Еко одећа: органски материјали из којих се прави одећа

Еко одећа: Који материјали су одрживи?

У првом делу смо објаснили које услове требају испунити такозвани одрживи материјали. Сада илуструјемо претходно са неким конкретним примерима.

Еко одећа је здрава и трендовита

еко одећа органска памучна бела хаљина браинтреецлотхинг

Еко одећа – Одржива мода за жене

Органске одеће органске супстанце
Органски памук

Памук има велики потенцијал као еколошки производ. Добро је за ваше здравље и може се одрживо одржати. Међутим, то се догађа само под условом да су купљене количине имале високу цијену и да је потрошња разумна.

Органска одећа од памука је скупа

еко одећа памук органски здрав животни стил

Модерна трикотажа од органског памука у суптилним бојама

еко одећа трикотажа органски памукПо правилу, памук брзо нападају штеточине и стога се користе многи пестициди. Не само инсекти, већ и многе животиње и људи, који долазе у контакт са њом, умиру.

Органски, органски и органски памук избјегава ову опасност. Органски пејзажи производе мање количине памука. У њиховој производњи нема хемикалија.

Органски памук се назива органски памук

еколошки одјећи органске памучне предности

Идеално је да се производња купује по вишој цени, тако да људи који раде на пољима добијају правичну плату и не морају угрозити њихово здравље на другим местима.

Етика је само један аргумент за куповину органске памучне одеће. Не само да штити људе трећег света (или оне сиромашније друштвене класе у Европи), већ и саме себе – ваше окружење и ваше здравље.

конопља влакна

Конопља се може користити у модној индустрији. За разлику од памука, на пример, релативно је лако култивисати и тешко је потребно пестицидима. Штавише, чак и не-органска производња конопље користи неколико хемикалија за контролу штеточина, а коријени саме биљке имају моћ да обогате земљу, учините га плоднијим и обновити равнотежу која је окружена околини.

Конопља у плавим нијансама

еко одећа конопље животни стил здрав живот

Свакодневна одјећа од конопље

органске одеће конопље трендова животног стила

бамбус

Бамбоо игра изузетно важну улогу у развоју еколошки прихватљивог у свим областима моде и дизајна. Може се постићи одрживо у великим количинама, а такође је веома здрав и за људе. Бамбус је хипоалерген, апсорбујући, брзо суши и има природна антибактеријска својства. Бамбоо расте веома брзо и једва је потребан пестициди за његову негу.

Бамбус има низ добрих особина

еко одећа бамбус тканина органска

Међутим, због високе потрошње, постоји ризик да ће бамбусовите шуме бити уништене произвољно. Због профита, али се пестициди конзумирају тако да се све више повећава.

Често се дешава да је бамбус одржив, али то није увек случај. Материјал треба да долази од специјално одређених шума и произвођачи треба да се уздржавају од хемикалија. Већина времена произвођачи сајмова пружају информације о томе одакле потиче бамбус и како се обрађује. Остали скривају историју производа. Радије ћемо вас обесхрабрити од куповине другог.

постељина

Ово је још једна фабрика природних влакана која захтева мање хемикалија и воде у производњи од памука. Такође би се одлучили за органску производњу у овом случају.

Модерне ланене кратке рукавице

органске одеће, кратке рукавице, органске скутмоб

Органска вуна

Органска вуна постаје доступнија обичним потрошачима. Долази из регионалних еко фарме и може се производити регионално.

Користите органску вуну за производњу органске одјеће

органска одјећа црна камена органска вуна хонестби

Поновљени полиестер

На тржишту налазимо све веће хладне јакне и хлаче од рециклираних пластичних боца. То не чини полиестар одрживим материјалом. Али се смањује количина отпада који се спушта у природу.

Поновите полиестер и направите одећу

хаљина одеће одеће искрено поновљена полиестером