Које базне плочице би требало да изаберете? Експерти откривају најчешће трендове!

Дајте вашем базену потпуно нови и модеран изглед

Улога базних плочица у дизајну базена у почетку је била ограничена на ивицу базена, али су током времена плочице пронашле све већу примену приликом удруживања. Дизајн четверокутног базена из 1950. године постепено се развио у различите комплексне и високотехнолошке концепте базена, тако да су плочице базена све популарније. Плочице се испостављају као суштински елемент у изградњи базена, јер би могли додати модеран изглед вашем новом базену, као и допринети његовом фанци или винтаге изгледу. У сваком случају, ово служи као привлачни и трансформише базен у потпуну привлачну пажњу!

Међутим, сваки тип плочица има своје специфичности, тако да морате детаљно да се информишете о одговарајућим предностима и недостацима. Ако више волите, на пример, керамичке плочице, они би требали бити посебно направљени за спољашњу употребу. У супротном, они ће се разбити и разбити због прилично ниске температуре у зимском периоду и хемијских супстанци растворених у води.

Како изгледати базенске плочице?

плочице на воденој линији

Плочице базена на воденој линији
Плочице на ивици базена су првобитно биле обојене различитим нијансама плаве воде и стога су служиле као визуелно природно проширење воде. Захваљујући богатим украсима и шареним мотивима, плочице у шпанском стилу су постале све значајније у 60-им годинама. Постепено, велике плочице су биле 6 × 6 цм. замијењене мањим мозаичним плочицама. Међутим, захваљујући овом уводном тренду, потребан је троструки износ малтера - време сушења се драматично повећало, мале плочице су се распале током полагања и требало би их изнова и изнова заменити новим.

Иако шпанске плочице дају базену сјајни изглед, они доносе много проблема

Шпанске плочице на воденој линији

Шпанске плочице су доступне у богатом избору. Али да ли би сте изабрали?

Шпанске плочице за базенТамнозелене и кобалт плаве керамичке плочице, које су се појавиле на тржишту 80-их година, показале су се мало практичнијим и елегантнијим јер су произвели једну блистав дејство у интеракцији воде и сунца. Неколико година касније, коришћене су плочице бијелог базена. Пошто су имали прилично јак контраст у односу на уобичајени тамни под базен и много чешће је било потребно специјално чишћење, они су поново били замењени плавим плочицама. Данас се у фокусу стручњака све више и више постају неутралне и камене плочице, јер су добро упућени у различите дизајне базена и могу се одржавати много више без напора. Стаклене плочице и беж керамичке плочице су још две популарне варијанте које су у посљедњих неколико година уживале све веће интересовање.

  • ◊Ектра Савет: Према стручњацима, најбоље је одабрати стаклене плочице! Пошто ови одражавају елегантне кретање воде, они стварају изванредан ефекат преломом сунчеве светлости у воду. Поред тога, могу се обојити различитим светлим бојама и на јединствен начин играти страствени плес воде. Стакло се може користити једнако добро у топлој и благој клими, као иу лошим временским условима.

керамика против стаклених-поол-плочице

ста-за-плочице-Фит-за-поол

Иако су бијеле плочице у потпуности привлачне, њихова уморност се издваја много више!

беле плочице за базен

Подрум тамног базена у зеленој боји

тамни базен са јаегергруенен плочицама

зелене плаве плочице

Јаегергруене плочице базена

Или желите ли више класичне плаве?

креирајте плави базен у врту

Стаклене плочице се данас сматрају укупним ударцем

мало другачија варијација плочица базена

плочице у кобалт плавој боји

Нијанси боје међусобно споје и репродукују фунциону воду

Стаклене плочице за модеран дизајн

Стаклене плочице одражавају сунчеву светлост

Камење и стаклене плочице могу бити изненађујуће савршено комбиновани

стаклене плочице у плавој боји

Стаклене плочице под водом

керамичке плочице од стакла

Мозаик плочице у воденој линији за атмосферу од прекрасног узвишења

Беж / браон стакло или керамичке плочице за свој јединствени базен

беж за базен  неутрална беж плочица за базен

Положите камење око базена?

Камене плочице око базена

вода у базенским плочицама