Дизајнирај своју властиту башту није то компликовано!

врт дизајн гарден патх алеен

Формулишите своје резолуције исправно како бисте дизајнирали сопствену башту!

Новогодишње резолуције се не морају дефинисати у новогодишњој вечери. За неке, можете узети још мало времена. На пример, за вртларство. Зато што њихова интензивна фаза почиње сада. Шта тачно желите постићи ове године?

Да бисте заиста успели да дизајнирате своју башту, најпре поставите права питања. Испод можете видети шта би били, по нашем мишљењу.

То је диван вртни дизајн!

дворишни облик шљунак оградом врта
Да ли желите да узгајате поврће?

Ако имате породичну кућу уобичајене врсте са сопственим двориштем, можете једноставно садити поврће тамо где ће трајати цијела породица. Али чак и на малу терасу или на балкону, ово би могло радити чудесно.

Типичан дизајн поврћа

баштенски врт врт идеја двориште

Одрасти башту

гарден гарденинг поврће растеПарадајз, паприка, салате, пасуљ и други производи могу успјешно расти у вашем дому. Дакле, ако је твоје башта себе облик, Било би сасвим реално наћи угао за овакве врсте биљака.

Узмите бибер у својој башти

расте баштенска модна хортикултура

Пеа, пасуљ и мента у врту

махун грах грах расте баштенски оквир

Узгајати парадајз у дворишту

парадајз баштенских биљака хортикултура врт дизајн

Поврће у дрвеним кутијама

дизајн вртног врта дизајн вртног врта

Да ли желите да зачини?

Унутар кухиње или другог ентеријера можете поставити и вертикални врт са зачинама и поврћем. Желите ли то? Дакле, зачарали би атмосферу великим гласинама. Могао би да направиш одличне чајеве, салате и супе. Дефинитивно ћете живети здравије ако имате зачине у вашем врту.

Да ли би компост био прикладан за вас?

Ако имате смеће за компост, то даје много различитих предности. Моћи ћете поново користити зелене материјале из ваше баште. Имаћете природно ђубриво. Вриједи напор, зар не?

Желите ли трансформирати башту коју сте сами дизајнирали у персонализовани животни простор?

Ако јесте, требало би да користите мало више вештина дизајнера и знања. Креирајте простор за сједење, поставите висећу мрежу, направите малу или већу зенску башту или додајте будистичке елементе. Или само направите простор да седите по свом укусу или направите простор за своје хобије. Ако је потребно, обезбедите јасно дефинисану приватну област у којој бисте могли уживати у миру.

За диван одмор у врту

дизајн врта велике посуде за биљке

Да ли можда желите да дизајнирате дугорочни план, након чега можете да дизајнирате сопствену башту?

На крају крајева, можда ћете желети да имате зелене аркаде, живе ограде, вишегодишње поврће и велика стабла у врту! Неће радити за годину дана, али у одређеном тренутку морате почети са тим. Што је боље, то је правило. Такође, најбоље је имати добар план, јер би требали урадити нешто сваке сезоне, сваког мјесеца, како би остварили дугорочне циљеве.

Дизајн баште са перголом

врт дизајн пергола вртни сто

Да ли желите да наставите да се мотивишете великим искуством?

Зашто користити време и енергију у баштенским пројектима када није забавно? Не чекајте да велики успех то уради. Идите тамо што је могуће често и уживајте у прелепим тренутцима. Узмите у свим тренутцима дизајна баште. Ако се тачно сјећате како се све започело и развијало онда ћете бити врло задовољни резултатима.

Елегантан двориште

прекрасна вртна фонтана зелена травњака

Да би врт изгледао елегантно

прекрасне идеје о врту

Поврће на великој површини

баштенски дизајн хортикултура биља биљни

Водите рачуна о башти

баштенски уређење поврћа вртнарство

Дизајн врта са зеленилом

уређење баштенског биља у хортикултури