Салвадор Дали Воркс – Уроните се у свет фантазије!

Магично путовање кроз шарени свет фантазије

"Када сам имао 6 година, сањао сам да постанем кувар; годину дана касније сам желео да будем као Наполеон. Од тада моје амбиције и моја мегаломанија постају све веће и веће. Данас сам само да будем Салвадор Дали, немам јачу жељу него ово. "Далис Посебан куриозитет о новим и његовог спаљивања страсти за сликање и даље се огледа у његовим најранијих радова. Као један од највећих сликара и графичара свих времена је нашао да је прилично лако, интерес свих других истраживача вајар и уметности са својим иновативним идејама да изазове нове облике и комбинације боја брзо. Чак и ружни на његовим сликама чини се естетским задовољством очима; рељефни у своје фантазије слике су захватио мистериозни тајну која је довела на платну облици поново дати своју емотивну зрелост, самопоуздање и екстраваганције.

Салвадор Дали Воркс - Ништа вам више не треба ако имате сјајну љубав!

салвадор дали рад гала

Највећа љубав његовог живота упознао је Дали током боравка у Паризу. Гала је био чисто отелотворење својих снова и фантазија, његових најдубљих жеља. Женске фигуре на његовим сликама, мистериозне до тада, већ су се обликовале. Гала и Дали су проводили све време заједно - пратила га свуда, заштитила га, дивила се његовом раду и инспирисала његовим ремек-делима.

Била је његова муза, дајући смисао свом животу и пружајући му неопходну душевну и емотивну равнотежу. Овај спаљивање, лечење, инспиративна и неуништива љубав дао да створе неке од најпознатијих и најлепших слика на свету импулс и унутрашњу јединицу. У Галас облику материјала и духовног, небеског и земаљског, мистериозни и већ познате, бесконачности и смртности је неисцрпан и Фрагиле преплићу.

Салвадор Дали Воркс - ремек дело великог умјетника и његових порука

саквадор дали радна упорност меморија
Најпознатији рад Далија "Трајност памћења" носи типичне карактеристике надреализма и данас је у Музеј савремене уметности да видим у Њујорку. Сам сликар описује слику као фотографију свог сна, који би неконвенционалан начин представио околни свет. Меки сатови симболизирају пролазност и требају бити схваћени као метафора за бескрајно течно и неповратно вријеме срушења. Мрави стоје за смрћу и пропадањем, док маслиново дрво илуструје древну, али већ осушену мудрост. Море представља бескрајно и бесмртно, овде је време другачије - према путничком унутрашњем сату и ходању.

Дали - изложба на Потсдамерплатзу

салвадор дали воркс берлин

У срцу немачке престонице ћете открити јединствену изложбу бриљантне уметника који се примењује од 2009. године као јавно атракције и привлачи хиљаде посетилаца годишње. Овде вас чека више од 2.000 дела приватних колекција из целог света - цртеже, литографије, ЕТЦХИНГС, дрвореза, илустрована књига и још много тога! Такође ћете имати прилику да науче више о узбудљивом и узбудљивом животу шпанског сликара из прве руке да се приближи свет своје маште и нека за тренутак твоје бриге иза. Сликарство истичу пролазност живота у првом плану, њихове поруке тоуцх најдубљи људске душе и доведе посматрача да се лако отргне од свакодневних мисли и уронити себе у свету магије. У буђење радови иду даље опште и обично, доноси читав унутрашњи свет да изразе и нуди вам потпуно нови поглед на свет!

Салвадор Дали и његова екстравагантна уметност

салвадор дали радник сликараСалвадор Дали Воркс - Далијеве илустрације Дон Куицхота

салвадор дали дон кухотт

салвадор дали дела дон куихот

Салвадор Дали Воркс - слика Слонови је сада у приватном власништву

салвадор дали ради слонова

Гала - Далијева муза и највећа љубав његовог живота

салвадор дали ради гала слика

Салвадор Дали Воркс - Фаце оф Мае Вест

Мае Вест је била америчка глумица и сценариста у 1930-их година, који је тада био епитом фаталне фаталности

салвадор дали ради лица

Музеј позоришта Дали у Фигуересу (близу Барселоне) са својом ексцентричном архитектуром

салвадор дали музеј

Слика Фаце оф Мае Вест Чини женско лице као собу

у Музеј позоришта Дали ставите ову надреалистичку идеју

Дали музејска шпанија

Дали музеј ради

Дали музеј у Санкт Петербургу, Флорида

Салвадор дали флорида

Музеј Салвадор Дали Флорида