje și a fost finalizat în 2010. Turnul a fost proiectat în conformitate cu modelele birourilor Kohn Pedersen Fox și Wong Ouyang construit. Structura are un plan quadrangular perfect, împușcă elegant și este completată de un acoperiș plat. Fațada lui atrage atenția tuturor în Hong Kong, pentru că este complet acoperită cu sticlă strălucitoare albastră. La etajele inferioare ale clădirii există o parcare spațioasă, un supermarket modern și multe birouri. Sky 100 este puntea de observare situată la etajul 100. În cele mai importante 15 etaje este Ritz-Carlton Hotel Hong Kong. Cu cei 83 de ascensoare, zgârie-nori-ul permite transportul ușor pentru oaspeții care doresc să viziteze cea mai mare piscină din lume și să bea băuturi la barul din apropiere.

Te sună prea futurist? Dar este o realitate modernă care a devenit posibil datorită arhitecturii orientate spre viitor și ingenios.

 Vedere spre centrul orașului Hong Kong

Centrul arhitecturii din Hong Kong

Hong Kong

 

 La etajele inferioare se află o parcare, un centru comercial și numeroase birouri.

Arhitectura moderna din Hong Kong

Hong Kong arhitectura zgârie-nori

Arhitectura Hong Kong noaptea

 

Arhitectura din Orientul Îndepărtat distruge dimensiunile și oferă vederi minunate

Centrul de Finanțe al CTF Viitorul arhitecturii din China

 Centrul financiar și comercial din Shanghai, văzut de sus

Shanghai World Financial Centre

Impresionantul zgârie-nori din Shanghai

Shanghai World Financial Center arhitectura moderna

New York - orașul care niciodată nu doarme ......

New York One World Trade Center impune arhitectura

 

New York One World Trade Center impune arhitectura

New York O arhitectură a comerțului mondial

Tapei 101 la apusul soarelui

Tapei 101 arhitectura Taiwan

 Simbolul izbitoare al Taipei este zgârie-nori

Tapei 101 Arhitectura moderna Taiwan