Купи бонсаи дрво и одржи га правилно – неке вредне савјете

Бонсаи дрвеће и брине се

 

Бонсаи дрвеће је више од хиљаду година. Уметност вртларства, минијатурних стабала и грмова у малим бродовима за цртање и одржавање, потичу из Кине и позната је у прошлости под именом Пењинг. Међутим, бонсаи дрво које знамо данас је јапанска варијанта ове кинеске уметничке форме, што буквално значи "пејзаж у љусци". Јапанска реч "бонсаи" такође има исто значење - "бон" значи љуска и "саи" - за биљку. Дакле, бонсаи је уметност повлачења биљке или дрвећа у малу шкољку и обликовањем естетски кроз редовно сечење.

Данас је бонсајска уметност такође веома популарна у Европи, а бонсаи дрвеће се често сматрају лепим декоративним затвореним биљкама. Из тог разлога, желимо да будемо јаснији о томе како се цртати и правилно брига за бонсаи дрво.

Бонсаи дрво - Дозволите себи да будете фасцинирани далековидном вртном уметношћу!

Цхерриес бонсаи негује бонсаи врсте баштенске идеје

Прво, желимо да нагласимо да бонсаи дрво захтева ваше стрпљење и посвећеност. Крајњи резултат је вредан свега напора. Дрво бонсаи ствара опуштајућу атмосферу и даје унутрашњост додиром Фар Еастерн. Мало дрво чисти ваздух и може вам чак дати плодове ако имате само стрпљење ...

Стрпљење доноси руже, или у овом случају лепо, цветно бонсаи дрво

Сакура Бонсаи купује дивне бонсаи врсте
Наравно, једноставно можете купити бонсаи или га потегнути сами тако што ћете снимати. У оба случаја, међутим, треба вам неко знање како се правилно брига за бонсаи.

Наводњавање, ђубрење, светлост, обрезивање и репотовање су најважнији фактори које треба узети у обзир.

Бонсаи царе - заливање

Никад не дозволите да се тло у љусци потпуно осуши. Редовно водите бонсаи стабло, али пазите да га не просипајте, јер ће то изазвати гњечење корена.

Одржавајте бонсаи исправно

Сакура Бонсаи брига лепе бонсаи врсте декоративне затворене биљке

Бонсаи царе - ђубрење

Будући да су бонсаи дрвеће посејане у малим шкољкама, редовно ђубрење је од великог значаја. Ђубриво може бити посебно погодно за бонсаи биље. Али можете користити и популарно ђубриво - минералне или органске, течне или чврсте. Тип ђубрива не игра значајну улогу. Пратите упутства за употребу и проверите да ли је зима одмор за бонсаи (као и за већину биљака). Током овог времена бонсаиу треба мање воде и ђубрива.

Све вишегодишње и дрвене биљке погодне су за бонсаи

Тамарацк бонсаи дрво купује и одржава бонсаи врсте јесенских листоваБонсаи царе - репотовање

Дрво бонсаи мора се репотирати сваке две године. Наравно то зависи од врсте и величине дрвета.

Шум мора добро одговарати врстама дрвећа 

Дрво бонсаи јавора купује бонсаи врсте

На пример, бонсаи дрвеће, као што је бор, посади се у правоугаоне посуде, а округле и овалне посуде су погодније за цветање и деликатно бонсаи. Љуска не би требало да буде превише сјајна и украшена и привлачи пажњу, али формира целину са бонсаи стаблу.

Форма бонсаи игра важну улогу у азијској култури

Мапле бонсаи негује бонсаи врсте вртларства идеје

Ако је ваше бонсаи дрво довољно велико, онда можете и да га обришете и обликујете. Ово је део уметности узгајања бонсаи дрвета.

Сазнајте више драгоцених информација о уметности далеке источне бонсаи из видео снимка испод ...

Држите бонсаи дрвеће исправно

Бонсаи дрвеће је елегантна декорација собе

Купи бонсаи дрво и правилно култивисати бонсаи врсте

Уреди мали бонсаи

Бонсаи је бонсаи који се бави резањем фенг шуи затворених биљака

Цхили стабло и друга инспирација бонсаи дрвећа можете пронаћи испод ...

Чили бонсаи дрво купује бонсаи врсте Дрвеће бонсаи дрвеће купује и одржава бонсаи врсте Аппле бонсаи купује бонсаи негу Фар Еастерн цултуре Азалеа бонсаи дрво купује бонсаи врстуБонсаи дрво негује бонсаи врсте бонсаи репоттинг Бонсаи купује и одржава мини шуму бонсаи Бонсаи чува изванредан облик различитих бонсаи врста Бонсаи дрво купује бонсаи нега изузетан облик Бонсаи дрво купује бонсаи царе Фар источну културу Купи бонсаи дрво Бонсаи сече и одржава гинкго билоба Бонсаи Трее Купи Бонсаи Цут и култивисати Вистериа БонсаиБонсаи дрво купује и култивише Бонсаи Церејеира Роса Бонсаи дрво купује одговарајуће бонсаи врстеДрво Бонсаи купује и чува Бонсаи врстеКупите бонсаи дрво Бонсаи резати потребне алате Купи бонсаи дрво и правилно култивисати бонсаи врсту љускеБонсаи је бонсаи бонсаи врста репаАппле бонсаи дрво купује бонсаи негу далеко источне културеГранат бонсаи купује и одржава бонсаи врстеКупите бонсаи дрво и правилно култивишите бонсаи врсту мини лимуново дрво велико бонсаи дрво у башти одговарајуће бонсаи врсте Велики бонсаи стабло одговарајуће бонсаи врсте зен будизам