Idei creative de reciclare a cauciucului – câteva inspirații pentru dvs.

Idei creative de reciclare a cauciucului anvelope colorate pentru gradina de perete

Idei creative de reciclare a cauciucului

Nu este nevoie să vă plângeți de anvelopa de rezervă. Anvelopele vechi primesc întotdeauna oa doua viață ca podele, pavaje, chiuvete și chiar mobilier.

Anvelopele sunt una dintre cele mai mari și cele mai problematice surse de deșeuri din lume. Dar atâta timp cât conducem, probabil vom avea nevoie de anvelope.

Deci, până când găsim o alternativă la această esență modernă, recuperarea și reciclarea anvelopei ne-a redus substanțial depozitele de deșeuri. În timp ce anvelopele și alte produse din cauciuc au fost reciclate de mult timp pentru pardoseli sportive și pantofi de cauciuc, acestea au fost rareori utilizate în cantități mari până în prezent.

Astăzi, anvelopele reciclate se găsesc în orice, de la mobilier la podea. Vedeți aici cum puteți utiliza anvelope reciclate în jurul casei dvs.

Noțiuni de bază: Marea mare sursă comercială de latex natural este pomul de cauciuc (Hevea brasiliensis). Acest arbore provine din America de Sud și a fost principala sursă de cauciuc în cea mai mare parte a secolului al XIX-lea. Acum, Thailanda, Indonezia și Malaezia reprezintă mai mult de 70% din producția de cauciuc natural.

Cauciucul natural este preluat din copaci printr-un robinet și transportat în fabrici. Cauciucul sintetic se face printr-un proces numit polimerizare a producției de petrol.

Cauciuc pentru o mai mare siguranță

Idei creative de reciclare a cauciucului pentru peretele privat de alpinism
Ambele produse din cauciuc natural și sintetic pot fi reciclate pentru a face noi produse sau a le repara pe cele deteriorate. Din fericire, cauciucul reciclat utilizează mult mai puțină energie decât producția de cauciuc nou, ceea ce sporește cererea de produse noi și împiedică extinderea plantațiilor de arbori de cauciuc în ecosisteme fragile.

Utilizări: Flexibilitatea cauciucului, suprafața durabilă și antiderapantă funcționează bine pentru produsele de podea și țiglă. Cauciucul este de asemenea utilizat pentru mulci de grădină, peisaj, pavaje, chiuvete și chiar mobilier.

Masa de cafea de cauciuc din această fotografie arată bine și păstrează cana de cafea de alunecare!

O masă laterală masivă în aspectul lemnului

Idei creative de reciclare a cauciucului

Beneficii: Cauciucul reciclat este un material anti-alunecare, ideal pentru baie și bucătărie. Tehnicile de producție de astăzi produc cauciuc reciclat într-o gamă de culori și texturi, făcându-l o soluție simplă pentru orice tip de design. Abilitatea de a absorbi și de a atenua zgomotul îl face ideal și pentru podelele de joacă pentru copii și pentru grădinile de pe acoperiș.

Proprietățile izolante ale cauciucurilor reciclate îl fac, de asemenea, ideal pentru amenajarea teritoriului. Ca acoperire la sol poate proteja plantele de îngheț. Mai moale decât piatră și beton, este o alegere excelentă pentru zonele prietenoase cu copiii.

Scări anti-alunecare pentru fiecare sezon

Idei creative de reciclare a cauciucului anti-alunecare pentru scăriCăptușelile de cauciuc din exterior au o energie cenușie mai joasă și absoarbe puterea mult mai bine decât versiunile standard de beton. Acestea conțin, de obicei, o proporție foarte mare de cauciuc reciclat și nu necesită utilizarea de clei sau alte substanțe chimice.

Fațadă simplă cu pavaje de cauciuc

Idei creative de reciclare a cauciucului fațadă frumoasă

Dezavantaje: Cele mai multe companii care produc și vinde mulci de anvelope de grădină reciclate declară că sunt complet netoxice. Cu toate acestea, unele grupuri de mediu - cum ar fi Sanatatea umana a mediului - au preocupari legate de scurgerea toxinelor in sol si impiedica microbii esentiali pentru degradarea solului pentru cresterea sanatoasa a plantelor.

Utilizarea în grădină

Idei creative de reciclare a cauciucului pentru grădină

Cauciucul reciclat poate mirosi neplăcut atunci când este fierbinte, iar anumite aplicații pot fi costisitoare.

Considerații: Cantitatea de material reciclat postconsumativ în podele din cauciuc variază foarte mult în funcție de producător. Unele utilizează atât cauciuc reciclat, cât și cauciuc natural, deci căutați conținutul de etichetă și căutați un procent ridicat de material reciclat produs local.

Un podele discret de bucătărie

Idei creative de reciclare a cauciucului design modern bucătărie

Upcycling: Dacă aveți o anvelopă de cauciuc rămas, încercați să o utilizați în aer liber pentru un plantator sau o bună leagăn de pneuri vechi. Desigur, nu numai cauciucurile sunt din cauciuc. Fiecare cizmă din cauciuc vechi de grădină poate fi folosită ca un plantator mare!

Vaza de flori eclectic - cizme roz

creativ de cauciuc de reciclare idei flori eclectic vaza

Vechea grădină se înfunde ca vase de flori

creative motive de reciclare de cauciuc pantofi vechi violet ca ghivece de flori

Un loc de joacă colorat pentru reciclare

Idei creative de reciclare a cauciucului

Designer Rocking Chair de Leo Kempf

Idei creative de reciclare a cauciucului scaun leagan

Pur și simplu practice - două mese de cafea

Idei creative de reciclare a cauciucului masuta de cafea