Направите тропско расположење са десном дланом у башти

длан у врту леп и поносан поред базена

Са десном дланом у врту можете створити изванредан тропски амбијент

"Дакле, ваша башта је преплављена." "Замрзавамо дрво." "Врт је премала". Све ово су типични изговори ... Длан ће учинити ваш врт још лепшим!

Ниједна биљка на свету не даје типично тропско расположење боље од палме.

Већина дланова може да расте само у топлим климатским условима. Али постоје и неки примери биљака који су такође погодни за хладније услове.

Чак сам и убацио неке куће. Палме, које се могу култивисати у хладним условима.

Прекрасне дланове бана и розе гераниум

длан у врту розе геранијумске банане
Да ли живите у региону где је зима прилично хладна? Не брините: постоје и биљке које могу расти у овим климатским условима.

Медитеранска навијачка палма

длан у башти колонијални стил кућа у тиркизу

Ово су групе које расте у групама које су дивне за вртларство. Конопља је још једна дивна варијација коју можете користити у врту са четири годишња доба.

Када живите у региону где зима не достиже минус температуре, имате велики избор палми. То су, на примјер, Цхамаедореа радицалис (врста планинских врста палминог времена), бамбусова длана, Бургатиус, канарска далмација.

Према многим људима, ово је најприроднија комбинација на свету. Али многе дланове не могу поднијети ветровиту климу обале. Слано земљиште такође може бити проблем.

Кокосове палме би биле очигледан избор у принципу. Управо то је уобичајено на цијелим плажама у тропским подручјима.

Аллагоптера је још једна врста веома честа у Јужној Америци. То је такође прекрасна длан за плажу. Њихови стубови увек остају близу тла и увек изгледају као велики грм.

Да ли желите да имате длан који се брзо шири? Отворите Арт Палметто у зеленој или плавој боји.

Род је веома толерантан у погледу руковања соли, воде и прехладе.

Палме за мале површине

Палма у врту у дворишту вилефалт на тропским биљкамаПалме се ни на који начин нису сматрало само за већа подручја. Многе врсте лијепо се адаптирају у атмосферу мањих фарми. Рхапис екцелса је врло погодна варијанта у овом случају. Њихова племена формирају групе и од стране малих већих уписују се у сваку врсту амбијента. Поново, можете користити бамбусову длану. Ове врсте ће вам дати деликатан и естетски угодан изглед.

Овакве палме могу се носити са директним сунчевим зрацима, али најбоље изгледају сенке. Било би најбоље да их посадите под надстрешницом или вишим дрветом.

За хладне површине би била дланова џунгла, дланова и обичне патуље.

Свима овим врстама треба много мање пажње него било ко други.

Бе импрессед би Биг Палм Треес - би Дебра Иатес Греат Спаце, Инц.

длан у башти огроман са нијансама јаја

Имате ли довољно простора и желите дизајнирати палме као пивот у својој соби? Онда створите пуно простора за то.

Даска Бисмарцк би била одговарајући избор у овом случају. Не импресионира се само њеним листовима, већ и бледо плаво-сивим лисицама. Краљевска длана и Копернициа баилеиана су друге врсте великих палми. Оба имају врло велике, бетонске стабљике. Атталеа Цохуне је одлична у директном смислу речи пре него што има чак племе. Њихове лајсне су дужине око 6 метара и ширине 18 метара.

Дланови не би требало да имају довољно простора, већ и од далека. Тек тада ће њихова сјаја стварно доћи у своје.

Дермо отпорне дланове

Палм у башти у редовима медитеранског стила сликовит

Значи, дланови долазе из топлијих региона света. Зато постоје многе врсте које могу да живе у сувој клими. Већина њих се такође може посадити у пустињи. Следеће су најприкладније врсте: патуљаста длана, длана Калифорније, холли (Сав Палметто). Они се могу без проблема поставити у регионе без воде.

Длаке попут грмља

длан у башти романтична башта шпањолски дизајн

Живе жичаре и грмље можете видети природним облицима постављањем неколико врста дланова.

Неке дланове могу послужити као савршене партиције. Златна воћна дама је веома популарна врста, а на сунцу је мало жутљива. Рхапис екцелса је још једна врло погодна варијанта. Може се користити као хедге у ​​малим просторијама. Изливена фрута заузима мало простора.

Аренга енглери такође могу да се уклопе овде, као и фишетаил длан. Познати су по валовитим, оштрим листовима. Дланови не морају бити оплођени, за разлику од већине грмља. Да не прелазе стазе, треба их редовно прекинути.

Палме за влажне климе

Палм у башти тропски и живи у дворишту

Да ли у вашој башти има место са стабљиком? То би било право место за неку врсту палми. У таквим условима постоје врсте које најбоље расте. Амерички Ацоелоррхапхе вригхтии овде би се лепо уклапао. Високи Палметтопалме такође би био сув и влажан у њиховим стаништима иу башти.

Друге палме које воле влагу су дланови џунгла и џепна воштана длака. За другу стварно је потребно стојеће или трајно влажно земљиште.

Палме за унутрашњост

длан у башти такође као кућаница у библиотеци

Палме се често користе као затворене биљке. Али заправо они нису увијек одговарајући као такви. Требали би изабрати праву врсту. Вероватно најприкладнија варијанта би била Рхапис екцелса. То кошта мало више, али је дугорочно стварно улепшавање простора. Они имају аутентичан тропски изглед и еластичан карактер. Кентиа Палмс је још једна врло скупа опција за кућу. На дужи рок ћете бити срећни што сте то учинили.

За више драгоцене боје на врућини

Палме у врту драгоцене нијансе