Design bakgård og oppkjørselen – Praktiske hagesigned ideer

front hage design garasje inngang bane ideer blomster inngangsdør garasje dør

Design din bakgård og oppkjørselen - Hvordan gi garasje oppkjørselen et behagelig utseende

I dag snakker vi om de første elementene du ser når du kommer nærmere huset. De dukker opp i sikte selv før inngangsdøren. Det er derfor utseendet her er avgjørende for å etterlate et tiltalende førsteinntrykk.

Vi informerer deg i dag om nødvendige tiltak for fornyelse av forsiden og inngangen, inkludert valg av materialer og kostnader.

Prosjekt: Renovering av oppkjørselen og bakgården

bakgård og oppkjørselen form ideer råd
Hvorfor skal man gjøre dette: Den vakre, velholdte forsiden og oppkjørselen øker huset tiltalende, og gjør ankomst til hjemmet en vakrere opplevelse hver gang.

Sprukne og skadede veier kan være svært farlige, forårsake ulykker og skade dekkene. Forbedre dette området vil forskjønne hele og øke sikkerheten.

Ytterligere Vorgartetaltung ideer og eksempler finner du her

front yard og oppkjørselen ramme huset plenen brostein

Reparasjon av eksisterende kjørebaner eller ruter koster mye mindre og tar mye mindre tid enn erstatning. Den sprukne asfalten kan fylles og du kan bruke et ekstra lag.

For spesielt skadet betong reparasjon er ut av spørsmålet.

Hvis den eksisterende oppkjørselen og bakgården er i god stand, bør du vurdere en dekorativ utsmykning av murstein eller stein. Dermed vil man oppnå et mer nøyaktig utseende.

Reparere, forbedre eller erstatte?

hage og innkjørsel form huset stein blomster plantematerialer

Grus og grus er et annet alternativ som er billig og veldig lett å installere. Det nevnte materialet vil forsvinne veldig raskt og må fylles på nytt. I tillegg er det vanskelig å holde slike stier rene fra snøen.

Betong er mer bærekraftig og mykere og viser et moderne utseende. Det bryter fra forkjølelsen og er veldig vanskelig for reparasjoner og flekkfjerning.

Asfalt er mye mer egnet i denne forbindelse. Du kan enkelt fjerne flekker og skader. Asfalt bryter raskere enn betong. Ofte må det repareres etter omtrent fem år, selv i varme klima.

Kobblestones og fortau er det langvarige alternativet. De er mye dyrere alternativer og krever mye arbeid for prosessen med å forberede overflaten og legge ut materialet. Begge er lette å reparere. Her har du mulighet til å bytte ut enkelte steiner og holde kostnaden for omsorg relativt lav.

Pave garasje inngang

forhage og innkjørsel bane ideer garasje inngang bane

Hvem skal ansette: En byggentreprenør eller landskapsarkitekt ville være et alternativ. Spør proffene om deres erfaring med typen innkjørsel for å installere. Murstein og stein krever erfarne fagfolk som kan tolke det på riktig måte.

Godt å vite: Oppkjørselen din og frontveisdesignen trenger skjønnhet og sikkerhet. Hold oppkjørselen beskjeden og hold den godt organisert. Så du vil tillate det å rense vannet i stedet for å samle seg.

Mykt buet sti vil ta litt mer plass, men dette kan være verdt det hvis du elsker utseendet

bakgård og oppkjørselen design garasje inngangen bane ideer råd

Den beste tiden å gjennomføre prosjektet: Varmt og tørt vær er ideelt.

I de fleste regioner er sen vår eller sommer den perfekte tiden til å skape en ny sti eller ny oppkjørselen

front yard og oppkjørselen mote garasje inngangsparti gårdsplassen

Hvor lang tid tar det:

- Grus og grusbaner kan fullføres på en enkelt dag

- Asfalt- og betongbaner kan installeres innen en uke. Etter det tar den første bare 24 timer å være brukbar og betong tar en uke til å vente på.

- brostein og fortau blir tatt sakte til en ferdig tilstand. Hvis de enkelte stykkene er større, kan det ta opptil en uke. Mørtel mellom steinene er nødvendig, og det tar vanligvis 24 timer etter ferdigstillelse å bruke.

Oppkjørselen med originalt utseende

hage og oppkjørselen form småstein grus plenen planter

Første skritt:

Se nøye på den eksisterende oppkjørselen og Vorgartt. Ta et bilde eller spør en venn om å diskutere det sammen. Bestem om du vil reparere den eller erstatte den helt.

Få inspirasjon fra ideebøkene og lage en kort liste over fagfolk som ønsker å kontakte deg

lage en hage med grus og bane garasje inngangen

Hvordan kan du designe bakgård med garasjeinngang?

hage og oppkjørselen gjør huset gresstein steinstein skape

Gressplen i bakgården og oppkjørselen laget av brostein

front hage landskapsarbeid og oppkjørselen inngang plenen stein