Сустаинабле ецо хоусе у облику фудбала намењеног Лионел Мессију

Луис де Гарридо Сустаинабле ецо-хоусе у облику фудбала

Дизајнерска вила архитекта Луис де Гарридо

Инспирисан обликом фудбала, архитекта Луис де Гарридо дизајнирао је фантастичну еко кућу специјално дизајнирану за аргентинску фудбалску звезду Лионел Месси. Еко кућа "1: 0" има масивни, цилиндрични облик и има кровну башту са бујном вегетацијом и одрживим карактеристикама.

Из начина живота и интереса његовог идеалног клијента - Лионела Мессија, архитект је створио овај виртуелни дом у односу на познатог фудбалера.

Еко кућа би требало да буде на површини од 35 км. северно од Барселоне. Из погледа птичје перспективе, структура изгледа баш као фудбал са типичним шестоугаоном шаблоном. Половина крова ће бити прекривена травом, а друга половина - троугласта мрежа од огледалног стакла која омогућава слободно прожимање дневног светла у кућу.

Одрживи еко-кућа у облику фудбала

Луис де Гарридо Месси Одржива еколошка кућа у облику фудбала
Дрвене терасе око куће повезују унутрашњост и екстеријер. Посетиоци могу ући у кућу кроз капију са зеленим кровом. У дворишту је огроман базен.

Ова еко кућа је заједнички пројекат Националне асоцијације за одрживу архитектуру, гдје архитекте дизајнирају еко-кућу дизајн за листу познатих људи.

Из погледа птичје перспективе Луис де Гарридо Месси барцелона Одржива еколошка кућа у облику фудбала  Одржива структура зграде северно од БарцелонеОдрживи еко-кућа у облику фудбалаАтрактивна, модерна архитектура - направљена за мерењеОдржива еколошка кућа у облику фудбалске барцелоне

Више фотографија дизајна