6 невероватних кућа уграђених у земљу

еклектичан екстеријер дизајн хобит кућа изграђена у земљи

Идеја "живјети под земљом" могла би бити фасцинантна за многе људе, а ипак ноћна мора за другу групу

Највише се одлучује за кућну зграду која тежи животној средини, али разлози за потпуну или делимичну подземну конструкцију варирају, укључујући и потребу за смањењем утицаја куће на сусједство, зграде гдје се не може проширити бочно или на горе, од топлотних и хлађених карактеристика земље.

Неки људи би градили на земљи само да би били скривени од страних очију.

Подземни дизајн и конструкција представљају многе изазове, као што су бушење, одводњавање, одводњавање, проблеми са приступом и пристојна дневна светлост и вентилација. Често се дешава да су подземне куће делимично уграђене у земљу или уграђене у брдо, тако да постоје и локације које су слободне за ваздух, сунце и глимпсес.

Погледајте ове седам кућа, од којих су неке уграђене у земљу.

Малатор, Футуре Системс, Валес (1998)
невероватне куће уграђене у земљу

Изненађујуће куће изграђене у земљи
Са драматичном локацијом на стјеновитом брду, ова кућа са простором једва испод земље. Она нема башту, нема довоза или повезаних отворених простора и непрекидно се меша у пејзаж. Са стране земље, мали застакљени улаз нуди поглед на спољни свет.

Отвори отворених врата дају осећај припадности језеру

Изненађујуће куће изграђене у зеленој зониУ унутрашњости су шарене монтажне компоненте. Из великог, закривљеног софа можете уживати у дивним погледом на галебе на Св. Бридес Баи.

Хобит Хоусе, Симон и Јасмине Дале, Велс (2005)

еклектичан екстеријер дизајн хобит кућа изграђена у земљиКућа је делимично уграђена у брда како би се смањио визуелни утицај

Невероватне куће уграђене у земаљске прозоре дрвеће удобно

Плафон формира око 30 грубо посечених стабала. Зидови су мјешавина зидова од сухих камених зидова и сламова. Покривач је изолован балама од сламе, покривених земљиштем и посејаним травом.

Холандска планина, Дениеувегенератие (Нова генерација), у Холандији (2011)

невероватне куће уграђене у земљу снијег покривен

Ова одржива кућа изграђена је у шумовитом холандском мору, где се земља спушта као мала планина и апсорбује кућу.

Због тога је кућа уграђена у брдо изолована и сакривена. Улаз је прекривен на планини.

Конзолни дрвени таван

невероватне куће уграђене у стаклене зидове

Конзолни дрвени плафон спушта се преко земље, има застакљене отворе да максимизира сунчеву енергију и олакша унутрашњост. Термална маса куће задржава топлоту када је потребно и природне карактеристике земље хладе кућу лети.

Унутрашњост куће је изненађујуће светла и повољна, са површином изложених бетона и обојених авиона

Изненађујуће изграђено у земљаним кућама декорисање ентеријера дрвени сто

Собе имају пећерску атмосферу са природним светлом кроз дубоке секције на брду или кроз велике, јужно освијетљене отворене просторе испред са погледом на шуму око.

Дом Цесара Манрикуеа, острво Ланзароте, Шпанија (1966)

невероватне куће уграђене у егзотичну ексотичну камену

Ова позната кућа изграђена је на месту вулканског кратера из 18. века у Ланзаротеу, Шпанија. На земљи се види нискобројна, благо побељена зграда, где се кактуси и живописне челичне скулптуре појављују у неугодном вулканском пејзажу.

Овде се осећа осећај као да би лава ушла у собу

невероватне куће изграђене у окружењу природног окружења

На улазном дијелу су студије уметника са великим панорамским прозорима који гледају на базалтски пејзаж.

У једној од пећина налази се полукружна бела софа око једне палме која се протеже преко рупа до плафона

Изненађујуће куће изграђене у осветљењу амбијента земље

Велике рупице на поду и каменим степеницама доводе до доњег спрата, гдје је у просторијама вулканског базалта бушено пет соба повезаних уским пролазима, обојеним у бело.

Дани Ридге Хоусе, Царвер и Сцхицкетанз, Биг Сур, Калифорнија

невероватне куће уграђене у земљу занимљив дизајнЦиљ ове куће је био да је одржив. Да би задржали околни пејзаж и заштитили кућу од комшија, архитекте су одсекли клин у брду и изградили кућу у њој. Дакле, благо закривљени плафон је узгајан са родним травама. Цела фабрика је заглављена под земљом.

Глазирани зидови обезбеђују поглед на Пацифик и прикупљају соларну енергију, која се складишти у термичкој масти земљишта кречњака

невероватне куће изграђене у земљи савремени рустични декорЗидни зид и поклопац на земљи минимизирају губитке топлоте. Постављање прозора са истока на запад промовише ветру да се охлади током топлијих месеци.

Вилла Валс, Цхристиан Муллер Арцхитецтс и СеАрцх, у Швајцарској (2008)

изненађујуће куће уграђене у земљане стазе од бетона

Вилла Валс је модерна верзија старих подземних станова. Захваљујући посебној осјетљивости локације, архитекти су изградили кућу дубоко на стрмој падини, тако да то не нарушава околну природу. Кућа је више попут шупљине на планини.