Поставите акценте у врту са хидрангеа

Елегантни акценти у дизајну предњег врта од хидрангеа

Прекрасни и изванредни, нежни и елегантни - ово су придеви који се користе за описивање хортензије Фит. Ова лепа вртна цвијеће нас очаравају различитим пастелним нијансама у којима се могу искусити. Нудимо вам више информација о овим прелепим цветовима, које се појављују у најљепшем облику током лета. Такође ћете научити основне информације о томе како најбоље бринути о овим баштенским цвјетовима.

Хортензије су нежни и стилски декор за башту 

хидрангеа децоидес вртна цвијећа баштенске биљке

Дом хортензије је Јапан и дошли су у Европу и освојили француску културу суда. На јапанском, назив ове баштенске биљке значи "сунчани цвет љубичице". Данас знамо за 80 различитих сорти хидрангезе. Најчешће међу њима је баштенска хидрангеја, која се одликује великим велелепним цветовима.

Хортензије у различитим бојама

хортензије боје различитости кућне неге савети
Украсне сорте показују много различитих нијанси. У природи постоји само бело и црвено хортензије. Али и ви можете сами да се ослоните на своје друге нијансе. У ту сврху, морате контролисати садржај киселине у тлу. Данас имате прилику да купите специјално земљиште. На амбалажи онда стоји, што може резултирати са њим.

Хортензије у бијелој су традиционалне и елегантне

баштенска биљка баштенска цвијећа хидрангеа врт украсити

Хортензије могу постојати иу другим нијансама

Хортензије баштенске декорације идеје баштенске биљкеДодајте нови додир у башту кроз лепе хидрангеје

баштенске биљке хидрангеа плава вртна стаза

Да бисте добили жељену боју, подесите хортензије где се земља спори. Садржај киселине треба да буде ниско или средње висок.

Већа подручја са хортензије поклопац

Сасвим је могуће покрити већу површину са овим вртним цвијетом. Ово се постиже позиционирањем на удаљености од 1 до 2 метра један од другог. Биљке ће наравно испунити размак између њих.

баштенске биљке хидрангеа врт врт цвијеће лијепо уређење врта

сипати

хортензије су воћне цвијеће које воли влагу. Најбоље је користити стајаћу воду. У њему можете растворити неколико капи лимуновог сока и додати друга природна ђубрива. Такође, само сипајте земљу око биљака, а не палице, цвијеће и лишће цвијећа.

Редовна хидрангеја гарантује прекрасан дизајн врта

хидрангеа светло плава негу баште

рез

Требали бисте исецати хидрангез два пута годишње. То би требало да се деси пролеће и крај октобра. У првом случају се позива посебна пажња. Морате бити опрезни да не одсечите потомство из прошле године.

Направите елегантан дизајн предњег дворишта

баштенска биљка хидрангеа бела врт дизајн децо идеја цигла фасада

хортензије и дизајн баште

Традиционално, хортензије се сматра баштенским цветом за који чак иу јужним земљама понекад клима није топла и уједно довољно влажна. Кроз одређене селекције из тридесетих година прошлог века, она такође може да расте и успева у баштама Европе. Али морате одабрати праве сорте.

Плава хидрангеа је племенити избор

баштенске биљке хидрангеа савети децо идеје врт

Важно је да имате право место за ваше пословање хортензије наћи у башти. Право мјесто је у парцијалној хладовини, јер сунчеви зраци никад нису директни и цвет има константно влажно тло око ње.

Одаберите боју која ће украшити вашу башту на најбољи могући начин

баштованство хидрангеа брига сечење савијања

На крају, желели бисмо да саветујемо оне који сте хортензије Ни код куће нити у дворишту не може одржавати. Ове године, фото-обрасци су веома популарни у декорацији. Можда слике ових баштенских цвијећа или вештачке имитације могу украсити ваш дом! Ко зна да ли те то не мотивише, следеће године стварно место хортензије пронаћи у својој башти!