Јапанске архитектонске куће Схигеру-Бан

Јапанска архитектура модерна кућа ноћу

Јапанска архитектура Схигеру - Бан куће ће вас импресионирати

Године 2014. освојио је Притзкерову награду. Ово је повод, али не и једини разлог због којег данас желимо да пишемо о Схигеру-Бан. Прави разлог нашег данашњег извештаја је да смо недавно постали свесни својих великих јапанских архитектонских кућа.

Дуго времена нисмо видели слике модерних дела ове архитектуре. Они су инспиративни и веома популарни на сваки начин.

Иновативна и импресивна

схигеру бан архитектура кућа јапанска архитектура
Убрзо на цену Притзкер-а

Јесте ли знали нешто више о Притзкеровој награди? Оснивач ове високе архитектуре је Јаи А. Притзкер. Његова жеља била је понудити престижну награду у области архитектуре, јер то није покривено Нобеловим наградама. Цена спонзорира хотелски ланац Хиатт. Након смрти Јаи Хиатт-а, темеље и награду управља његовим старијим сином. Данас се испоставља да су очекивања добро доказана. Ова награда промовише креативност у области архитектуре.

Архитектура која фасцинира

модерна архитектура схигеру забрана модерне зграде

Зграда Схигеру-Бан и Јапанска архитектура уопште

Схигеру-Бан је већ неколико година био део Јурија. Ово се догодило у годинама између 2006. и 2009. Рођен је 5. августа 1957. године. 2014. добио је награду. Према садашњем Јурију, његов рад симболизује мисију Притзкер-а. Али по нашем мишљењу, он такође симболизује најбољу савремену јапанску архитектуру. Зато што успева да дјелује на врло суптилан начин у исто време домаће и глобално. Друга се дешава пре свега доминацијом тако упечатљивог за данашњи архитектонски ваздушни елемент. Пространа дозвољавајући природно светло и напредне технологије за његово мајсторство да његови јапански архитектура куће људски и духовно подиже на одређену Далеко источној начин.

Архитектура са нежним линијама

јапанска архитектура кућа архитектура модернаПосебно модерна зграда

схигеру бан архитектура кућа модерна архитектура

Инспирација архитектуре

јапанска архитектура схигеру бан кућа савремена

Све је засновано на истраживању

Како се често дешава у животу, једноставне, али истовремено и наизглед случајне авантуре су резултат дубоких истраживања. Свака зграда се пажљиво испитује унапред. Само ова конструкција се сматра иновативном, што подразумева поновну употребу картона и картона.

Добијени радови су постављени врло брзо

схигеру забрана модерне архитектуре

Кућа изнутра

модерна архитектура јапански архитекта схигеру забрана

 У кризним областима, ово је веома користан радни модел. Зато што можете брзо градити такве зграде и они су одрживи на сваки начин. Ово апсолутно није случајност. На крају крајева, катастрофалне структуре су веома важне на дуже стазе и, према прогнозама, постају све важније током времена. Добра ствар у архитектури Схигеру-Бан је да је у хармонији са природом. Архитект користи ову моћ и ово је суштинска трансформација у јапанској и глобалној модерној архитектури. За сада се то чинило да се одупире природи. Сада се тражи стварање стабилности и живети у хармонији са природом.

Овде можете видети кућу

схигеру бан хоусе цартон јапанска архитектура

 Архитектура Теахоусе

теахоусе схигеру бан архитектура модерни картон

Ово нису само радови за "хитне" случајеве

Од великог значаја су дела Схигеру-Бан, такође у погледу развоја јапанског ентеријера. За његове радове далеко не ради само о брзим градњом зграда у кризним подручјима. Направи много успјешних покушаја, чак и под нормалним околностима планираним и створио зграде да би корисник био удобнији и угоднији.

Модерна архитектура

јапанска архитектура модерна архитектура схигеру забрана

Мала, али удобна кућа

Јапанска архитектонска кућа хитна модерна архитектура

Осим тога, естетика ентеријера ентеријера и међународна достигнућа ће имати користи једнако. Први је доведен до потпуно новог, повишеног нивоа.

Апсолутна сликовни доказ таквог учинка је веза широког прозрачном простору са бетоном, клизним вратима и белом надуване једра, која чини угао Цуртаин Валл Хоусе

јапанска архитектура модерна архитектура познати архитекти

Остале занимљиве карактеристике

Много више се може рећи о ауторима и њиховом значају за архитектуру - унутар и споља. Зато само желимо да предложимо неке иновативне аспекте који чине да је вредно прочитати више.

Прво, он открива заменљивост папира и бамбуса за јапанске архитектонске куће и ентеријере. Зато што се оба облика могу подједнако добро обавити и са оба. Дакле, можете одлучити у зависности од региона, које рјешење би било боље с обзиром на ресурсе у региону.

Такође је један од првих који интегрише типичне стамбене елементе у индустријској градњи. Услуга коју клијенти нису одмах толерисали, али која је очигледно пријатељска према радницима. Узима и аспекте међународног и јапанског дизајна ентеријера из прошлог века. Он доказује да се и из серије произведених предмета може показати изузетно занимљивим изненађујућом апликацијом. Разноликост и умирујући психолошки и друштвени ефекти. Тако ћемо похвалити његову заслуге у једној реченици.

Дизајн ентеријера у стилу Схигеру-Бан

схигеру бан дизајн ентеријера дневни боравак намештај

Зидни дизајн у бетонској оптици

модерна архитектура ентеријера дизајн шигеру бан