Шетајући боси као хоби: зашто је босо трчање тако здраво?

хоби босоноги боси одржавају здрав животни савети

Хоби ходајући боси - нова стара традиција

 

Некако, тенденција ходања боси се чини неприкладним у новом свету. Али истовремено, стручњаци су више пута указивали на своје позитивне последице последњих година. Зато се многи људи враћају у ову сјајну идеју.

Такође смо одлучили поново написати нешто о томе.

Шетајући боси - здрав хоби

хоби боси који трчи боси на заласку сунца
Бош на трави

хоби боси који је ходао боси на трави

Прича

Историјски гледано, ципеле нису тако нови тренд код људи. У неким традицијама ово је још тачније. У одређеном тренутку, имали су потребу да се заштите од повреда и смрзавања.

Али само их стављате када је то заиста било потребно.

Романтични тренутци на плажи

хоби босоног боса текућа плажа летњи одморТачније, ципеле доносе са собом многе промене у организму. Не могу се све ово сматрати здравим. Зато је хоби ходања боси веома погодан за многе људе од времена до времена.

Избор одговарајућих ципела - тежак задатак

хоби босоноги ходајући босонога ципела мењају положај тела

Ношење ципела из веома младог времена мења начин на који ходамо. Шетимо брже иу већим корацима него што би иначе било. Колена и зглобови су више наглашени. Пете и стопала су неактивнији и мање осетљиви.

Спортске ципеле као и оне са високим потпетицама мењају средину наше тежине и равнотеже. Све ово доводи до одређених предности, али и до промена у нашој структури тела.

Удобне спортске ципеле 

хоби босоноги боси који води здраво живот патике

Могуће је надокнадити све недостатке развијањем хобија ходања боси.

Бош кроз град

нови хоби боси који трчи боси

Зашто бисте често ходали боси?

Можете стићи до природног пролаза редовитим ходањем боса. Стопала су тонирана, а посебно њихов доњи део тониран. Такође регулише напор мишића. Врло често, одређене мишићне групе су напете седењем или стајањем у једној позицији.

Многе болести могу ослободити симптоме хобија ходања боси. Пример овога је склероза.

Зашто је здраво ходати боси?

хоби босоноги босоножац трчање траве љето

Често се мртва кост на стопалима може успешно третирати. То је запаљен симптом и такође козметички дефект који желите да се решите.

Користите летњи одмор да бисте ходали боси на плажи

хоби босоног боса текуће песак песка

Такође, снажан позитиван психолошки аспект, навели су стручњаци. Осећамо се далеко далеко од природе и ходање босом помаже да се ускладимо са околином у близини.

Сунце, песак и морска вода 

хоби босоног боса текућа плажа

Тако да можете ићи босом

Али не морате прихватити свој хоби да ходате босиком! Ако нисте навикли на то онда вам је свакако потребна припрема. Првих неколико минута најудобнији су и захтевају бољу прилагодљивост.

Будите активни у спорту, чак и ако сте бос

хоби босоноги боси који води здрав живот и спорт

Навикни се да ходате бос на трави или на другој површини где се не бисте повредили. Требало би покушати да предузмете кораке уместо да "повучете" своје ноге преко пода. Ови погрешни потези доводе до већине повреда.

Боси на снегу

хоби боси који трчи боси на снегу

Када покрећете босу, ​​требало би да усмерите пажњу на неколико корака испред вас. Ова навика је веома важна ако ходате негде где има много камења. Да се ​​развије на нивоу подсвести, сензорска координација, која ће бити дугорочно корисна.

Уживајте у контакту са песком!

хоби босоноги босоног трчања песка

Шта је боље - ходање боси или трчање спортским ципелама?

Свакако не можете у потпуности заменити хоби ходајући боси са овим посебним ципелама. Ефекат је мало другачији, али чак и са овом модернијом верзијом, имате много важних предности.

Шетање боси или трчање спортским ципелама?

хоби босоноги боси који покреће нове спортове

Ципеле ове врсте пружају тачну артикулацију тела. Такође, за одређену сигурност за људе који не познају босоног покрета.

Јоггинг без ципела

хоби босонога боса спортских трчања