Innendørs planter for mørke rom

thai aglaonemata planting planter

Nyttige tips for plante elskere

De 10 innendørs plantene som vises her, lider ikke av solbrist. Du kan også trives i skyggen, ganske borte fra vinduet. De vokser godt i mørke rom hvor de ikke er rettet mot solen. De direkte solstrålene er til og med skadelige for dem. De fleste av plantene som er beskrevet her, har ingen blomster, men de er preget av formen og størrelsen på bladverket.

Stempeltråd – innendørsplanter for mørke rom

Aglaonema Firecracker innendørs planter for mørke rom
Stempeltråd – grønn-hvitt løvverk

aglaonemata innendørs planter for mørke rom

Skjøntrådets skjønnhet er dens langstrakte, fargerike løvverk. Planten vokser veldig sakte, så du bør transplantere den hver 3-4 år. Hun elsker gjødsel, varme og fuktig luft. Det kan ikke tåle luftstrømmer og røyke i rommet. Bygg anlegget i en liten blomsterkrukke og beskytt den mot direkte sollys.

Schattenblume

aspidistra innendørs planter for mørke rom mettet grøntDette er en av de mest robuste innendørsplantene, så engelsk har kalt dem “jern”. Luftforurensende stoffer, ingen vanning eller tørr luft er for skyggen blomsten ikke skadelig. Solens direkte stråler kan brenne bladerne, så hold blomsterknappen vekk fra vinduet. Transplant blomsten hvert 5. år.


Asplenium Ceterach

Asplenium klatrer innendørs planter for mørke rom Asplenium trichomanes eksotiske arter

Elegant, lang løvverk

fjerne blomsterpotte jordplanters

Velkjent bregne er miltbregnet, som den engelske kalles lyrisk “fern bird’s nest”. Denne planten tilhører fern familien. De sverdformede bladene er 60 cm lange. Miltbregnet elsker skyggen og fuktig luft. Den tørre, varme luften er svært skadelig for denne grønne planten.

bob

Helksine friske bibokopf grønne blader

Han ligner mosen med sin ømme, korte blader, men du kan også vokse ham i en hengende blomsterkurv. Han dekker gulvet med et valg, grønt teppe. Men vær forsiktig – hold denne planten borte fra lave plantearter, det kan kvele dem. Ofte bør du vann og spytte dem.

Sansevieria

Sanseviera kremplanter for mørke rom

Buehamp blomstrer i solen og i skyggen, den tørre luften, strømmen og den uregelmessige vannet skader ikke den. Du kan ikke transplantere det i mange år, og det forblir alltid så sunt og vakkert. Om vinteren kan du til og med glemme vannet.

Efeutute

Scindapsus hengende lettpleiebeholder Helt enkelt vedlikeholde Scindapsus innendørs planter for mørke rom

I England er denne lianen med fargerike voksblader kalt ivy av djevelen. De gule eller hvite skuddene er dekorert med lyse grønne blader. I skyggen kan de bleke veldig fort. Denne planten ser veldig interessant og attraktiv ut i en hengende kurv på veggen. Strømmer, tørr luft og direkte sollys liker ikke effigies.

Philodendron

klatring silversword innendørs planter krypende silversword eksotiske planter mørke mellomrom

Filodendronen er en tropisk plante som liker fuktig luft og mykt lys. Skinnende blader og lysgrønn farge er typiske for denne arten. I skyggen trives han veldig bra. Det er en liana, så legg en moss-dekket stilk som vil tjene som en støtte. Ikke glem den vanlige sprøyten.


draketre

Dragon Tree potteplanter ideer bryr innendørs planter for mørke rom

Palmlignende blader

Dragon Tree eksotiske innendørs planter mørke mellomrom

Dragetræret har tynne, lange blader (70 cm) og kan trives i skyggen gur og utholde uregelmessig grooming. Sett på et vestlig eller østlig vindu trives dragetreet best.

bregner

Husplanter for mørke rom langt unna

Mer enn 2000 arter av bregner er lett å dyrke hjemme. Stryk bladerne spesielt om vinteren, kontroller at fuktig jord i blomsterkrukken.

Krypende eføy

Ivy innendørs planter for mørke rom

Veldig populær, populær liana er eføy, som utvikler seg raskt og dekker veggene.

Ivy innendørs planter for mørke rom

 Ivyarter er uendelige – oval, stjerneformet, bølgete blader. Planter med monokrom løvverk er mye mer effektive enn de fargerike – gule og hvite grønne. Delvis nyanse, stengel (som støtte), hyppig sprøyting (selv om vinteren), transplanterer hvert annet år i en større blomsterpotte – de trenger det. Og din omsorg, selvfølgelig!