Удобна спаваћа соба у подруму

Спаваћа соба у подруму постављена је одлично ергономско

Дизајнирајте идеје за спаваћу собу у подруму

Сви знамо тај осећај: гледате у стан и надате се за мало више простора, тако да можете целу ствар боље организовати. Ако можете проширити стан за једну собу, онда је боље.

Простор постаје све већа реткост у савременом свету.

Чини се да је захвалан на сваком квадратном метру који је додатно доступан. Ако користите подрум, онда бисте такође могли проширити свој простор. Нећете морати да трошите пуно новца.

Спаваће собе у подруму не само што ће створити додатни простор, већ ћете моћи да направите миран, угодан дом за одморе.

Све што вам треба је добро планирање и мало креативности. Многи власници кућа заправо нису свесни потенцијала свог подрума. Мрак, влажност и хладноћа су свима одбојни. Али за оне којима је потребна додатна соба за спавање или за госте, таква соба има веома велику вредност.

Ево неколико основних принципа који ће вам помоћи да направите такву трансформацију на интелигентан начин.

Демаркирај влажност

Спаваћа соба у сутерену, клизна врата сива
Најважније правило за претварање из подрума у ​​прелепу спаваћу собу је обезбеђивање одговарајуће изолације. Из многих перспектива зависи од њиховог доброг извршења, без обзира да ли ћете се добро осећати или не. Ако се уради лоше, за тебе ће бити непријатно, без обзира на сезону.

Додавање модерних панела је врло добра идеја. Требало би дефинитивно размислити о дрвету. Са овим ћете се осећати угодно чак и током зиме. Бука се чува на минимуму.

Прави стил за своју подрумску собу

Спаваћа соба у сутерену намешта мекано кућиште

Ово вероватно звучи мало прекомјерно у односу на подрум. Али има много предности у избору правог стила испред опреме. Зидови морају бити премазани или премазани. Пуно можете уштедјети ако намерно изложите неке предмете.

Ту и тамо то може бити чудна цев и можда акценат бетонски зид. Оне се могу комбиновати са десним светиљкама за вјешање. Тиме се лако може постићи индустријско или рурално расположење.

Да ли планирате спаваће собе за неколико деце? Шта мислите о кревету у поткровљу у руралном стилу? Или можда више волиш изглед кабине? Већина власника кућа воли мирно и лијепо купатило, које изгледа чисто и завршено.

Видљивија област

Спаваћа соба постављена у покривачу столова за подницеПонекад имате довољно простора. Затим можете интегрирати многе собе. Дакле, можете направити поред спаваће собе и мало купатило и малу забавну собу. Поред свих додатака, требало би створити што више видљивог простора. Перцепција је смешна ствар. Прави дизајн чини чак и најмању собу прозрачну и елегантну. Постоји много малих трикова које можете учинити активним. Размислите о вертикалним шиповима или обичним шевронским обрасцима. Изгледају тренди и врло шик. Огледала не само да ће допринети отвореној природи просторије, већ ће допринети и дифузији светлости.

Топла и удобна боја

Спаваћа соба у сутерену испоручује полице на зидовима

Да ли желите да се ваши гости осећају мирно и опуштено док спавају код куће? Ваша позадина треба бити што је могуће неутралнија. Размотрите акцентни зид у топлој хладовини. Тако ће свака туга нестати. Држите палету боја једноставним и не користите више од два доминантна нијанса. Већина подрума нема довољно природног светла. Дакле, вероватно није лоша идеја да створите целу собу у златно-жутом или крему у смислу пријатне атмосфере.

Стропови и под

Спаваћа соба у подруму намјештаја тепих је пала мекана

Површина зидова сувог зида заједно са плафонским плафоном вероватно је најбољи изглед који можете постићи. То даје простору непогрешив идентитет. Међутим, требате циљати на приближно исти ниво као у главној соби. Тако ће се осјетити подрум као проширење остатка куће. Зато што не желите да се осећате као да сте на броду НЛО, сваки пут када сте тамо.

Чврста и топла дрвени под није у питању за подрумску собу. Нису погодни због влаге и промјене температуре. Боје, ламинатне плочице и тепих су добре алтернативе. Елегантни теписи могу такође допринети даљем украшавању просторије и пружити додатне обрасце и боју.

Створити удобну животну атмосферу у подруму

Спаваћа соба у подруму поставља цветну постељину

Велико стубиште које води горе

Спаваћа соба у подруму дају степенице дрвета

Волите ли спектакуларне улазе? Степенице које воде до подрума могу изгледати као накнадно. Али у поређењу са пењањем горе и доле изнад непријатне конструкције, ово је много удобнија опција. Велико спирално степениште овде штеди простор и даје подруму софистициран карактер. Улаз би требао бити нешто забавније ако планирате спаваћу собу за дјецу овдје. Шта мислите о слајду? Пре него што урадите било шта, побрините се да то не буде у супротности са грађевинским кодовима ваше заједнице.

Разбијте таму

Спаваћа соба у подруму који украшава цветну постељину

Често причамо о томе колико су важна светла за укупно осветљење. Биће двоструко важнији у подруму као и на другим спратовима куће. Због минималне вентилације, потпуно је зависно од вештачког светла. Као и увек, показало се да је најбољи начин комбиновања различитих слојева светлости. Ако планирате добро премишљено планирање спаваће собе, можда ће вам бити потребно много више фокусиране светлости у соби за игру него у породичној соби. Инсталирајте неколико зидних светала и користите нека паметна светла за суспензију како бисте уштедели драгоцени простор.

Планирајте пут бекства

Спаваћа соба у сутерену испоручује вањске степенице

У већини земаља, једно од обавезних правила наводи да се из подрума мора извући излазни пут. Ако то није случај за вас, то би требало урадити ради сопствене сигурности. Паметна опција била би излаз кроз прозор. Такође, размотрите светлосне отворе на плафону. Ако стварно желите да промените расположење у спаваћој соби у подруму, онда бисте могли да урадите још једну паметну опцију за летење. Постоје разговори о светлосним слојевима.

Инсталација захтева пуно труда и копања, али на крају дана то је вриједно

Спаваћа соба у подруму поставља топли поздравни амбијент

Сјајни додир

Спаваћа соба у сутерену испоручује тепихе тапацираног тепиха

Приступ дизајну спаваће собе може бити потпуно другачији од оног у просторијама на главним нивоима. Али квалитет постељине, декорације и прибора мора бити потпуно исти. Предлажемо да улажете у јастучнице. Они су најважнији када је у питању претварање спаваће собе у угодно повлачење.

Увећите се у овај мали рај у посебним приликама и славите свој одмор код куће на најбољи могући начин

Спаваћа соба у сутерену испоручује меку мадрацу бело платно

Креирањем модерне спаваће собе у подруму, труд и време уложени увек ће бити вредни.

Спаваћа соба у подруму постављена је беж браон боје

Дакле, и ви ћете бити бољи домаћин. Зашто би требало да направите другу собу ако вас чека ужитак?