Баштенски базен – Направите базен у сланом воду у свом дворишту

Базен базен на базену са морским базеном

Базени на сланим водама јефтинији на дужи рок

 

Приватни базен у башти је за многе дугогодишњи сан, али често није успео у имплементацији. Ако желите да пливате у сопственом врту овог лета, требало би да почнете да размишљате и планирате.

Одмах после буџетског питања је питање слатководне или слане воде.

У Њемачкој се користи на чињеници да се базени у слободном и затвореном базену попуњавају свежом водом, који се додаје дезинфекцији хлора. Међутим, неки људи добијају иритирану кожу и мукозне мембране кроз коришћени хлор. Поред тога, константно затварање хлора није веома јефтино.

Забава у врту

баштенски базен базен за воду базен базен
Добра алтернатива је слани водени базен. Овде се вода природно чува без бактерија. Трошкови аквизиције су углавном нешто већи, трошкови одржавања на дужи рок, али јефтинији. Поред класичних додатака за базен, срце сланог базена је такозвани електролизер. У продавници базена Постоје различите варијанте, зависно од величине базена од 30 до 70 кубних метара. Системи нису веома јефтини, али их лако може инсталирати и лаик. Међутим, важно је осигурати да материјали који се користе за изградњу базена буду погодни за слану воду. Оба панела и зид базена, љестве, пумпе и улазни и излазни извори морају бити израђени од материјала отпорног на слану воду.

баштенски базен базен са сољењем базен у башти

Базени сланог вода имају много нижи садржај соли него што знате са медитеранског одмора. Ту је концентрација соли од 2 до 3 процента и може довести до суве коже и осушене косе. У базену, с друге стране, постоји много нижа концентрација од само 3000 ппм, што одговара проценту од 0,3. Електролизер осигурава да је сочнински НаЦл разложен у његове компоненте, стварајући природни хлор. Ниво хлора у базенима морске воде је константнији него у слатководним базенима, који се морају редовно третирати хлорним таблама. Чак и непријатан мирис хлора се не појављује у базенима сланих вода упркос конверзији.

базени базена базена базена базена са базеном у врту* Слике аутора:

Слика 1: Флицкр Базен Сам Ховзит ЦЦ БИ 2.0 Неке права су резервисане

Слика 2: Флицкр ХПИМ0044 Матхев Инграм ЦЦ БИ 2.0 Нека права задржана

Слика 3: Флицкр У врелим изворима! м01229 ЦЦ БИ 2.0 Одређена права су резервисана

Слика 4: Флицкр Базен Сам Ховзит ЦЦ БИ 2.0 Неке права су резервисане