10 забавних идеја за ваш базен

базен врт верандах тераса

Сједи на базену

Зима је тренутно у једној од најхладнијих периода и већина нас има дебеле јакне и капуте, шалове и све остало што иде с њима. Тако мало сада помисли на пливање.

Али лето ће доћи брже него што мислите, а ако имате вилу или већу кућу, сигурно ћете желети да уживате у слободно време тамо, захваљујући и на базен.

Ово је велика инвестиција, која на крају мора изгледати добро. Зато дефинитивно није прерано размишљати о томе.

Да ли желите да имате неке нове идеје? Имамо 10 за вас и сви они долазе из компаније Ц.О.С. Дизајн из Мебоурне. Овде ће се наћи и паметна мешавина материјала и веома интелигентно решење просторног питања. Тако су дизајниране ове прелепе идеје за отворене просторе са базеном. Хајде да направимо виртуалну турнеју и замислимо да се плашимо безбрижно.

Идеје за ваш базен

базен сједећи сунчани врт дизајн
Улазни и излазни простори могу бити добро место за паметне елементе дизајна. Сећате се корака у води овде? На левој страни има два таква под ширем авионом која гледа у унутрашњост. Ово подручје је дуже и протеже се до најдаљег угла базена. Дакле, низ подводних клупа, на којима се може одмарати дивно. Омогућавају пењање горе и доле од или у базен.

Ограничена област

базен идеја баштенско паркетно дрво

У овом базену постоји интимна атмосфера. Због тога је то још више повољно. Међутим, ово само успева када један пут води у воду. Густи грмље представљају врсту границе и одређују простор као неку врсту вањског простора.

Штавише, ту можете видети туш, који се издваја иза контрастног боје задњег зида. Њихове нијансе се одражавају у фонтани у средини базена.

Преостале базенске плочице омогућавају воду да апсорбује околну водену боју са којом су базени повезани.

прибор

Баштенска баштенска биљка за расвету траваМноги паметно постављени елементи у овом предео допуњују једноставност дугог и уског базена. На крајњем крају можете видети банку која изгледа као скулптура. Стоји у потпуном контрасту са базеном и служи као чвориште. Разбија монотоност изгледу зида.

Такође има не-покривени павиљон и служи као обновљено место сунчаним сунцем поред скоро невидљиве сигурносне ограде.

Поставили сте биљни контејнер у предњу област. Ово се подиже изнад воде и има дугачак и уски кревет за алгаве, који украшавају угао базена.

Има фонтану која се налази на централној оси куће и базену.

На левој страни слике можете видети још једну скривену скулптуру. У складу је са фонтанама и наглашава тему.

Сцене

Базен идеја баштенска биљка ратан намештај

Вода је оно што интересује гледаоца, али акценатни блокови у позадини доприносе томе. Још више изражавају осветљеност базена. Ови облици такође представљају место које је још интересантније. Запазите задивљујућу визуелну равнотежу која се постиже између различитих знакова. Сам базен представља веома једноставан облик.

Преклапани елементи

Базен идеја за баште акрилне столице црвено

Планови и архитектура преклапања комбинују три битна елемента простора - кућу, воду и базен. Идеја је пренета кроз дрвену платформу. Има осећај да плута изнад воде на најдаљој ивици базена.

Надстрек базенске куће ствара визуелну везу са спа подручјем, који се налази на другој страни.

Истовремено пружа сјенку на целом трему.

Линије у дизајну базена

Базен идеје баштенске стаклене зидове клизна врата

Елементи базена овде одражавају савремене елементе модерне архитектуре куће. Детаљи наглашавају хоризонталне линије плафона. Чини се да плута изнад базена. Линије обезбеђују визуелни прелив из једне области у другу, што помаже да се сам базен појави дуже.

расвета

Базен идеја баште ратан падс

Осветљење додаје још једну битну димензију у просторију. Базени добијају још интересантнији изглед, јер је вода лијепа у изложеном стању. На крају крајева, проводите много више времена гледајући базен у односу на пливање у њему. На прелепим љетним вечерима заиста ћете ценити овај ефекат.

Не само да има пуно светла у базену, али је окружење добро осветљено. То је донело одређене биљке и боје посебно снажан ефекат.

осе

Идеје за базене баштенске стабљике декоративне палме

Обично су два главна разлога зашто убаците осу у дизајн базена. С једне стране, то може бити воргефундене структура, а понекад је то метод добро функционише помоћу којих можете направити везу са околном пејзажу.

Неке кораке воде од веранде до базена. Она ствара дивну осу ротације до куће. Репродукован је облик терасе на другој страни базена.

Овај приступ наглашава везу са природом.

Мешани материјали

Поол базен идеја врт камен изворне воде

Посебан карактер овог базена одређује мешавина материјала који су блокирани у угловима. Ово је пример успјеха који се не смије узимати здраво за готово.

Смеша је успела само ако њихова позиција и облик имају смисла у односу на општу структуру.

Зидови од бијеле боје служе као продужетак и позадина воде. Камени кревети такође наглашавају ивице базена. Контејнери за биљке с десне стране крај расте из воде. Израђени су од истог материјала као и базен. Ту сте смештали више биљака.

Три димензије

Идеја базена базена идеја о дизајну баштенског камена

Често се размишљају о базену као на двокомпонентној конструкцији. Грешиш. Овај погрешан утисак долази од чињенице да се пре свега односи на површину и облик с њим. Базени такође имају дубину, како се то схвата.

Због тога је логично преносити елементе архитектуре у дизајн пловних група. Ово је успјешно иу овом и на неким од претходних примјера. Жељени осећај приватности долази у први поглед овде у овом примеру.

Направите рај у својој башти

базен посједује сунчану естетску башту

Овде сте додали детаљне информације о гарану. Они служе као драматичан бунар. Њихова висина у великој мери доприноси осећању приватне атмосфере. Ово додаје много сложенијој визуелној димензији. Овде, баш као у једном од примера, концепт банке је раније био примијењен. Ко не би желео да се одмара на таквом месту?

Базени су власништво вила, луксузних, стилских, друштвених, али и близу природе. Они треба да допринесу опуштању и обнови хармоније. Зато је сваки аспект од суштинског значаја. Ово је компликована конструкција, која се, кад је изграђена, не може лако преобликовати.

Према томе, размотрите главне принципе наведене горе, како би могли створити прави рај.

Класичне, масивне вртне столице

базен сједе у сунчаној башти

Украсне предмете фасциниране природом
Тренутна љубичаста боја - лежаљке

базен посједује сунчано баштенски врт

Минималистичко сиво

базен који седи сунчане лагане јастуке лети

Право место за повлачење

базен сједећа сунчана висећа мрежа