Модеран и функционалан намештај у стилу Баухаус

Столица за намештај столице у Баухаусу челични ратан

 Упознајте Баухаус стил боље

Они су прави класик у области дизајнерског намештаја: намештај Баухаус дизајна је безвременски и може се комбиновати са готово било којим дизајном ентеријера скоро 100 година. Захваљујући овом богатству варијанти, стилски и истовремено функционални дизајнирани предмети су преживјели векове и данас су популарни као и увијек.

Креативни ум, који Баухаус стил развила у Вајмару 1919. године, припадао Валтер Гропиус, немачки архитекта који је у смислу модерног дизајна идеја комад свог времена је увек био испред. Чак и данас се сматра ко-оснивачем модерне архитектуре. Године 1919. основао је Стаатлицхе Баухаус у Вајмару, уметничкој школи која је поставила курс за будућност. 1925. године умјетничка школа се преселила из Веимара у Дессау. Више историјских позадина можете наћи на овој страници.

 трпезаријски сто столице баухаус стил
Њихова оригинална венчање је епоха од 1919. до 1933. године, у 20. веку дошло дизајн, који се сматра мост између ликовне и примењене уметности је одувек био прави препород и од тада не само архитектуре и савременог графичког дизајна, али изнад свега такође снажно утицала на индустрију намештаја. Намештај у стилу Баухаус модеран је и функционалан у исто време и стога је увек извор инспирације за креативне умове данашњице.

 Модерно не мора бити скупо

 Намештај није јефтин. Ако цените стилски дизајн, често морате платити добар износ за то. Насупрот томе, јефтини намјештај често недостаје правом шарму. То не мора бити јефтино или стилско. Ако желите да трошите мало новца и волите да се крећете, можете направити такозвани Хартз ИВ намештај - инспирисан дизајном Баухаус-а. Хартз ИВ намјештај је елегантна дизајнерска идеја бренда селф-маде, која се може завршити с малом ручном вештином и неколико једноставних корака. У рустикално-удобном Баухаус дизајну они изгледају много и још увијек поштују буџет.

наручите баухаус дизајн стила

Ево занимљивог интервјуа са Ле Ван Боом, који је то измислио. Он зна како се непроходан стилски намештај може постићи када је приход чврст, јер је успешан архитекта и дизајнер из Берлина некада био добитник Хартз ИВ-а. Дизајнирао је дизајн за намештај Хартз ИВ на Волксхоцхсцхуле (ВХС). Ако још нисте открили мајстора, можете га надокнадити тамо. ВХС сада нуди специјалне курсеве у којима се подучава израда серије намјештаја Хартз ИВ. Концепт показује да квалитетан укус дизајна не мора да пропадне због потребног буџета и да се данас сви могу послужити елегантно са малим ручним вештинама и креативним идејама. "Форма прати функцију" је мото дизајнера и произвођача намјештаја Баухаус који су учинили своју мисију да савремени и стилски дизајнирају доступност сваком слоју друштва данас.

баухаус стил намјештај столица канцеларија дневни боравак Стил Баухаус поново осваја тржиште намештаја

 Стилови намјештаја су попут песка на мору, али ако погледате веома блиско, скоро свуда на себи пали додир Баухаус-а. Уз основна идеја да се створи функционалну дизајнер намештај који комбинују стил и практичност идеал заједно, програмери и напредне мислиоци Баухаус стилу апеловао на широкој групи купаца. Није ни чудо што су добри комади убрзо ушли у масовну производњу. Данас се слика поново промијенила. Иако Баухауса и даље стоји за јефтине дизајнера намештаја су опремљени форме и функције, али у серијској производњи правог Ловер и колекционарство су постали, носи име дизајнера намештаја и то с правом. Сваки дизајнерски продавац намештаја који је на нечему ће имати један или два комада на понуди, а стварни навијачи Баухауса ће наћи оно што траже у бројним продавницама данас. Наравно, с времена на време је и права куповина.

баухаус стил столица бела еамес

Робустне и добро обликоване столове и столице у Баухаус стилу могу се купити на адреси -десигнловер.цом, између осталог, где постоје и редовне понуде и попусти. Прави класични дизајн је столица за челичне цеви, која се у готово сваком стилу прилагођава сваком стилу унутрашњег дизајна. Може се наћи у модерним и добро опремљеним канцеларијама и медицинским праксама, као иу просторијама за забаву. Прекрасна комбинација је, на пример, столице за столице Марцел Бреуер са столом за столом Цхарлеса Еамеса - не само у канцеларији, већ иу приватној трпезарији.

  намештај од стола баухаус стил

Стога, Баухаус стил наставља да шири богатство аспеката који није други. Једноставни облици стварају модеран изглед који и даље зрачи безвременски шарм и стога никад не излази из моде. Они који се одлуче за Баухаус-комад нађе прави класик дом да није само довољно издржљив да траје генерацијама, али и дизајна идеја сутрашњице још лакше пратити може. Трик је да смањи на једноставне геометријске облике као што су кругу, квадрату и троуглу као примарне боје црвене, жуте и плаве, који су у комбинацији са суптилним контрастима у белој, црној и сивој боји. Материјална основа је челична цијев, која је данас врло јефтина за производњу и још увијек омогућава произвођачима да нуде прави дизајнерски намештај за мали буџет.

Модерна дизајнерска столица столица стил Баухаус