Изузетна стабла на први поглед: да ли познате ове егзотичне воће?

егзотично дрвеће егзотично воће листе

Листа егзотичних плодова које дефинитивно треба да пробате!

 

Када путујемо светом, обично се окрећемо знаменитостима и ретким феноменима који су блиски нама. Недостају многе "мале ствари" које нису мање импресивне, али једноставно нису приказане у водичима.

Егзотично дрвеће и њихово воће

егзотично дрво егзотично воће наводи различите врсте
Дакле, постоји више егзотичних стабала, а такође и воће које су дивно божанствене. Али морате уживати у својој земљи. Због тога што изгубе део њихових својстава кроз дугачак транспорт. Такође морате бити упознати и куповати на добро размотреној локацији. У супротном може доћи до непријатних конфузија и грешака у куповини. Ово би могло чак бити штетно за здравље.

Дакле, ако волите егзотично путовање, онда се такође припремате за то. Јер тек онда ћете моћи да се сетите "укуса" ових земаља. За многе људе такво искуство је основно.

Где можете наћи ове егзотичне воће?

егзотично воће наводи егзотично дрвеће

Циметова јабука (Аннона скуамоса)

Егзотична дрвећа која носе ово воће налазе се у тропским пределима Америке, Пакистана, Индије и Филипина. Циметова јабука (Аннона Скуамоса) - плодови подсећају на жирафе у погледу облика. Њихов пречник је око 10 цм. Окус је сличан креми са мало семена.

Циметова јабука из тропских подручја

егзотична дрвећа аннона скуамоса егзотично воћеМаммиапфел (Маммеа Америцана)

Маммиапфел је плод, који потиче из Јужне Америке. Међутим, ове врсте егзотичних стабала сада се узгајају у западној Африци и југоисточној Азији. Промјер воћа је око 20 цм. Свако воће има прилично дебео кора. Већина плодова има четири навртке унутра. Воћка је врло слатка и ароматична.

Маммиапфел је плод из Јужне Америке

Маммеа америцана егзотично дрвеће егзотично воће

 Пречник Маммиапфела је око 20 цм

Егзотична дрвећа Маммеа америцана купују егзотично воће

Цхеримоиа (Аннона Цхеримола)

Егзотично дрвеће ове врсте расте у Латинској Америци. Тачније, тамо се налазе у високим планинским подручјима. Оно егзотично воће има округли облик. Површина може бити глатка. Конзистентност је слична оној са масним кремом.

 Егзотично дрвеће ове врсте расте у Латинској Америци

егзотични листови егзотичних плодова аннона цхеримола

Цхеримоиа долази из породице Рахмапфелгевацхсе

егзотично дрво аннона цхеримола егзотично воће

Платониа

Наша листа егзотичних плодова сада наставља Платониа (Платониа Инсигнис). Дрвеће расту у тропским земљама у Бразилу и Парагвају. Ако купите ове егзотичне плодове, имали бисте величину нешто попут наранџе. Сок који долази од њега има жућкасту боју.

Дрвеће Платониа расте у тропским земљама у Бразилу и Парагвају

Егзотични листови Платоније егзотични листови

Соланум сессилифлорум или Цоцона

Соланум сессилифлорум или Цоцона је вјероватно најмање познат на нашој листи егзотичних плодова. Они расте на грмовима у Латинској Америци. Развијају се веома брзо. Већ у првих девет месеци, формирају се плодови. У року од два месеца након тога су зрели. Овде такође додамо слике ових егзотичних плодова. Имају црвену, наранџасту и жуту боју. Из спољашње стране изгледају као парадајз из вишње. Окус је нешто у средини између парадајза и лимуна.

Кокона је вероватно најмање познато егзотично воће на нашој листи

Соланум сессилифлорум егзотично дрвеће егзотично воће

хлеб дрвеће

Ове егзотичне дрвеће су распрострањене на Филипинима и југоисточној Азији. Воћни укус подсећа на ово од банана. Када су зрели, имају мекан и нежан укус. Име произлази из чињенице да када се пече, укус веома подсећа на хлеб.

Егзотична стабла на Филипинима и југоисточној Азији

Егзотична стабла брушеног дрвета ексотичног воћа

Лансијум (Лансиум Доместицум)

Ово је плод који се може наћи широм Азије. Кора подсећа на конзистенцију латекс тканине. Може се лако одлепити. У срцу ових егзотичних плодова су четири сегмента, од којих су неки испуњени горким семенима. Ако их уклоните, плод је веома сладак.

 Дрво ланија се налази широм Азије

Лансијум егзотични листови егзотични листови

 Ако уклоните горко семе, плод је веома сладак

Лансиум Доместицум егзотично дрвеће егзотично воће лист

Егзотична стабла Дацриодес (саппхире), која би могла окончати глад у Африци

Следеће слике егзотичних плодова сигурно нису познате већини људи. Зато што долазе са континента који није далеко познат и популаран у поређењу са Латинском Америком и другим крајевима света. Оне се налазе у тропској Африци, у северном делу Нигерије и јужној Анголи. Плодови варирају од тамно плаве до љубичасте. Такође се зову афричке крушке. Облик који приказују је издужен. Њен унутрашњи део показује бледо зелену боју. Куповина или проналажење ових егзотичних плодова је лако у овим регионима. Можете их лако транспортовати у различите углове континента. 48% састојака састоји се од амино и масних киселина, витамина и триглицерида. Израчунато је да са добром пажњом на један хектар биљака до 7/8 тона маслаца може се добити. Ово је једно од егзотичних стабала које представљају наду да ће превладати глад у Африци.

Сапфирско воће варира од тамно плаве до љубичасте

Дацриодес листе егзотичних врста дрвета

Јабутицаба, (Мирциариа Цаулифлориа)

Од свих слика егзотичних плодова, ово су вам највероватније најудобније. Егзотично дрвеће Јабутицаба (Мирциариа цаулифлориа) расте у јужном Бразилу. Чудно, смешно је и начин на који расте воће на њој. Прво, гране показују веома велике жуто-беле плодове. Затим постају плодови пречника 3-4 цм. Вијчани плодови имају округли облик. Део срца показује желатинску конзистенцију. Постоји 1-4 семена. Воћак је веома сладак. Можете јести грубо. Али често се користи директно за вино и алкохолна пића.

Егзотично дрвеће Јабутицаба расте у јужном Бразилу

Мирциариа цаулифлориа сессилифлорум егзотично дрвеће егзотично воће

Рамбутан (Непхелиум лаппацеум)

Ако смо на егзотичним плодовима, наставићемо са рамбутаном (Непхелиум лаппацеум). Изгледа као длакава јагода. Пречник од 3-6 цм и овални облик су упечатљиве карактеристике које ћете препознати на обе слике Рамбутан плодова. Део срца је веома чврст и има слатки укус.

Рамбутан плодови изгледају као косу јагоде

Егзотично дрвеће Непхелиум лаппацеум егзотично воће

Нони (Моринда брацтеата)

Југоисточна Азија и Аустралија су земља земље ових егзотичних плодова. Воће расте током целе године. Када сазре, имају веома оштар мирис. Али вриједи то издржати и направити сок од тога. Оно егзотично воће је веома богато влакнима, витаминима, протеинама, гвожђем и калцијумом. Није ни чудо што се Нони налази у главним јелима многих људи на Тихом океану.

Плодови небаума су богати влакнима, витаминима, беланчевинама, гвожђем и калцијумом

Егзотични листови небаумског егзотичног листа

Марула стабло (Сцлероцариабирреа)

Ако желите купити егзотично воће, онда бисте дефинитивно требали узети у обзир оне из Марула дрвета. Познат је и као дрво слона. Банту мигрантски народи у Африци се хране на то. Могу се наћи свуда по уобичајеним правцима. Плодови ових егзотичних стабала постају жућкасти. Након њиховог сазревања падају на земљу и одмах почињу ферментирати. Због овога, често се могу осећати чланови овог народа у благо пијаном стању.

      Дрво Марула је познато и као дрво слона

Егзотични листови Сцлероцариабирреа егзотични листови