ЦВ Елвис Преслеи – 80 година након његовог рођења

роцкстар Елвис Преслеи цв

Осамдесет година након његовог рођења, импресивна еволуција Богу у биографији Елвиса Преслеија

 

Како се курикуларна биографија особе обраћа? То би било питање које би и даље вредело много научног рада на људској социјалној психологији.

Као предмет истраживања, онда би поново и изнова живјело Елвис Преслеи.

Елвис Преслеи ЦВ

Елвис Преслеи цв млада роцкстар
 Млади Елвис Преслеи

Цв музичка каријера Елвиса Преслеиа

Јер, док је још био жив, многе ствари су говориле против њега, претварајући се од људи до богова. Нестао је мирно, споро, незамисливо, тако прилично базично, али песме које је он оставио су вечни. Често чујете хитове “То је сада или никад” и “Јеси ли усамљен вечерас?” И чак и његови дуети са Франк Синатра. Али никад више не успе да остане на врху музике.

Роцк звезда

Елвис Преслеи цв роцкстарПознати снимак из 1968. – симбол трагедије у биографији Елвиса Преслеија

Да ли познајете чувени ТВ снимак из 1968. године, у којем он прави супер схов са својом гитару и вокалом? Сцена на којој се ово догоди изгледа више као боксерски прстен. У једној од одмора најављује да воли Беатлес и нови талас музичара. Наравно Елвис показује снажан карактер признајући ово. Али он такође даје предосећај слободном трчању, да ће ускоро доћи до његовог пада. Није конкуренција која игра водећу улогу. Уместо тога, то је властити лик који га доводи до тога.

Елвис на сцени

Елвис Преслеи цв млада роцкстар на сцени

Каријера на телевизији

У биографији Елвиса Преслеиа телевизија игра велику улогу. Нажалост није добра. Зато што је у жељи да буде најбољи, учествовао је у превише лоших филмова, а улоге свакако нису биле најбоље за њега. Цела ствар пратила је превише концерата који су исцрпљивали његову виталност. Његова зест за живот полако постаје нездрава. Имао је превише ствари – жене, седативи, алкохол, хамбургере. Губитне гласине биле су више него упорне и направиле су пут у његов приватни живот. Били су стварно штетни и делимично разорни.

Филмска каријера Елвис Преслеи

Елвис Преслеи цв роцкстар

Можда зато што су дошли од пријатеља и познаника из уског круга. Овај аспекат је такође веома карактеристичан за биографију Елвиса Преслеија. Разговарали су о томе како је виски пребрзо нестао из стакла или како је атмосферу увек постајала тамнија кроз своје мрачно расположење.

Вива Лас Вегас

Елвис Преслеи цв роцкстар филмови вива лас вегас

Доктори сумњају на разне врсте депресије, али су и прилично тешки у сваком случају. Јавност тражи одговор – зашто би неко био толико популаран и успешан као што Елвис пада у такву државу?

Фламинг Стар

Елвис Преслеи цв роцкстар филмови

Живот после смрти

Наставак Елвиса Преслија наставља се након смрти, као и неки други познати људи. Чак и атентат америчког предсједника Ј. Ф. Кеннеди-а не шокира толико људи. Свет жали и чини се да је плашио кривице. Зашто је један био толико арогантан са човеком који је открио роцк и ролл за свет? Зашто се није више заинтересовао његов таленат, али његова тамна страна?

Али како каже његов менаџер, смрт не мења ништа. Добитак је и даље веома добар. Можда зато што је он тако трагично умро.

Млади Елвис у војсци

Елвис Преслеи цв млада роцкстар у војсци

Његово венчање са Присцилом Пресли

Елвис Преслеи цв свадба

 Елвис и Присцилла Преслеи

Елвис Преслеи цв и венчање

Са њиховом ћерком 

Елвис Преслеи цв фамили лифе баби

Са малом Лиса-Марие Преслеи

Елвис Преслеи, Присцилла и Лиса-Марие

Елвис Преслеи и Марилин Монрое

   Елвис Преслеи цв Марилин Монрое

Немацка поштанска марка са Елвисом Пресли из 1988. године

   Елвис Преслеи цв роцкстар њемачка поштанска марка