Треспа® плоче и шта се може направити од њих

Треспа® панели већ одавно постају синоним за ХПЛ панеле. Иако други произвођачи такође производе овај пластични материјал, холандски произвођач истог имена је један од водећих светских тржишних лидера. ХПЛ означава ламинате високог притиска. Високог притиска ламинати).  Тако постоје Треспа® фолије, а самим тим и све остале ХПЛ плоче у основи направљене од крафт папира или дрвених влакана, које су компримиране у унутрашњем слоју плоче под високим притиском и на високим температурама. То чини језгро стабилнијим и робустнијим. Спољашње стране сваке ХПЛ плоче се затим обично импрегнирају фенолном смолом, а затим поново ламинирају под високим притиском.

Састав ХПЛ плоче

хпл платес треспа композиција

Зашто одабрати Треспа® плоче?

ХПЛ генерално има многе предности које доносе одлуку о куповини. У почетку се користи само у грађевинској индустрији, као фасадних облога, фасције или забата одбора, материјал је дуго био у дизајну ентеријера, као у рекламној индустрији, посебно у виду рекламних паноа на стадионима, успостављен.

Није чудно, јер ХПЛ одбија не само велике флуктуације температуре и УВ зрачење, већ и влагу, прашину и прљавштину. Робусни и издржљиви Треспа® панели често су први избор за грађевинске пројекте и дизајн нацрта, као и за многе мање ДИИ пројекте код куће.

Изузетна тврдоћа горњег слоја материјала такође је врло лако и брзо очистити. Чак се и графити не придржавају. Једноставно одржавање и минимално одржавање допуњују некомпликована обрада ХПЛ плоча. И заиста, ово се може уредити баш као и тврдо дрво. Бушење и глодање, као и сечење и лепљење су лаке са одговарајућим алатима. Захваљујући специфичној пигментацији, панели се производе у различитим нијансама, као иу дрвету, камену или металном изгледу.

Треспа® панели су савршени као облога фасада

елегантна фасадна облога у изгледу дрвета са хпл плочама
Шта се може урадити са ХПЛ плочама?

Као што је претходно описано, овај материјал је разноврстан и веома популаран и пожељан многим у грађевинарству и дизајну ентеријера. Ево 5 конкретних начина да се ХПЛ панели користе у живим, постављањем и чак и ДИИ пројектима. Можете, на пример, наручити прилагођене Треспа® листове прилагођене резове на наруџбину на мрежи.

# 1 полица и пулт за кухињу

Разноврсност декора, текстура и боја на ХПЛ плочама чини га савршеним избором за било који стил и укус. Висока отпорност на огреботине материјала чини га идеалним за полице у сопственим четри зида, а посебно у случајевима велике употребне радне површине у кухињи.

Елегантна радна плоча са каменом текстуром

стаклене површине хпл плочица

# 2 купатилски намештај и зидне облоге

ХПЛ показује да није ни мање погодан за влажне просторије, као што су купатило и вешерај. Као зидна облога или као предњи део било ког намештаја, материјал изгледа веома класично и трендовито. Камен, дрво или стакло изгледа довршавају унутрашњост и осигуравају успешан ентеријер који може задовољити чак и најфинији укус.

Модерно купатило са плочама ПХЛ

купатилски намештај туш кабине панели хпл панели# 3 Столица за кауч или трпезаријски сто

У многим колекцијама познатих и нових дизајнера, као и произвођача намештаја, Треспа® плоче држе своје омиљене. Нарочито столни врхови кафе и трпезаријских столова, али и бочних столова и комода, изгледају веома елегантно и елегантно и савршено се уклапају у модеран дизајн ентеријера.

Савремени дизајн намештаја од ХПЛ-а

Столови за бочне столове Треспа хпл плоче

# 4 Оригиналне сечене плоче

ХПЛ плоча можете прилагодити уз мало времена и новца запањујући Хоме Аццессориес и саме мале намештаја, као што су оне даске за сечење у шестоугаоне форме, које се могу видети у наставку. Једина ствар - да смањи листове у жељеном облику, пожељно са слагалице, а затим држите их са посебним лепком заједно.

Сами направите Хакагоналне резне плоче

резање плоча од треспа хпл плоча

# 5 Разноврсне ДИИ намјештај за идеје

Креативност и машта практично су неограничени са ХПЛ плочама. Са правим упутствима и жељеном бојом и текстурамом можете градити прекрасне кухињске ормаре, ормариће, зидне полице и још много тога. Ово савршено одговара осталим материјалима - као што су прави дрво, ратан, пластика итд.

Једноставан и практичан ДИИ намјештај направљен од ХПЛ панела

беле хпл плоче треспа плетене кошаре

Надамо се да ћемо са саветима и идејама створити више јасноћа о Треспа® плочама и пружили вам неопходну количину инспирације.

Забавите се док размишљање, одабир и рад желе уреднике!