10 живе идеје за декор шик дневни боравак

елегантна дневна соба опремљена софом софом женствени ружичасти пастел

Широм намештај дневне собе - унутрашњост до сваког укуса

Да ли познајеш тему са комбинацијом укуса две особе са љубитељима? Једном се допадају модернији, а други класични дизајн ентеријера и тражи се комбинација ове две.

Али то је само један пример, јер су парови супер индивидуални.

Да ли постоји формула за комбинације у дневној соби која се односи на парове уопште? То питање постављамо на овом посту.

Дизајнери обично мисле о комбинацији стилова са односом 80/20. Али хармонија у пару захтева баланс од 50/50, понекад 60/40, понекад 40/60.

Прихватите облике заједно

елегантна дневна соба опремљена дизајнерским софом оригинал
На првој илустрацији успјех дизајна се заснива на уједначавању функције органских облика. Због тога, упркос различитим стиловима, једна има јединствену харизму опипљивог квалитета.

Ова столица се зове Вомб Цхаир и рад је дизајнера Ееро Сааринен. Измишљен је 1948. године. Може се рећи да комбинује различите аспекте сигурности. Са једне стране издува удобност, а са друге - преживио је временски распоред.

Морате разумјети зашто ваш партнер привлачи један или други изглед. Дакле, такође бисте створили комбинацију оба.

Компромис - У овом случају имамо простор који није сувише модеран или превише класичан.

елегантна дневна соба опремљена фотеља софа дизајн оригиналних идеја живота

На илустрацији овде имамо посла са транзиционим простором. Да ли сте обоје пуристи и желите уживати у стиловима у чистој форми? Онда бисте требали погледати изнад ваших претходних идеја и потражити нешто што обоје воле.

освежење

елегантна дневна соба намештај кауч дизајн столица неутрално браон Можда вам се свиђа класична одећа, а ваш партнер воли модеран изглед? Можда бисте могли покрити старе комаде намештаја новим тапацирунгом? Зашто не?

Столица овде изгледа веома елегантна са неутралним дамаском! Остатак собе показује пажљиво разматране мешавине класичних и модерних елемената.

Обавезно прикључите јаке и значајне елементе

елегантна дневна соба опремљена дизајнерским софом шевронски тепих модел

Соба је била очигледна традиционално пре него што је додата тамно плава кауча. Ако ваш партнер воли модеран дизајн, онда бисте му могли направити право расположење (или њено) само једним елементом. Поред тога, тамно плава боја замишља изглед, јер обезбеђује равнотежу јаког ефекта тепиха.

Поновите елементе, повежите их једни са другима и обезбедите праву мешавину

елегантна дневна соба намештај фотеља црвени зид

Овде приказана соба представља уравнотежену комбинацију модерних и традиционалних елемената. Кауч и столице на странама чине промену.

Међутим, ако погледате блиско, наћи ћете кореспонденцију сваком елементу у соби.

Комбинација 80/20

елегантна дневна соба намештаја фотеља софа дизајн оригиналне идеје живота лепо

Они се могу држати ове комбинације и постићи хармонију. 20 процената може једноставно бити много значајније, али више концентрисано и 80 - дистрибуирано, суптилније, али просторно добро распоређено.

Да ли се слажете? Ко узима 80 за вас и ко је 20%? Можда је то питање?

 Најсавременија и минималистичка дневна соба елегантна дневна соба намештај кауч модеран дизајн   Бијеле и ружичасте боје комбиноване у дневном боравку елегантна дневна соба намештај фотеља софа дизајн бела роза  Традиционална дневна соба - весели ентеријер елегантна дневна соба опремљена фотеља топла амбијентална декорација