Највећи произвођачи ципела откривају њихове тајне!

Какве ципеле волите?

Чак иу Каменом добу човеку је потребна обућа као заштита од ватреног камена. У бројним историјским изворима из Кине, Египта и других раних цивилизација, свакодневна употреба ципела се сматра виталном потребом. Египћани пажљиво су направили концепт првих познатих и чарапа попут чарапа, измишљајући подлоге за ципеле. Квалитет ципела је, међутим, дизајниран да поквари друштвени статус својих власника – аристократија је носила отворене сандале од висококвалитетних материјала, док су сиромашни људи могли приуштити само старе и истрошене ципеле. Робовима није било дозвољено да носе ципеле и требало су да раде боси под лошим условима у арапској пустињи. Неколико векова касније у Грчкој су рођене ципеле, на прелом 20. стољећа популаризиране су удобне патике и патике.

Произвођачи ципела – најбољи међу најбољима

маноло блахник произвођач ципела

Осам од петнаест ТОП произвођача ципела на свијету су Италијани – према најновијим статистичким подацима, италијански произвођач ципела Салваторе Феррегамо преузима свјетски познати шпански дизајнер ципела Маноло Блахник. Оба развијача обуће се разликују од својих конкурената својим иновативним идејама и индивидуалним приступом према купцима.

Ремек-дела Феррегама у женској обуци укључују клинове пете и с.г. Кавезне пете (Цаге пете ципеле), које уживају све већи интерес у посљедњих 100 година и сада су у свакој женској кутији за ципеле.

Блахник никада није проучавао дизајн ципела, већ стекао своје вештине захваљујући многим посјетама различитим фабрикама ципела и сатима разговора са искусним дизајнерима.

Произвођач ципела звезда претворио се у звезду

произвођач ципела фабризио
Други Италијан данас је себи име произвођач ципела звезда Паскуале Ди Фабризио је направио елегантне ципеле бившег америчког председника Роналда Реагана и плесне обуће Мајкла Џексона. Поред тога, он такође може да броји све Силвестер Сталлоне ципеле у Роцки филмовима као заслуге. Славна клијентела Ди Фабризиа су Арнолд Сцхварзенеггер, Роберт Де Ниро, Елизабетх Таилор, Мадонна, Схарон Стоне и др. Најјефтиније ципеле овде коштају око 470 евра, неки модели импресионирају не само својим јединственим дизајном, већ и њиховом ценом – преко 3, 500 евра! Када је произвођач ципела рекао новинару да неке звезде заборављају да плаћају – Сталоне и даље има неколико износа који су остали са њим!

Звезда која је постала произвођач ципела

Замислите да један од најбољих холивудских глумаца и милионера седи на дрвеној клупи негде у Фиренци, лепљивши комади коже и шивајући их док се коначно не дође до ремек-дела у његовим рукама. Крајем деведесетих, Даниел Даи-Левис је направио паузу у каријери и скоро пет година нестао из јавности. Током овог одмора развила се нова страст енглеског глумца – израда ципела!

Произвођач обуће – Даниел Даи-Левис био је вредан радник

Произвођачи чевља страствени глумац

Победник Оскара извукао је инспирацију из јединственог и неупоредивог дизајна легендарног произвођача ципела Стефана Бемера. Једном када је Даи-Левис упознао произвођача ципела лично током теста ципела, желео је да зна све о изградњи ципела! Добар посао Бемера изазвао је великог ентузијазма у глумцу за изузетну уметност у производњи ципела. Замолио је Бемер да му открије тајну стварања ципела. Неколико времена касније, глумац и његова супруга и син су се преселили у Фиренцу и провели осам месеци док није сазнао фину технику до најситнијих детаља и могао је сам овластити овај занат! Био је вредан радник – сваки дан у 8:00 ујутру Даи-Левис је ушао у фабрику ципела и ципела је цијели дан!

Прекурсори ципела служили су нашим предацима као заштиту од ватреног камена

ципеле произвођача ципела чине најстарије ципелеУ древном Египту, сандале треба да буду у складу са друштвеним статусом свог власника

произвођач ципела старог Египта

Произвођачи ципела – Израда елегантних и савремених ципела је права уметност

квалитетан производач обуће

Произвођачи ципела иду у детаље са пуно љубави и бриге

Произвођачи ципела чине ципеле

Произвођач ципела – Салваторе Феррегамо и његова страст према ципелама

произвођач обуће италијански салваторе фергамо

Произвођач чевља Италија Салваторе

Салваторе Феррегамо је направио ципеле за светски познате звезде попут Софије Лорен и Аудреи Хепбурн

салваторе феррагано сопхиа лоре

произвођач обуће салваторе феррагамо

Произвођачи чевља – Иновативне идеје и богата машта треба да буду једна

произвођач обуће салваторе

Захваљујући Салваторе Феррегамо, данашњи свијет познаје с.г. Кавезне пете и клиничну пету 

произвођач обуће каефиг пета ципела

Произвођач Ведге пете модерне ципеле

Произвођач чарапа – Маноло Блахник и његове шарене елегантне женске ципеле

Произвођач чизме Маноло Блахник

произвођач ципела балхник маноло блахник мајстор за чизме Произвођач колекције колекције Блахник колекција манало блахник произвођача ципела