Интегрисано кућно осветљење – инсталирајте осветљење собе

уграђено кућно освјетљење кухињског бијелог намјештаја

Интегрисано осветљење код куће - правилно поставите осветљење собе

Да ли желите да научите да правилно процените потребу за светлошћу у својој соби? Да ли желите да одредите тачну висину светиљке и да разумете преостало важно правило осветљења? Овај чланак намерава да вам пружи драгоцену помоћ у том погледу.

 Изгледа да наше куће цветају као цвеће када се направи прави избор светлости. Овај успех може се посебно остварити уграђеним осветљењем. Ове врсте сијалица помажу вам да дизајнирате светлу собу много боље од било којег другог уређаја. То је јасно наше мишљење. Зато смо овај чланак посветили уграђеним светлима.

Дизајн светлости је и наука и уметност

Интегрисана кућна расвјета кухињске полице столне столице
Одредите тачну снагу!

Да ли знате врло једноставну формулу за проналажење коришћене светлости у соби тамо? Сада ћемо вам рећи (још увек)! Прво израчунајте укупну површину простора за освјетљење. Затим бисте требали умножити резултат 15. Сада имате целу снагу за осветљење собе.

Сада је мали задатак: ако је ваша соба 5 к 6 метара, онда је површина изнад 30 квадратних метара! Сада би требало да размножите то 15 пута и приближите се 450 вати!

Облик осветљења

Уграђена светла са широким углом најбоље решење за амбијентално осветљење. У неким случајевима, морате се фокусирати на њих. Тако можете боље осветлити кроз уске углове у случају осветљења одређених подручја.

Користећи прави облик светлости можете повећати ефикасност

Интегрисана кућна расвета дневна соба слика јастука

Одредите прави број светала

Да ли сте већ израчунали број ватата који су вам потребни за своју собу? Колико сијалица желите да интегришете? Подијелите коришћени памук по жељеном броју сијалица. Резултат вам показује колико ватата треба да имају сијалице.

ЛЕД или халогено светло

Оба рјешења могу бити добра, али морају бити свјесни различитих постигнућа. Еквивалент ЛЕД диода од 5 В је халогена светлост од 40 В. Обично постоји ознака на амбалажи.

Расподела светла у соби

Не само да је број светиљки и њихов капацитет, већ и исправна расподела у просторији је од суштинског значаја. Онда имате најбоље ефекте.

Наравно, ово су само опште смернице и са неким ћете морати да радите, ако соба има другачији облик.

Важно је да коначно постигнете хармоничну атмосферу. Већ ћете се осећати где треба да уклоните или додате једну или лампу.

Један метар треба да буде растојање између светла и између њих и ивице плафона

Интегрирани осветљење кућних спаваћих соба креветДодавање даљих конструкција

Ако не живите на тавану, највероватније нећете моћи да причврстите светла без ризика од изградње. У том случају морате поставити висећу конструкцију да бисте интегрисали светла тамо. Овакво решење се може видети у доњој соби.

Регулишите снагу светлости

Користите савремене адитиве за регулисање интензитета светлости. Дакле, не бисте трошили непотребну енергију, а могли сте и да прилагодите светлост расположења и прилике. Као резултат, сијалице ће трајати дуже.

Искључите светла по зонама
Такође можете имати неколико станица од којих укључујете светла. Дакле, не морате увек укључити сва светла истовремено.

Зар не желите да осветлите своје радове помоћу гимбалног светла?

Уграђено кућно осветљење уграђено у камин дневни боравак

Изаберите ставку

Ово ће бити прекрасна фокална тачка у соби. Можете експериментисати са светлом док не добијете најбоље ефекте. Карданска светла имају неопходну флексибилност, јер се могу искривити, савити и искривити.

Иста врста светла су такође веома погодна за одређене области циркулације. Током инсталације, могли сте да седите у столици. Дакле, можете да видите, ако сте достигли оптимални пад. Ваше раме и глава не би требало да блокирају зраке светлости.

Осмишљавање осветљења у купатилу заиста је веома тежак задатак

Интегрисано осветљење у купатилу

Помешајте светла у купатилу

Обично можете постићи најбоље резултате са светлима различитих типова.

Светла за собу најбоље функционишу у санитарним просторима. Два снажна светла треба поставити близу прозора. Контактна подручја ове две особе би се нужно преклапала.

Потребно је у купатилицама које су отпорне на влагу. Тако бисте избегли непријатне несреће у купатилу.

Користите светла у спољашњем делу, која су намењена за влажна подручја

интегрисано осветљење код куће екстеријер минималистички

Зато што на терасама и на терасама већ може бити влажно. Јер они могу бити изложени киши, снегу и магли, а онда вам је потребна сигурност.

Да ли желите да ваша кућа буде светлија? Желите ли да ваш стан буде поплављен свјетлом? Онда планирате светло заиста озбиљно. Размислите конструктивно и сазнајте све најновије вести на тржишту.

Желимо вам пуно забаве!

 Интегрисано осветљење у кућној канцеларијиИнтегрисана канцеларија кућне канцеларије за кућно осветљење

Тамни амбијент у купатилу

Интегрисано купатило са уграђеним купатиломРустична кухиња - дрвени намештај, комбиноване вјешалице и плафонска расвјета  Интегрисано кућно освјетљење кухињског дрвета рустикално