Цоол идеје за савремене спољашње степенице са осветљењем

ЛЕД осветљење спољне степенице коловозна пешачка стаза плава боја модерна

Цоол идеје за животиње за индиректно осветљење на отвореном

Врт може бити фантастичан ноћу. Али ми људи не можемо добро видети ноћу и то може бити опасно, поготово ако кренете на неуједначене површине.

Међутим, уз правилно осветљење, ово потенцијално опасно подручје можете претворити у врхунац.

У идеалном случају, требало би да имате довољно светлости око степеништа и близу степеница како бисте могли безбедно да ходате. То понекад може бити веома лако. Све што вам треба је мало светла са обе стране.

Али, како се често дешава у модерном дизајну, може се комбиновати практично са естетиком.

Ако планирате спољне степенице и кораке у сваком случају, размислите о различитим могућностима осветљења напољу. На пример, можете користити опруге или бочне стране, које се такође могу инсталирати у парапетима и оградама. Дакле, можете направити свој пејзаж још посебнијим.

Покажите ситуовану ситуацију - модерно вањско степениште са освјетљењем

модерно вањско степениште са индиректно осветљеним степеницама дрвета
Осветљење степеника може бити апсолутно нормално, или може бити уметничко дело. Геометријски изрези на сваком носачу омогућавају приступ пуно свјетла овдје. Али оно што стварно видите су различити обрасци.

 За уске степенице, можда је одговарајуће користити шаблон само једном.

Понављање истог образца на сваком додатном нивоу ствара изванредан ефекат

модерно вањско степениште са освјетљеним каменим степеницама

Међутим, када је у питању освјетљење већег степеништа, можете склопити неколико свјетала око сваког постоља

модерно спољно степениште са осветљењем уграђено у торњу за седењеДугачка и ниска степеништа могу бити дивна за ноћну оријентацију

модерно вањско степениште са осветљењем уграђеним каменим лежиштем

Светлост ће проширити рисер, побољшати видљивост.

Дакле, ваши гости ће бити сигурни.

Држите ствари једноставним

модерно вањско степениште са освјетљењем изграђено у степеницама каменог степеништа

Понекад су светла око степеништа све што вам треба. Стил ових светала добро се уклапа у башту. Они имају исту декоративну вредност током целог дана.

Индиректна светла

модерно вањско степениште са спољашњим спољашњим светлом Светиљке за покривне слојеве оградемодерно вањско степениште са освјетљењем уграђено у ограду

Друга сасвим једноставна за коришћење опција, која такође добро функционише на терасама, су светиљке за слојеве покривача ограда и довнлигхтс који се могу интегрирати на постове.

Већина ових прибора је лако пронаћи и накнадна уградња постојећег степеништа на трем не би требао бити нарочито тежак задатак.

Поглед доље

модерно на отвореном степеништу са осветљеним каменим посудама

Светла, која изгледају више доле, а не горе или бочно, доприносе дивном ефекту: стварају меке купке око степеница. Светло је довољно да видите где идете. Али у исто време не сија директно у ваше лице. Не морате да осветљавате сваки корак. Потребно је само толико светла да се осећају безбедним.

Погледај у страну

модерно вањско степениште са прозирном фасадом

Бочне стране обезбеђују рачун око степеница. Овде имате лампу у углу сваке етапе. Они нису робустни, али дају довољно светла ноћу.

Мешајте ствари

модерно вањско степениште са минималистичким дизајном

Када је у питању светлост и његов дизајн, требало би да будете у стању да превазидјете границе. Понекад комбинација различитих светала чудесно функционише. Драматични кораци који се подижу изнад трава су потпуно осветљени. То је прави израз овдје! Зато што су други једноставно уроњени у светлост, који разбијају углове.

Ово светло наглашава овај архитектонски елемент и околни пејзаж. Али, такође има врло практичну функцију: обезбеђује сигурност на овим неформалним степеницама без ограде. За упоређивање, за дугим степеницама иза њега потребна су свилена светла да буду осветљена и безбедна.

Појединачна светла у центру сваког подизача пружају право освјетљење овдје

модерно вањско степениште са индиректно постављеним расвјетом

Штавише, доприноси додатном осветљењу у соби. Изгледа само занимљиво! Имате довољно светлости кроз светла на поду, на оградама и истовремено - довољно нијансама да све то учините занимљивијим.

Секундарно светло око целог улаза чини се да сте добродошли

модерно спољно степениште са осветљењем уграђено у гаражном дворишту

Ово је постигнуто мешањем довнлигхтс. Постоји традиционално светло изнад капије, тако да број на њему постаје видљив. Резултат: топло и позивно светло.

Дизајнирајте на свој начин

модерно вањско степениште са осветљењем уграђене индиректне ЛЕД диоде

Погледајмо пример овде: вероватно вам нису потребни довнлигхтс, али сијалице дефинишу горња и доња подручја. Они представљају снажан украсни елемент. Бела стакла омогућавају сјајем кроз знакове сијалица.

Желимо вам успјех и надамо се да ћете бити од помоћи!

модерно спољашње степенице са осветљењем уграђене ЛЕД плаве светлости

Претходни примери су имали нешто заједничко: били су прилично опрезни. Можда желите да обогатите једну од ових идеја додавањем црвене, плаве или друге светлости?