Арапске жене очаравају интелигенцијом и класом

Арапска жена краљица Раниа модна свесна

Лепе и интелигентне Арапске жене су свјетске познате личности

Арапски шајки нису само неки од најбогатијих људи на свету. Имају и неке од најлепших жена поред њих. Прве даме у арапском свету су такође врло интелигентне и некако мистичне. Сви они подсећају мање или више принцезе Шехерезаде.

Прве даме су лепе, али и племените и интелигентне. Они користе своју моћ на јаким људима у добре сврхе. Ове прве даме чине њихов свет владајући много поштенијим и праведнијим.

Шејк Муса бинт Нассер ал-Мисснед

араб вомен сцхеицха муса вестерн фасхион
Она је једна од жена Хамада бин Цхалифа Ал Тхани. Био је Емир из Катара до 2013. године. Она је свакако најпознатија дама из арапских земаља. То је због њиховог укуса и захваљујући својој способности да комбинују муслиманске и европске традиције у својој одјећи. Била је неколико пута укључена у листу најбољих обучених жена на свету од магазина Ванити Фаир.

Први ниво и непогрешива софистицираност

араб вомен сцхеицха муса модерна жена модна свесна

Она је прва међу првим дамама арапских земаља, која су јој показала лице свету. Изостављањем типичног црног костима, направила је револуцију у Катару. Између осталог, водила је реформу у области женских права. Њихов пример и друштвена обавеза допринели су томе да жене у својој земљи могу возити аутомобил и изабрати своју одјећу. Она је водила кампању да жене студирају на универзитету. Сада, жене тамо доминирају чак иу процентима на универзитету. Више од 60% су жене.

Увијек 100 посто модни свјесни и племенити

араб вомен сцхеицха муса екстравагантна одећаСамоуверен и независан

арабске жене сцхеицха муса

Што се тиче стандарда, шехик из Катара не прави компромисе. Савршено препознаје луксузне брендове. Њени омиљени брендови су Ивес Саинт Лаурент, Баленциага, Цханел, Армани Приве, Јеан Паул Гаултиер, Цханел, Диор, Цартиер.

Ранија из Јордана

Арапска жена краљица Ранија

За многе људе, Ранија од Јордана је најлепша краљица на свету. 2003. године проглашена је краљицом Елеганце британског магазина Хелло. Критеријуми према којима је признат за такав није чисто естетичан. Добила је и ову титулу због своје политичке посвећености. Као што је Схеикх Муса бинт Насер ал-Мисснед, Ранија из Јордана заговарала је права жена.

И она је постала симбол прогресивног размишљања

Арапска жена краљица Раниа мода

Она комбинује елементе традиционалне арапске хаљине и европског стила у својој гардероби. Ранија из Јордан воли фини накит. Као и све арапске жене, она показује сјајан укус у селекцији накита.

Једна од њених специјалних делова је тиара принцезе Алије Цартиер. Прича о његовој аквизицији је веома занимљива. Дијадем Алије је пренесена к њеној ћерки Аији након смрти. Она је дао Рани из Јордана.

Принцеза Хаиа бинт ал-Хусеин

арабске жене Хаиа бинт ал Хуссеин

Принцеза Хаиа је сестра краљ Јордана

Арапске жене Хаиа бинт ал Хуссеин елегантно модерно

Она је такође супруга премијера Уједињених Арапских Емирата и Шеика из Дубаија - Мухаммад бин Расхид Ал Мактум.

У великој мери доприноси ширењу секуларне традиције у својој домовини

арабске жене Хаиа бинт ал Хуссеин дубаи

Принцеза Хаиа, за разлику од других познатих дама, није толико заљубљена у моду. Дипломирала је из Оксфорда и говорила је на четири језика. Хаиа је позната по јаком јавном и добротворном послу. Данас управља Међународним хуманитарним градом - највећим центром за помоћ у ванредним ситуацијама. Она је такође гласник мира из УН-а.

Овдје на мисији у Либерији

арабске жене Хаиа бинт ал Хуссеин и гласник мира Либерије

Принцеза Хаиа ради са Бан Ки-Мооном и Кофијем Ананом.

Међутим, она има и скупи хоби и ово су коњи. Она је прва Арапка жена која учествује на такмичењу у коњичком спорту.

Краљица Фатима

Арапске жене краљице фатима

Саудијска Арабија је једна од најстрожих муслиманских земаља. Тамо можете осјетити моћ муслиманских традиција најјача. Ту живи Фатхима Кулсум Зохар Годабари. Она се сматра једном од најлепших истакнутих Арапских жена.

Краљица Фатима је позната по свом фином накиту

Арапске жене краљице фатима саудијске арабије

Принцеза Амира Ал Талил

Арапска жена принцеза Амира Ал Талил

Амира Ал Талил долази из исте земље. Она је супруга принца Ал-Валид бин Талал Ал Сауд. За разлику од краљице Фатиме, она показује јак бунтовни карактер. Опредијељен је за права жена, укључујући вожњу, обуку и одлучивање да ли ће радити или не. Принцеза Амира одбија да се обуче на традиционалном арапском и показује јасан европски стил у својој одјећи.

     Модерна жена на Оријенту

Арапска жена принцеза Амира Ал Талил модерна жена

Учествује у политици на највишем нивоу

Арапска жена принцеза Амира Ал Талил самоуверена жена