Епоки на малтер за цемент – која је разлика?

Епоксидни малтер са цементним малтером са гуменом лопатицом

Епоки на цементни малтер

Епоки малтер постаје све популарнији међу произвођачима цигле и грађевинских радника. Овај материјал показује нове и нове предности.

Цементни малтер је направљен од мјешавине цементног праха. За разлику од епоксидног малтера: Састоји се од епоксидних смола, које су напуњене прахом.

Добијени минерац има врло високу издржљивост и практично је отпоран на прљавштину. Зашто је то?

Нормални малтер није водоодбојан и стога може апсорбовати воду и као резултат, непријатне мрље формирају. Да ли сте уморни од чишћења непријатних места на зиду?

Потом је епоксидни малтер вероватно ваша ствар

Епоксидни и цементни малтер велики сјајни
Епоксид је креиран из два различита типа смола помешан са пунилом. Зато је то прави избор за јаче припреме и подручја која често долазе у контакт са водом. Осим тога, овај материјал показује већу адхезију и хемијску отпорност од цементног малтера.

Упркос многим предностима, али морамо нагласити да је рад са Екпосид малтера много теже него са цементним малтером. Понекад изгледа као пластика и многи власници кућа сматрају то непријатним.

Нормални малтер је много лакше формирати на спољним ивицама (где се плочице морају поставити на углове између два зида). Много је теже постићи исти ефекат са епоксидним малтером.

Потребно је много више времена да се постави између плочица

Епоки на граничном цементном малтеру тамносива

По мом мишљењу, треба купатило у три или четири круга. Епоксидни малтер се брзо учвршћује.

Ако желите истовремено да користите целу мешавину, не можете их добро дистрибуирати

Епоки на цементном малтеру подне плочице у изгледу дрветаЕпоксидна смола или остатак површине плочица има сјајну површину. Треба да пазите да видите да ли мајстор пажљиво третира плочице како би избегли тај ефекат на нежељеним местима.

Неке ствари такође садрже пакете за чишћење, који садрже специфичне хемикалије. Препоручујем вам да га купите. То је вриједно, јер у супротном морате платити мајстору прековремени рад за чишћење и то није јефтино.

Неки епоксидни малтери су посебно произведени за стаклене плочице. Многи брендови нуде две варијанте. Разлика лежи у делу за пуњење малтера. Овај за чашу је много финији и избегава гребање.

Крајњи резултат је најважнија ствар - од стране Јасон Балл Интериорс, ЛЛЦ

Епоки на цементни малтер Фине пруге и бијеле орхидеје

тип: Питате се како прилагодити малтер вашој боји? То је важно, јер то је једини начин да постигнете савршене резултате!

Ретко можете савршено поставити плочице и зато би требало да изаберете нијансу сличну плочицама

Туш кабина од епоксидне и цементне малтере са седиштем

Неке неутралне нијансе, као што су браон или мока, могу се постићи с нормалним малтером веома тешко. Многи људи више воле епоксидни малтер управо због своје јединствене боје. Сенка ове врсте малтера дугује пунило и то се апсолутно распршује равномерно. Такође нема слиједеће недостатке: његов пигментација неће нестати током процеса чишћења.

Питајте свог продавца да унапред припреми пуно боје. Онда можете схватити колико вам заиста треба за цео посао.

Можете направити минерално сјајно додајући иридесцентне честице у вашу мешавину. Такође можете припремити узорак унапред пре него што попуните цијелу количину. Постоје и многе друге опције које се могу постићи кроз мешавине.

Зашто не савладати купатило са вхирлпоолом код куће

епоксид против малтера за цементни малтер

наговештај: Средњи сив је најсигурнији избор за нормални малтер. Већина мешавина ће с временом постати сива, нарочито ако се чисте сапуном и водом.

Изузетно велики сунђер за фугирање

епоксид насупрот цементном малтеру лимун жутог сунђера

оИако су опције веома различите, требало би се више определити за специјализовану варијанту. Бар сам то мислио. Тешко да можете добити исте резултате са нормалним сунђером.

Овај чланак сам написао у одговору на многа питања о разлици између два типа малтера. Сада се надам да ћу пружити довољно опћег знања за све читаоце.

Епоксидна смола против цементног малтера