Renovera gammalt hus – ett inspirerande exempel från Amerika

gammalt hus renovera projekt hus fasad byggnad nära hus väggar färg grön

Renovering av ett gammalt hus - Hur man integrerar Lego-tegelstenar i det verkliga livet

Hörde du också till de barn som älskar Lego-spelet? Om så är fallet kan du vara en arkitekt eller någon annan typ av konstnär ... kanske bara en livsartist. Något liknande gäller Jeffrey Pelletier.

Han är arkitekt.

Hans fascination för de färgade byggstenarna slutade inte i hans tonår. Ja, han har också arbetat med dessa bitar i sina vuxna år. Vid någon tidpunkt har han en uppsjö av sådant och mycket mer kvadratiskt utrymme för att få dem till handling.

Han och hans partner Christopher Pasco förvärvade 1902 hem i Seattle. Karaktäristiskt för detta var de generösa bekvämligheterna, de blygsamma proportionerna och det praktiska läget i distriktet Capitoll Hill. Under renoveringen bestämde de sig för att behålla grundstrukturen, men att anpassa lägenheten till den moderna stilen. Så du har fördelarna med de två sakerna. De har planlösningen av en modern lägenhet, men samtidigt känslan av ett gammalt hus. Färgplattan, som du använder i ett sådant fall, är verkligen slående ... som Lego ...

Huset en överblick:

Vem bor här: Jeffrey Pelletier, Christopher Pasco, son Kellen (ålder 1) och Cavalier King Charles Spaniel Helo och Athena.

Plats: Capitol Hill kvarter i Seattle

Storlek: 306 kvadratmeter, 5 sovrum och 4 badrum

Byggår: 1902. Rekonstruktion år 2013

Intressanta fakta: Under renoveringen upptäcktes en tidskapsel från år 1980. Vid den tiden fungerade byggnaden som pension

renovera gammalt hus projekt




Pelletier och Pasco (Facility Manager by profession) bodde i lägenheten i sex år innan de började sin rekonstruktion. Det gamla huset var väldigt mörkt, hade dålig tillgång till gården och många av de ursprungliga anläggningarna förstördes. Det saknade många av dessa detaljer som gör ett gammalt hus charmigt. Detta hämtas från ägarna själva.

Efter omvandlingen såg allt annorlunda ut. En ville ha lyckats göra området riktigt speciellt. En av de nya elementen var golv till tak bokhyllor. De är en ergonomisk lösning som har utökat levnads- och lagringsutrymme.

Ett helt nytt utseende efter omvandlingen

gammalt hus renovera projekt vardagsrum efter trädet

Den frodiga färgpalett inspirerades av det lokala klimatet. I Seattle kan detta beskrivas som permanentgråt. Därför har du bestämt dig för ljusa nyanser. Dessa kan enkelt ändras om du inte gillar dem vid någon tidpunkt.

Väggarna i vardagsrummet var målade med en speciell färg som kallades fyrverkerier. Huset har inga taklister och det är därför som Pelletier bestämde sig för att lägga till det överallt. På kanterna av bokhyllorna har du tagit deras formulär. Bokhyllestegen har underlättat åtkomst till de olika hyllorna. Du kan använda dem i olika rum.

Den frodiga färgpalett inspirerades av det lokala klimatet

gammalt hus renovera projektet efter omvandling färgschema väggfärg röd



Familjen husets kamin kollapsade 2001. Rummet var fyllt med bitar och rester av trimmen när paret flyttade in där.

Tillsammans med N & R Konstruktion de redesignade området. Det var ett högt och samtidigt stramt utrymme. Rummet kändes som ett torn. Den upphöjda hjärtat ger extra sittplatser där du kan njuta av en drink.

Kosiness i vardagsrummet

renovera husrenovering efter omvandling färgschema väggfärg grön

Efter det röda vardagsrummet och det gröna familjerummet verkar den grå matsalen som en lugnande. Det beslutade medvetet på en fridfull färgpalett i detta rum. De letade efter något äldre och mer klassiskt.

Neutral färgpalett i matsalen för att kompensera

gammalt hus renovera projekt matsal efter rekonstruktion grå väggfärg

Den enhetliga formen på trimmen och den solida vita färgen svetsar samman rummen, som annars är i olika färger. Golvet är också gjord av brasilianskt körsbärsträ för ett likformigt utseende.

Trägolvet ger extra harmoni

Hus renovering renovera matsal efter konvertering grå väggfärg

Pelletier tog allt ut ur köket. Han har skapat ett nytt rum, bestående av delar av det gamla köket, förrådsrummet och badrummet. Han delade upp rummet i separata utrymmen för arbete. De upplysta skåpen skapades för inget speciellt ändamål. Du gillar precis hur de tar in mer ljus in i rummet.

På de öppna hyllorna håller du kockböcker och dagliga rätter, saker som du vill ha till hands

Renovera gammalt hus projekt efter ombyggnad kök köksidéer

Definiera separata arbetsytor

renovera hus efter ombyggnad kök köksredskap bänkskivor

Övergången från huset till utsidan var väldigt besvärligt utförd i det gamla huset. Därför har en uppsättning fällbara altandörrar lagts till. Dessa kom i stället för det tidigare förrådsrummet och badet.

Direkt övergång till utomhusområdet

Hus renovera projektet efter ombyggnaden köket trä veranda dörr

När dörrarna är öppna känns du nästan som att laga ute. Den angränsande terrassen och trappan ger en enkel övergång till gården nedan.

Man har lagt en hundlåda inuti en förvaringsenhet som skiljer köket från entrén. En sida är alltid öppen och grillen på båda sidor ger ventilation. Djuren kan också ha synpunkter i mycket olika riktningar.

Med tankar om husdjur

gammalt hus renovera projekt husdjur hund

Lådorna är normalt ett mycket svårt ämne, eftersom du knappast kan installera andra möbler runt dem. Men om du kan integrera dem var som helst kommer de att bli en framträdande funktion i hemmet.

Helo och Athina kan flytta runt huset under dagen. Dock föredrar de ofta att stanna i lådan. De känner sig säkert och skyddade där. Ett avlopp på golvet undviker olyckor.

En Amgenta dörr öppnar till ingången. Köket kan ses genom ingången på baksidan. Det gamla huset hade inte ett sovrum, så Pelletier bestämde sig för att sätta upp en. Han har samlat två mindre rum för detta ändamål. Dessa var tidigare mindre sovrum. Skåp fyller väggen i ett av dessa rum. De tjänar också som omklädningsrum och garderober, beroende på vilken del du befinner dig i.

Framdörren lägger till en ny färg accent

gammalt hus renovera projekt färgschema rosa vit lego

Arkitekten byggde också om rummet framför de främre svarta trapporna. Detta område fungerar nu som en stor terrass som du kan komma in från garderoben.

Det stora sovrummet har ett separat badrum efter renoveringen

gammalt hus renovera projekt sovrum säng trägolv svart vit

Ursprungligen fanns det bara ett gemensamt badrum på andra våningen. Pelletier har lagt till en annan bredvid sovrummet. Duschhuvuden ligger i båda ändarna av duschen. Intelligenta medicinskåp har öppna hyllor som har integrerats underifrån. Så du undviker det, att diskbänken är fylld av de små sakerna från vardagen.

Lyx i badrummet

gammalt hus renovera projekt badrum trä glas

Arbetsrummet lyser i denna blå färg

gammalt hus renovera projekt arbetsrum hemmakontor väggfärg blå

Huset hade en gång en full källare, men det var allt annat än inbjudande. För det mesta berodde detta på de relativt låga taken (1, 9 meter höga). Du måste också gå igenom en garderob för att lyckas med detta.

Renovering av ett gammalt hus - källaren före renoveringen

gammalt hus renovera projekt källare innan

Efter konvertering var taket 2,7 meter högt. Det skapade en mycket välkomnande atmosfär som var perfekt för underhållning av sonen Kellen och hans vänner. Du kan organisera mycket där utan att störa resten av invånarna eller grannarna.

Källaren efter rekonstruktionen

gammalt hus renovera projekt källare efter bin hausbar

Kallas Lego Lounge, detta område inkluderar bar, media rum, tvättstuga, förvaring och rum. Pelletiers beslut att sänka en nivå var mycket modig. Men som ett resultat har du ett extra vardagsrum och du behövde inte expandera husstrukturen.

Pelletier Lego-stycken lagras vackert på hyllorna. Hans son verkar ha förvärvat denna passion.

Finns också Lego tegelstenar fascinerande?

Renovera gamla husprojekt efter rekonstruktion av husbaren i källaren

Pelletier har tagit bort en garderob i trappans övre del. Således är vägen ner mycket friare och roligare

Renovera gamla husprojekt efter rekonstruktion av baren i källarstången

Nedre våningen har du en bestämd modern design som strävar efter. En projektions-TV-enhet hänger från taket och förvandlar utrymmet till ett modernt mediarum.

Gästrummet i källaren känner inte under jord och det beror på högt i taket. Vita väggar och djärva färger bakom sängen lägger till det öppna utseendet också.

Gästrum i källaren efter renovering av huset

gammalt hus renovera projekt sovrum gästrum orange vit väggfärg

Utomhusområdet var för skört för ägarens smak. De hade faktiskt blivit förälskad i den livfulla färgen i grannhuset. De har sett detta som en möjlighet att göra sitt eget Seattle hem till en version av Painted Ladies i San Francisco.

Renovering av ett gammalt hus - husfasad före renoveringen

gammalt hus renovera projekthus fasad byggnad innan

Efter omvandlingen: Huset ligger intill ett kommersiellt område och detta motiverade ägarna att skapa något mer exuberant. De använde färgerna på Benjamin Moore Blushing Red och Douglas Fir. Atmosfären känns glad och ljus, även om dagen är väldigt mörk.

Renovering av ett gammalt hus - husfasad efter rekonstruktion

gammalt hus renovera projekt hus fasad byggnad nära hus väggar färg grön

Varje dag fotograferas den av förbipasserande. För vissa orsakar det beundran, för andra - skräck .... Denna designlösning är inte för alla, men det är en bra sak!

Renovera ett gammalt hus - plan från 1: a våningen

gammalt hus renovera projekt skiss plan första våningen

Renovera ett gammalt hus - plan från 2: a våningen

gammalt hus renovera projekt skiss plan andra våningen