Како можете себи да гравирате стакло?

стакло уградити инструкције за чаше за чаше

Гравити са стакленим словима

Хоћеш ли да гравираш стакло? Да ли знате, постоје и методе и алати помоћу којих можете сами направити гравуру? Желели бисмо да вам представимо ову опцију. Сада, с једне стране, можете размотрити да ли би то била погодна опција за вас. Ако не, онда и даље имате прилику да изрезате чашу.

Али у оба случаја нисте изгубили ништа, јер сте научили нешто узбудљиво, зар не?

Конкретно, данас ћемо објаснити како изрезати слова на чашу.

Потребно је за гравирање стакла

алати за алате за стакло
Почнимо са производима који су вам потребни за гравирање на стаклу. То су:

- стаклене предмете за гравирање,

- Атз паста,

- средство за чишћење стакла,

- плави или зелени сликарски бенд,

- пластичне рукавице,

- Налепница за слово

- одећу коју можете да споткате.

Стаклену површину очистите чисто

Прво и најважније, стакло мора бити очишћено савршено. За ово вам је потребан одговарајући материјал и детерџент. Погледајте да се заиста можете ослободити свих прљавштине, прашине и отисака прстију на ставкама које желите да изрезате.

Примијените траку сликара

стакло исписује траку са упутствима

Сада бисте морали да нанете комад сликарске траке на стакло за гравирање. Ово покрива, прво, подручје које не сме бити огреботано. Осим тога, можете прецизно одредити подручје у којем су натписи или иницијали, које желите грбити на стаклу. Најчешће, најбољи ефекат је када изаберете главну трећину објекта. Такође можете изабрати други посао.

Видите да је трака сликара управо постављена

Код округлих и овалних стаклених предмета, често имате проблем да трака није сасвим исправна. Постоји пуно бора у овоме. Као резултат тога, доња линија није сасвим исправна. Међутим, ово је лоше за резултат касније, јер неће бити врло прецизно и прецизно. Уверите се да је трака за сликање стварно добро залеђена око површине која је угравирана. Наравно, ако изрезате парче стакла које је глатко, немате тај проблем.

Приложите слова

стакло за гравирање стакла причврститиСада долазимо до следеће фазе процеса, што вероватно није ни мање компликован. Мораћете лако додати слова испод ивице траке. Направите напор да одредите положај слова и избегавате клизање.

Будите веома стрпљиви док обављате ове акције. Додавање слова је најтежи део процеса за већину људи. Нормално је ако имате мало проблема. Али ако узимате довољно времена да држите траку сликара равном и глатком, резултат ће бити стварно вредан.

Да среди реч

Да би реч или иницијали били центрирани, најбоље је почети са позиционирањем средњег слова. Након што сте одредили тачно средину, моћи ћете да олакшате другима.

Малербанд око свих страна слова

стакло уградити упутства за писање лепка

Сада би требало да се прикључите и на дно и на страну слова Малербанд. Такође треба обратити посебну пажњу на овај корак гравирања стакла. Сликарска трака би требало да буде на истој удаљености од слова са свих страна. Овдје смо управо оно што смо управо рекли о траци преко слова: Однесите своје вријеме да бисте све добро прилагодили. Тек онда бисте постигли резултате који би вас задовољили.

Не превише подручја одједном!

Важно је да не гребате превише велике површине на стаклу одједном. Из тог разлога, важно је да слова буду близу једна другој. Све добро ради са овом техником о којој данас говоримо. У супротном би само морали да изрезате чашу.

Ставите пластичне рукавице

Важно је да сада ставите пластичне рукавице. Паста Атз је веома опасна по ваше здравље и не смете потцењивати ову чињеницу.

Такође, требало би да заштитите своје тело и најбоље носите посебне наочаре.

Примијените атз пасту

стакло убацити писмо упутства

Сада треба нанијети слој пасте Атз на површину стакла са одговарајућим штапићем. Могуће је да ово има неке видљиве делове кристала. То је природно. Нажалост, резултати на мјестима гдје су били кристали биће прилично чудни. Са још једним штапићем можете уклонити све комаде кристала са подручја за обраду.

Оставите пасту атз пет минута

стакло за изрезивање стакла чекати

Сада би морали оставити пасту Атз на стаклу пет минута. Веома је важно да се придржавате за најбоље могуће резултате. Не би требало да буде мање. Али могу бити око десет минута. Што дуже време чекања не боли, али не доноси никакве посебне предности.

Након око два до три минута, употребите штап како бисте исправили лаиер етцх-пасте и око њега. Треба избегавати балон и кристале. Као што смо управо рекли, не би требало да им дозвољавају да покваре добре резултате.

Уклоните пасту атз

Сада можете уклонити пасту Атз. Никада не скидајте рукавице, заштитну одећу и наочаре. У зависности од врсте судопера имате могућност прања. Уверите се да површина није огребана и разваљена.

Осушите чашу и не користите га неко време

Писма и сликарска трака лакше се уклањају топлом водом

упутства за прање стакла испирати

Не покушавајте гравирати на вредним наочарима

Као што сте можда видели, стакло гравирање није супер компликовано на овај начин. Али, истовремено можете много погријешити са неким неспретношћу. Због тога не бисте требали "тренирати" своје драгоцене наочаре. За заиста софистициране фигуре и решења бисте требали радије да поставите стакло постављено професионално.

Тамо користите и друге, безбедне методе

стакло за изрезивање стакла завршено

Овом техником можете направити комплет наочара

стакло уградити готове чаше

Масонске тегле су савршене за то

стакло уградити наочаре за учење