Brune veggmaling: Oppdag den harmoniske effekten av brune nyanser

brun veggmaling veggdesign ideer med farge

Reglene for mørkbrun veggdesign

 

Flere og flere moderne husseiere er på utkikk etter nye ideer for nøytral veggdesign. Innenfor dette er de på jakt etter mer og mer variasjon. Noen skyggefulle eller kjedelige nyanser blir gjenoppdaget. Selv mot brune hersker noen fordommer.

Veggdesign med farge

brun veggmaling veggdekorasjon med maling
Noen av de brune nyanser, som Sjokolade eller varianter med gyldne eller skinnende aksenter er blant de mest oppdaterte tilbudene på markedet.

Brune veggmaling - harmoni og balanse

brun veggfarge stue interiørdesign ideer

Maling vegger er morsomt og bringer ny energi inn i huset

Brune veggmaling vegger maling veggdekorasjon med malingVellykkede kombinasjoner med brun

Det ville ikke være en overdrivelse å si at brune kombinasjoner er en av de største temaene i design. Det blir stadig mer og mer aktuelt. Det er to retninger som er spesielt relevante:

For det første tenker man intensivt på mulighetene for å kombinere forskjellige brune nyanser. Samtidig jobber designerne med nye og nye varianter for å kombinere brunt med andre nyanser.

Hvilke farger samsvarer?

Brune veggmaling maling vegger som passer farger

For å oppnå best mulig effekt bør du så optimalt tilpasse hele til den passende funksjonelle konteksten og belysningen.

Fordeler med mørkebrune nyanser

De mørkebrune nyansene i forskjellige former kan finne en bruk i alle rom. Dette gjelder spesielt for hallen, på badet, for gjesterommet og på kjøkkenet.

Oppdag fordelene med mørkbrun veggmaling

brun veggfarge soverom veggdekorasjon med farge

Du kan bruke den brune veggdesignen hvor du vil spre mer fred og ro. Denne fargen har så psykologisk innvirkning på de fleste, så vel som grønn og brun.

Det antas at større mengder brunt kunne beskytte en fra stress og bekymring. Denne effekten har en enkel forklaring: Brown er konservativ og minner ubevisst om familie, tradisjoner og dermed sikkerhet.

Jordbrun

brun veggmaling veggdekorasjon med farge rustikk kommode

Ulemper med mørkbrun veggdesign

Men før du bestemmer deg for mørkveggdesignen, bør du også bli kjent med sine ulemper godt. Det er svært vanskelig for dem å oppnå en harmonisk monokrom beslutning. Kombinere forskjellige nyanser av samme farge er veldig moderne.

Hvilken farge passer brun?

Veggdesign ideer brun veggmaling vegg klistremerker blomster

Men når du gjør alt i brun, ser et rom litt smalt og dyster ut.

Hvis du vil ha brun i atmosfæren, må du kombinere den med andre farger.

Unntaket kan være noen veldig store og svært godt opplyst rom. I disse kan du prøve ved Braun å gjøre alt litt mindre og mer behagelig. Så du trenger ikke for mye møbler og andre detaljer i interiøret.

Kreativ veggdesign i brun

Brune veggmaling ideer for veggdesign med maling

Beige veggmaling

brun veggmaling stue veggmaling beige

Den naturlige veggfarge passer perfekt med veggfargene brune og beige

brun veggfarge stue veggdesign med farge

Mørkbrun og hvit

En av de mest optimale kombinasjonene er dette av mørkbrunt og hvitt. Du kan til og med ringe disse klassikerne for moderne design. Introduser den brune som veggmaling. Hvite polka prikker her og der fullfører det moderne romutseendet. I hvitt kan du gjøre gardiner, hodegjerde, visse gjenstander og flater foran veggen.

Hvis du vil bruke rustikke aksenter, velger du en matchende veggmaling i brun

brun veggmaling veggdekorasjon med fargegangsdesign

Mørkbrun og beige

Som en ulempe med mørkbrun veggdesign har vi kalt vanskeligheten med å skape en vakker monokrom løsning. Her har vi imidlertid en interessant løsning! Den passer for alle som ikke vil gjøre uten mørk brun eller monokrom veggdesign.

Kombiner veggfarger

brun veggmaling beige stue veggdesign med maling

Kombiner mørk brun og beige. Så du har ikke nyanser av en og samme farge. Likevel er forholdet mellom de to nyanser stort nok til å kalle resultatet monokrom.

Ikke glem det: jo mindre rommet, jo lysere beige skal være.

En av de store fordelene ved den beige-brune kombinasjonen er dens universelle karakter

brun veggmaling feng shui soverom farger brun beige

Mørkbrun og rosa til barnehagen

Kombinasjonen av mørk brun og rosa er universell og oppdaterer rommet. Det er spesielt egnet for barnehagen. Jo mindre barna, jo lysere Rosa kan være. Denne fargekombinasjonen kan også enkelt gjøres "voksen". Hvis du repaint, bare velg en mer nøytral versjon for den rosa veggen.

Brun og rosa er en harmonisk fargekombinasjon for barnehagen

brun veggmaling barnehage brun rosa veggdesign med farge

Gul går også bra med brunt 

brun veggmaling barnehagefarger veggdekorasjon med farge

Kreativ barnehage veggdesign helt i beige

Brune veggmaling vegger maler barnas rom

Mørkegrå og grønn-gul

Denne kombinasjonen fyller huset med harmoni og optimisme. Det minner oss om skogen og ren natur. Fordi det er akkurat der mørkbrunt og grønt gul kommer i kombinasjon ganske ofte.

Varmt fargevalg i stuen

brun veggmaling gul hvilken farge passer brun

Mørkbrun og lilla

Denne kombinasjonen er veldig effektiv. Det er flott for rom for spesielle arrangementer. Det vekker og provoserer sansene. Mørkbrun og fiolett gjør opplevelsen der noe veldig spesielt og uforglemmelig. Dette kan imidlertid ikke være ditt beste alternativ for rom hvor du ofte blir. Konstant å se på lyse farger kan være utmattende og irriterende.

Elegante aksenter i lilla

brun veggmaling veggdekorasjon med farge brun beige lilla

Mørkbrun, oransje og blå

Denne kombinasjonen er utmerket og fungerer best når alle tre nyanser er til stede. Brown tar som bakgrunn. Accentene må da være blå og oransje.

Blå bringer kjølighet og lys, oransje gjør rommet lysere og friskere, brune gjør hele greia mer stabil, tradisjonell og oppskalere.

Harmonisk og avslappende fargevalg i soverommet

brun veggmaling vegger maling soverom veggdekorasjon med maling

brun veggmaling hvilke farger som passer

brun veggmaling bad betongvegger tremøbler

brun veggfarge klassisk soverom interiør fargevalg brun veggfarge klassisk stue veggdesign med farge brun veggmaling rustikk baderomsdesign veggdekorasjon ideer brun veggfarge rustikk stue vegg design ideerbrun veggmaling veggdekorasjon med farge soverom ideer brun veggfarge veggdekorasjon med fargefarge på farge brun veggfarge veggdekorasjon med fargestue skjenkerbrun veggmaling stue vegger maling veggdekorasjon med malingbrun veggfarge veggdekorasjon med farge soverom