Дривалл за ваше купатило – нове идеје и могућности за вас

дривалл купатило 1 слика

Дривалл за ваше купатило – нове идеје и могућности за вас

Дривалл је и даље једна од најпопуларнијих варијанти за обнављање и реконструкцију било које врсте. На крају крајева, можете градити партиције, кухињице или нову собу на тако флексибилан начин. Али пре свега у купатилу, увек је био потребан опрез.

У случају непрофесионалне изградње дихтоуга или погрешних материјала, пљусак може брзо да се формира што не само изгледа гриаво, већ и штетно за здравље. Међутим, нове технологије и унапређење материјала учинили су много лакшим, практичнијим и профитабилнијим купатилом.

Скорашње време за оптимално реновирање

дривалл реновирање купатило ВЦ 2 сликаКоји су материјали погодни за купатило?

Собе које долазе у додир са влагом представљају посебан изазов за изградњу гипса. Традиционално, то укључује кухињу и наравно купатило. Специјалне гипсане плоче би то сада требало променити и посебно су пројектоване за уградњу у влажне просторије. Дакле, реновирање купатила је сада много лакше. Пошто су досадашње цементне плоче биле релативно тешке, скупе и веома скупе за рад. Нова такозвана “плоча за влажну собу” је пуно лакша алтернатива као што је Ригипс, али је бар сигурна и отпорна на плијес као цемент. Чак и на великим површинама, специјалне гипсане плоче сада би требало да буду корисне. Према произвођачу, предности новог развоја су у

 • дуготрајност материјала,
 • висока отпорност на калуп,
 • једноставна обрада гипсаних плоча,
 • ниска основна тежина само 10,5 кг / м²
 • погодност гипсаних плоча за хибридне и мешовите конструкције.

ДИИ дривалл?

У актуелном тренду, све више и више кућних произвођача покушавају да рукују у изградњи сувог зида. То је прилично изводљиво, али се не препоручује за лаика. Нарочито у купатилу су добро обучени стручњаци, као што је специјалиста за дривалл КАТИ ГмбХ & Цо КГ, неопходан за процену могућности, ризика и специфичности одговарајуће просторије и да би могао да прилагоди систем сувих зидова посебно томе. Ако и даље желите сами да пробате реновирање купатила, можете добити кратак преглед изградње џипова на траумбад.де.

Али најкасније када је плафонска конструкција неопходна, градитељи хобија би требало хитно ангажирати специјалисте. У супротном, може брзо да доведе до безбедносних ризика приликом ремоделирања. Чак и са великим оптерећењем на новим зидовима, на пример, помоћу тоалета или судопера који се слободно вјешају, стручњаци захтевају нарочито отпорне конструкције.

Добијте прави алат

дривалл купатило алат 3 слика

Најбољи савети за грејање у купатилу:

 1. Ако зид није поплочан, потребан је добар водоотпорни малтер који га штити од влаге. Влажност унутар собе не сме бити потцењена на било који начин. У противном долази до плесни и могућих здравствених последица. То би захтевало скупо обнављање.

Можда вам је потребна промена плочица

дривалл купатила каду реновирање 4 слика 1. Свако ко користи гипс и лепак за плочице мора заптивати зглобове са добром зглобом, тако да влага не може продрети овде. За спојеве на поду или на плафону, акрилик или силикон су посебно погодни за заптивање материјала. Ово истовремено чува еластичност зида или пода. Заптивање, повезивање и спојеве спојева мора бити планиран и израчунат од стране професионалца. Неправилно постављање може проузроковати пукотине пропуштене од влаге, посебно у влажним просторијама.
 2. За купатило се увек препоручује унутрашња изолација. Популарна варијанта за ово је такозвана “наменска љуска”. Овде се поставља постоље, испуњено минералном вуном и причвршћено на гипс картон.
 3. Гипсане плоче тада могу бити испуњене плочицама или дрво по вољи.
 4. Електрични прикључци морају бити постављени и спаковани од стране специјалисте. Такође, прикључци воде, како би се избегле касније оштећења. Ако је могуће, каблове треба поставити испод пода или плафона ради додатне доступности. Овде је такође потребна добра изолација.

Робусна хромирана монтажа

Дривалл батхроом фиттинг 5 слика

 1. Приликом пуњења не смеју се заборавити заштитни профили и вијци. Поред тога, пресечене ивице гипсане плоче морају бити претходно усаглашене. Чистач радова, глатка површина и лакше се може даље обрадити или украшити.
 2. У купатилу се морају обратити такозване класе стреса влаге. Овдје се врши класификација у класе 0, А01 или А02. Они указују на то колико су зидне и подне површине контаминиране воденим спрејом.
 3. Најједноставније и најпрактичније решење за заштиту дима од влаге је постављање плочица у танком кревету. Овде су плочице причвршћене на сухом зиду слојем лепка дебљине од два до шест милиметара, истовремено штитећи их од влаге влаге.
 4. Следећа инсталација ће можда морати бити повезана са новим сувим зидом. Тоалет или умиваоник са слободним вјешањем захтијева постављање посебних држача за подршку. То су обично “двострука радна колона”, тј. Ојачани скелет џепа.

Извори слика:

 1. Унспласх © (ЦЦ0 1.0) / Пикабаи.цом
 2. Унспласх © (ЦЦ0 1.0) / Пикабаи.цом
 3. МицхаелаТхиеде © (ЦЦ0 1.0) / Пикабаи.цом
 4. јело-хк © (ЦЦ0 1.0) / Пикабаи.цом
 5. Тетка Тати © (ЦЦ0 1.0) / Пикабаи.цом