Дајте оквир за слику у барокном изгледу

Сами оквири сликају златне барокне оквире

Правите оквире слика - златни оквир у барокном стилу

 

Можда сте ви видели богато украшен оквир слике у радњи који вам се свиђа, али чија боја не одговара вашем дому? Или имате чак и оквир у барокном стилу на тавану? Перфецт! Зато што можете да је претворите у јединствени комад накита за кратко време, ставите све своје слике у право светло.

Припремите оквир слике

По правилу, не треба пуно тога да се припреми за ново купљени оквир. Због тога је овај корак посебно релевантан за старе оквире слика. Пукотине у дрвету могу се испунити акрилним пуњењем. Затим глади површину помоћу шпатуле. Узмите мало штапића (најбоље је 240 грита) и глатке ивице. Ако се боја на неким мјестима осуши, можете одмах уклонити слој боје старог рама са шприцом.

Оквир слике чини барок златног оквира
Нанети прајмер

 

Изаберите акрилну боју као прајмер. Тамније боје чине да оквир изгледа класично шикантно, док су контрастне боје чине изгледом раскошне и помпезне. Узми мекану четку и нанијети глазуру на цијели оквир. Такође, уверите се да боја прелази у све углове и ивице украса. Ово је посебно неопходно ако се оригинална боја оквира значајно разликује од изабраног прајмера.

Оквири слика сами чине барокни оквири огледала

Поставите акценте са златном бојом

 

Користите златну боју у течном облику. Ово је најбољи начин да се постигне жељени барокни изглед. Са златним листом или прскањем злата, жељени ефекат може бити веома оптерећен. С једне стране, боја се наноси четкицом или тканином на врло циљани начин, истовремено задржавајући изглед бледе боје.

Оквир слике сачињава барокни оквир са сликомУхватите четку са грубим чичким влакнима и оставите је у сувом стању. Циљ је апсорбирати што је могуће мало боје с четком, тако да се не ствара никакав површински покривач, већ прозирна боја, у којој боја подлоге остаје видљива. Поступите на следећи начин: Потегните четкицу у боју и обришите на ивици тепиха док се не види више капљица форми боје и боја честица. Да додатно смањује количину боје у четкици, може се додатно одвојити новчаник или целулоза. Пре него што први ударац на раму прикаже мало мање боје за четкицу и поправи ако је потребно. Важно је да се боја не покрене.

Оквири слике сами чине барокни оквир фотографије

Затим примените преосталу боју која се и даље држи честица на рељефу оквира слике. Ово се бави само највишим нивоом профила, док доњи ниво задржава основни тон првог слоја. Наставите да радите док бар не изгледа довољно златним. Важно је да се златна боја не преноси директно са потконструкције на оквир.

Оквирити оквир

Оквир слике се коначно може третирати воском. У ту сврху је погодан тзв. "Схабби вак" или једноставна безбојна свећа. Пажљиво примените ово на оквир. Коначно, цијелу ствар полирите сувом тканином.

Рамови за слике сами чине барокне оквире златом

Оквир се може додатно декорисати, нпр. са техником пртљажника или малим фигурама, који се фиксира на оквир са врућим лепком. Треба водити рачуна само о томе да креативно не преоптерећујете добар комад, у супротном би се ефекат слике изгубио јер оквир слике је превише ометан.

Оквир слике чини барокно цвијеће

 

Извори слике од врха до дна:

© рахменверсанд.цом

© Златни оквир слике - голдпицтурефраме (Флицкр / ЦЦ БИ СА 2.0)

© огледало зид (Флицкр / ЦЦ БИ СА 2.0)

© Пустите дојенчад до мене (Флицкр / ЦЦ БИ НД 2.0)

© Комеморација (Флицкр / ЦЦ БИ 2.0)

© Слика на зиду (Флицкр / ЦЦ БИ НД 2.0)

© Тулипс за жене (Флицкр / ЦЦ БИ 2.0)