Футуристичка архитектура – како да замислимо будућност?

Футуристичка архитектура која јасно показује како ми предвиђамо нашу будућност

 

Све што разумемо под појмом "футуристичка архитектура" заправо је прилично разнолико. То је логично, зар не? Футуристичка архитектура је архитектура будућности. Ово ће бити врло разноврсно, као и наш тренутни дизајн.

На примјер, постоји низ зграда које симболизују аспирацију на врх. Ове масивне структуре се визуелно растварају у ваздуху. Ове су наметнуте небодере или друге велике зграде које изгледају без тежине и ваздушне и наглашавају ширину пејзажа.

Небодер у Њујорку

Футуристичка архитектура изгради и живи Драгонфли небодера у Њујорку

Остале футуристичке грађевине симболизирају фасцинацију за нове технологије и наглашавају њихово присуство употребом тамних металних боја. Футуристичка архитектура узима различите наступе, зависно од тога како замишљамо будућност.

Наше истраживање потчињавамо овом питању.

Собра куле у Кувајту

Футуристичка архитектура Изградите и живите Собра Товерс Кувајт
Аекуореа, плутајући град

Футуристи и стручњаци из области животне средине стално скрећу пажњу на чињеницу да ћемо ускоро бити поплављени водом. Морамо научити да не градимо на чврстом тлу, већ на води, да живимо и радимо тамо. Овај страх, или визија за будућност, мора да је инспирисао рад архитекте Винсента Цаллебаута и његових колега.

Аекуореа - плутајући град

Футуристичка архитектура Изгради и живи Аекуореа плутајући градФутуристичка архитектура Аекуореа плутајућег градаКућни водови кувајтског града показују изванредне облике који нам омогућавају да досегнемо веће димензије

Органске и природне зграде у Кувајту нису само визуелно фасцинантне. Они настављају да нам дозвољавају достизање нових висина чисто са техничке тачке гледишта.

Њен футуристички дизајн је типичан пример.

Органске пирамиде - поновно откривање органских облика

Историја нас учи да су наши преци имали знање које је било веома напредно и заборављено. Како су изграђене велике пирамиде, није врло јасно и многи сумњају ванземаљски утицај.

Био-пирамида 

Футуристичка архитектура гради и жива пирамида

Изгледа да су архаични и антички дизајн сакривали доста потенцијала у себи. Архитекти будућности намеравају да профитирају што је више од тога.

Био-пирамида, која је планирана за Каиро, типичан је пример савршене симбиозе између прошлости и будућности. У величини ће више пута превазићи египатске зграде.

Цлоуд Цаптуре, или како се облаци на правом месту

Ово није стамбени пројекат, већ је створен уз помоћ корејских архитеката. Овај пројекат има способност да ухвати облаке и доведе их тамо гдје су заиста потребни.

Цлоуд Цаптуре

Футуристичка архитектура и снимање уживо Цлоуд

Овакви футуристички пројекти представљају наду за више солидарности и чак дистрибуције робе међу људима широм свијета.

Ецориум у Јужној Кореји прави истраживање у окружењу стварно искуство

Истраживање заштите животне средине ће се одвијати у овом комплексу на веома атрактивној локацији. Радови у овој области биће веома атрактивни. Зграда је такође одличан пример енергетски ефикасне градње.

Ецориум у Јужној Кореји

Футуристичка архитектура Изградња и живот Ецориум Јужна Кореја

Даванг Моунтаин Ресорт у Кини

Даванг Моунтаин Ресорт у Кини је симбол футуристичке естетике. Овај комплекс изграђен је у облику свемирске станице, као и једног од сци-фи филмова. Изгледа да се људи осећају удобно у таквим комплексима ...

Даванг Моунтаин Ресорт у Кини

Футуристичка архитектура гради и живи Даванг Моунтаин Ресорт Кина

Да ли ће такве бање бити места сањивања за неколико деценија? Сигурно би могао провести тамо добро, зар не?

Нови номади: небодери будућности

Покушај живота на другим планетима тренутно се у великој мери сматра решењем неких проблема на Земљи. Али можда за многе људе ово је сан који није узрокован опасношћу глобалне кризе?

Небодер на Марсу

Футуристичка архитектура гради и живи номадски небодери Марс

Због тога створени су такви футуристички пројекти архитектуре као што су "Нове номаде". Они симболизују нови живот - у малом простору, али и даље мобилни и стилски

Подводни хотел

Ситуација је слична са овим подводним хотелом. Она представља добру перспективу на основу климатских промјена, а истовремено многи желе да наш свет постане један са подводним животом ...

Подводни хотел

Футуристичка архитектура Изградите и живите под водом

Градови на небу

Објекти под водом такође су решење за стицање више животног простора. Морамо да насељавамо Земљу на вишеструким нивоима тако да имамо довољно простора за живот и рад ... Неколико футуристичких архитектонских пројеката за градове на небу то доказују, као и подводне планове.

Футуристички град на небу

Футуристичка архитектура гради и Ливе Цитиес-Ски Пројект изградње футуристичке архитектуре и пројекта Ски Цитиес