Биљна нега – Ваздушна биљка као одлична декорација

биљна нега виси цвијет прозор

Приједлози за бригу о биљкама

 

Да ли сте икада довели биљку у лоше стање? Не узимајте то као срамоту! Ово ми се догодило неколико пута. Такође са ваздушним биљкама. Иако су то у ствари једноставне за одржавање, оне такође могу бити смештене. Можда је то делом зато што мислимо да не могу да се пробију.

Тако да брзо заборавимо да их сипамо.

Али ако смо правило Брига о биљци учимо, онда им помажемо да преживе и постану велики.

Водите рачуна о својим биљкама

Биљке посвећене биљним порцеланским цветовима
Дакле, како можете одржавати ваздушне биљке у добром здрављу? Они морају успевати у широком подручју без директне сунчеве светлости и морају бити с времена на време потопљени у воду. Да ли је то лако? Више или мање ... Прочитајте даље да бисте сазнали више детаља!

Прекрасне биљке као украс

декорација ваздушних биљака биљке

Водите рачуна о ваздушним постројењима

У овом тренутку бих желео да нагласим да су скоро све ваздушне биљке, које су приказане у данашњем чланку, наћи у Етси схоп-у. Да, то је свакако добро место за куповину ваздушних постројења. Такође можете их купити у расадницима, баштенским центрима, а понекад чак иу цвјетном одјелу ваше локалне трговине.

Ваздушне биљке као столна декорација

биљка пфелге фловерпот птица и пероЈедна од најчешћих погрешних закључака је да ове врсте биљака извлаче све потребне материје из ваздуха. Заправо им је потребна вода! Ево најупечатљивијег знака да им недостаје: лишће почињу да се увијају. А друго важно правило је: Направити биљке потапањем у умиваонику, посуду или другу врсту контејнера.

Брига о биљу са водом

плутајући умиваоник за биљке

Да ли је ваш амбијент негде на сувом месту? Можете водити 2 до 3 пута недељно како бисте осигурали оптималну негу. Влажна атмосфера вам нуди више простора. Потапање биљке 15 до 20 минута је од велике помоћи. Такође их можете освежити захваљујући бочици за прскање између заливања. [Имаге оф Лифестиле и Дизајн Онлине]

Пустите да се осуши на тканини

декорација ваздушних биљака биљке

Пре него што аероникалиште вратите у угао, треба оставити да се осуши у добро проветреном подручју. Ово се може урадити на погодној површини или на тканини. Неки експерти препоручују да биљка остаје неколико сати. Ово ће их чувати од акумулације воде у сјајним подручјима и избјећи гњечење.

Бели мацраме

бела мацраме фловерпот Тхрифтед Маде садња брига

Изгледа да је то довољно, зар не? Али када је у питању ваздушна постројења, на Интернету ћете наћи неограничену количину информација. Неки препоручују испирање биљака под текућом водом, а други - намакање. Ако се одлучите за другу алтернативу, требате очекивати 20 до 30 минута.

Па како знате шта је добро за биљку? У следећем дијелу чланка о томе ћемо разговарати.

Прекрасне ваздушне биљке

цвећаре за биљке. Ручно израђено Саммаде

Водите рачуна о својим биљкама

Да ли се сећате шта смо рекли раније, да ваљани листови указују на дехидрацију? Заправо, заиста је вредно запазити колико можете сазнати о својој биљци само посматрајући.

Већина ваздушних биљки се налазе у контејнерима, а не у посудама. Можете их извадити без много стреса. Можете их лако скинути на страну и уверити се да је све у реду. Не постоји ништа што би га спречавало да се редовно дешава.

Геометријски стаклени тераријум

геометријски тераријум Мег А Миерс дизајн

Као што је већ речено, постоје опће смернице за бригу о биљкама. Али не смијете их збунити магичним формулама. Често морате навести принцип "суђења и грешке". Један или два од њих се понашају изузетно добро, а други почињу да губе.

Неки се такође могу показати као отпорнији од других. Гледајте и учите!

Фловерпот у црно-белој боји

цветни лонац Мелисса Маиа Љепота биља биљке

Осим тога, може се рећи и следеће: ако ваздушна постројења не расте, као што је и очекивано, то може бити и због недостатка светлости. Друго објашњење би било прениска температура при којој се развијају.

Ваздушне биљке могу преживјети на отвореном. Запамтите да је директно светло најбоље за вас и да је најбоља температура између 10 и 30 степени.

Обојена лепота

ваздушне биљке Скраћене биљке

Не плашите се да водите рачуна о својој башти за дрвеће. Ово укључује уклањање мртвих листова и прекидање мртвих постројења. Правим биљним бригама остварите добро здравље за ваше биљке.