Солидан футуристички дизајн кућа лоциран у Аустралији

чврста футуристичка кућа дизајн аустралије архитектуре

Солидан футуристички дизајн кућа лоциран у Аустралији

Аустралијска компанија Цхарлес Вригхт Арцхитецтс користи мешавину префабрикованих и ин-ситу бетона за изградњу куће која може издржати најјаче урагане у северном делу Куеенсланда.

Двоспратна резиденција виси на ивици језера у области кише на плажи

чврста футуристичка кућа дизајн Аустралија резиденција
Површина кишне шуме је склона тропским циклоном на врху метеоролошке ваге. Велики конзолни волумен није само довољно јак да издржи ове циклоне, већ и спречи уласке воде током пратећих поплава.

Зграда може издржати најјаче урагане у северном делу Куеенсланда

стабилна масивна футуристичка кућа дизајн аустралија временски отпорна чврста

Архитекта Цхарлеса Вригхт-а дизајнирала је зграду да буде самостална и самостална. Соларни панели на крову стварају електричну енергију, док систем воде од 250.000 литара омогућава корисницима да користе технологију рециклаже кишнице и сиве воде.

чврста футуристичка кућа дизајн аустралије структуре"Циљ није био само стварање техничког резултата", објашњавају архитекти, већ стварање зграде која у великој мјери користи природне погодности и поново успоставља околишну природну околину мокраће. "

Кућа пружа климатско неутрално решење за еколошки осетљиву локацију на ивици планинске прашуме ФНК

чврста футуристичка кућа дизајн аустралија временски отпоран циклон

Зграда се зове Стамп Хоусе и има улепшени екстеријер направљен са мрежом кружних јама која пролазе кроз зидове и кров.

Улаз у зграду је на горњем спрату

чврста футуристичка кућа дизајн унутрашњост Аустралије

Улаз у зграду достигао је пролаз - дугачак мост преко воде. Унутар велики дневни боравак има неколико сједећих мјеста, има кухињу, трпезарију и теретану. Спаваће собе налазе се у крилима.

Бетон је развијен и изолован уграђени кровни кровни поклопац како би се обезбедила стабилна, хладнија и удобнија годишња температура околине

солидна футуристичка кућа дизајн Аустралија приземље

Ево више информација од Цхарлес Вригхт Арцхитецтс:

Кућа стампа
ЦВА је решена од стране купаца пројекта да достави угљеника неутралан решење за еколошки осетљиве локацији на рубу ФНК плаже прашуме. Циљ није био само стварање техничког резултата, већ и изградња зграде која у великој мјери користи природне погодности. Зграда има изграђен водени екосистем, који је резултат дугогодишње сарадње са Националним парковима, агенцијама за заштиту животне средине, државним и локалним властима.

 Дизајн користи масивне кочнице за ублажавање ефеката могућих поплава и "краљевске плиме" поплаве са циклонским активностима. Пројекат је развијен да издржи чврсте и интензивне циклоне.

Дизајн је направљен у иновативној комбинацији монтажних бетона на квадрату     чврста футуристичка кућа дизајн аустралија расвјета